Doggside´s Poppy Lucky Luke och Lobbengårdens Elricka 2020-04-14

Efter några lyckade parningar och 9 veckors väntan så blev det dags.

Då hälsar vi Josa och Luckys valpar välkomna till världen 🥰. Efter ett stökigt dygn kom valparna lätt och enkelt till världen dagtid en vardag 😊kan inte bli bättre. Det blev 💙💙❤️❤️❤️pigga och fina 😍. Kl 9:25 en tik 183g, kl 9:55 en tik 191g, kl 11:20 en tik 165g, kl 12:05 en hane 168g och sist snabb som blixten kl 12:15 en hane 150g. Den sista hann jag inte filma.

Här kommer lite filmer. Första tiken föds, andra tiken föds, en diar i väntan på syskon, tredje tiken kommer, tre ute och fjärde valpen blir en hane och siste man han jag inte filma.

 

Första veckan försvann i raskt tempo men det är så skönt när allt bar fungerar som det ska. Det är ju bara mat och sömn som gäller i denna ålder. lite bilder och film kommer här i alla fall. Film när en kryper in till mamma och en film i korgen där hanar ligger till höger och tikar till vänster.

Här en vecka gamla.

2veckor och allt bara rullar på som det ska. Hanarna var först ut att öppna ögonen på dag 14 och tikarna hade små glipor och dagen efter hade alla ögon. Det blev trångt i korgen i sovrummet så nu har dom flyttat ut i lite större hage men det fungerar bra. Stella som har lite äldre valpar var lite nyfiken första dagen men sen var det helt ok att dela rum med Josa. Film på valparna i korgen.Film nyutflyttade och lite Stella och hennes valpar i slutet. Film Josas sköna stil.

3 veckor går otroligt fort och dessa valpar är redan uppe på benen för att göra sina behov utanför korgen.Otroligt duktiga. hade tänkt dom skulle ligga och mysa lite till.Dom ska få Stellas plats när hennes valpar flyttar . Dom verkar behöva ännu större plats. Lite avmaskning och kloklipp blev det också i veckan som gick. Film uppe på golvet. Film lite mer på golvet. Film börjar bli trötta .

Då var valparna 4 veckor och den bästa tiden börjar nu när dom är uppe på benen och börjar intressera sig för mat och lite lek. Sover gör vi fortfarande en hel del och stilarna är många. Film på sovande valp. Film på lite aktivitet och intresse för mat.

5 veckor och nu börjar en härlig tid. Denna veckan har valparna flyttat till större hage , fått halsband,klippt klor och blivit avmaskade. Det blev även utepremiär på 5 veckors dagen. Hanarna har fått blått och gult halsband och tikarna  rött ,lila och rosa. Det är nu man börjar kunna se deras olika personligheter växa fram. Kullen har varit väldigt jämn men just nu är en av hanarna lite större än övriga i kullen men mycket kan hända dom kommande veckorna. Alla är väldigt försigkomna för sin ålder. Film 1 på blandade valpar med Stellas kull. Film 2 på blandade valparFilm på bus i nya hagen tyvärr blev filmen på sne. Film fått på halsband. Film på ett trött gäng. Film 1 ute första gången. Film 2 ute första gången. Glöm inte klicka på bilderna för att se hela.

Veckans individuella bilder blev sådär då många hade svårt att vara stilla. Det blev också väldigt olika antal på dom.

Då var valparna 6 veckor. Det har varit besök till dom och hanarna är fördelade på sina familjer. Tikarna får vi se lite till hur dom utvecklas närmsta veckorna. Stamtavlorna har kommit och namnen blir fördelade när dom blir chippade. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt och dom älskar det.Sover så gott när dom kommer in igen och jag får lite lugnt. Blir en del filmer som jag lägger upp här som vanligt. Film ute blivit trötta ligger på min tröja. Film en sitter i matskålen. Film biter i mina skor. Josa i buren. Tuggar lammben. Inne Josa fostrar blå hane. Josa blir lite leksen.Tuggar tuggpinnar.

Här kommer bilder på dom en och en.