Doggside´s Panos Extream Exklusive och Wenhild´s Alva 2021-01-30

 

 

Denna kullen såg jag framemot eftersom det var Exet´s första. Brukar vara bra att ha erfaren tik första gången:) .

Så blev det dax på dag 60 ville dom ut. hon stökade lite på natten och morgonen och rätt som det var kom första kl 10:27 en tik på 158g,nr 2 kom 10:50 tik 186g, kl 11.40 kom en stor hane som jag fick hjälpa ut lite för hinnan hade brustit 231g vägde han,11.45 ploppade en liten hane på 91g med moderkaka ut och han var död,11:50 kom en liten tik på 75g som oxå var död. nu var nog det livmoderhornet tömt för sen dröjde det till 13:30 innan en tik på 181g kom sen tog det stopp på nr 7 och inget hände så det blev iväg till veterinären som först trodde det var en stor död valp men efter röntgen så såg han två och nytt ultraljud visade på ett tickande hjärta på en valp som låg högt upp men inget liv i den som stoppat upp det hela. provade ge henne värkstimulerande men inget hände så ett kejsarsnitt blev nödvändigt.En död tik som låg med krokig nacke var problemet och den var stel men den lilla med tickande hjärta klarade sig. en tik på 157g. Hon hade alltså 8 valpar i sig . Hon har 5 fina valpar i livet<3. En hane och fyra tikar. Eftersom Alva fick snitt även förra gången då första valpen låg fel så vågar jag inte para henne mer utan hon får flytta till någon familj.Film på  värkarbete. Film på nr tre som jag fick sluta filma och hjälpa ut. Film på nr 7 som inte ville komma ut.

När dom var 3 dagar fick dom en annan korg för mamma puttade ut dom hela tiden så jag fick upp på natten och lägga dom i korgen. Det blir ganska tröttsamt:)

1 vecka gamla och mat och sömn är livet just nu. Allt flyter på hanen och en tik är lika stora sen har vi två mitt emellan och så en lilla syster. En av mellan tikarna slog upp ögonen på dag 8 vilket är väldigt tidigt. kanske en nyfiken rackare?

Då har det gått 2 veckor och alla har nu ögon. Klorna har blivit klippta och första avmaskningen är avklarad. Dom har även flyttat ut från sovrummet så mamma fått större plats. Hon blir varm och vill gärna ligga på golvet.

3 veckor går väldans fort .Börjat hända lite mot slutet av veckan så nu är dom uppe lite och rör på sig. Alltid lika kul att se deras personligheter växa fram. Film hanen uppe och går. Film pigga men filmen blev på sne. Film nyfiken vid staketet och film uppe på golvet.