Babes valpar

 

Den 22/9 på dag 63 föddes Babe´s andra kull.Pappa till dessa är Den Pal´s Clive (Recki) från Danmark.Han har ett super temperament så himla snäll och trevlig precis som Babe.Hon stökade hela natten och hela dagen och först på em behagade första valpen titta ut.Först ut var en en hane på 155g kom med rumpan först så lite hjälp av mej fick han,sedan en tik på 155g och nästa var en tik på 179g och sist en liten hane på 141g.Den sista var där inte mycket liv i utan han fick jag kämpa med men efter ca en timme så var han lika pigg som sina syskon.Det ska bli intressant att se vilka färger dom får då jag tror att tre är bruna och en är väldigt mörk röd eller svart.Tiden får utvisa även i denna kullen.

Här finns en liten video på förarbetet.

 

Nu är dom små liven redan en vecka och växer bra. Färgen lutar åt tre röda och en svart men vi får se.

I dag är Babe´s valpar 2 veckor och dom flesta har öppnat ögonen.Dom har även fått sin första avmaskning.Fortfarande äts och sovs det mest. Här en liten video när mamma pysslar om sina små.

Sötnosarna är nu 3 veckor och har blivit avmaskade igen och fått klorna klippta.Börjar så smått gå omkring lite i korgen.Här en liten video på det.

Ja då har det gått en vecka igen och valparna är 4 veckor och börjar bli lite busiga och intresserade av att äta.Avmaskning har dom oxå åkt på igen.Tycker dom är små men klart det ska ju förhoppningsvis bli kanintaxar av dom.

Här en liten film.

 

Nu är dom små liven 5 veckor och är duktiga på att äta själv.Klorna har fått en omgång igen ochdom har fått börja vara med Maccaroni´s valpar och leka Tar för sig bra trots att dom är mindre.Här en liten film när dom är tillsammans första gången. Här har oxå varit besök från Danmark i dag och det är Lene och Asgar som äger pappan till valparna som ville se dom små.Har vi tur kommer det kanske lite fler bilder här till sidan sen.

Babe hade ju besök i Tisdags av pappan till valparna,ja snarare Lene och Asgar för Recki som dom kallar honom fick inte komma in. Lene tog några bilder och dom kommer här.

Ytterliggare en vecka har gått och Babe´s valpar är verkligen små,speciellt tikarna.Den lilla svarta hade besök i Lördags och flyttar nog till Höllviken om några veckor. Har inte fotat dessa heller så mycket men några bilder blir det. Dom har fått komma ut och busa även dom bland löven.Film är enklast så här kommer nr 1 , nr 2 och nr 3.

Vart tar tiden vägen? Redan 7 veckor dom små liven och dagarna är fulla med bus och att utforska vårt hus.Kommer att lägga in några bilder som en besökare tagit men dom kom oxå på att det var lättare att filma och så är det svåra ljusförhållanden att fota i.Den lille killen är fortfarande till salu om inte kunderna som var här i Söndags nappar,får besked i veckan.Vi har även kört lite kloklippning och avmaskning igen och nästa vecka är det dax för bad,chip och veterinären.

Dessa bidler ovan har oranges spekulanter tagit.

Här nedan kommer mina tagna i dag och så en liten film .

Här en film till.

Här kommer lite filmer som tagits under veckan som gått.vi börjar med kampen om tuggpinnen.

Här lite bus med mamma tyvärr lite dåligt ljus men jag vågade inte tända för då hade dom nog slutat. Här lite mera bus. sen fick vi smaka lammben.

Ni får en till med mamma bus.

I går blev det badning och i dag har det chippats och i morgon blir det veterinären.Redan 8 veckor i morgon.

Så då var dom kollade och klara av veterinären.På Lördag flyttar den första.

Här en liten film när vi busar med katten igen.Ja och en film när vi blir jagade av Wizze från Maccan´s kull som vill ha det stora tuggbenet själv.

I går var det dax för första valpen att lämna boet och det var Doggside´s Pepper Danish Sort Guld (Nanna) som flyttade till Falsterbo.Lycka till med matte´s favorit,hon kommer säkert charma alla hon möter.

Sort Guld till Falsterbo till Carl-Otto och Sibel

Större hanen Dynamiten stannar här och den mindre är reserverad men ska vara kvar till början på Januari då nya ägarna sedan tidigare planerat resa bort över jul och nyår.Lilla Guld stannar i alla fall ett tag på tillväxt då hon är så liten.

 

Lägger in lite diverse bilder nu när det gått två veckor även någon film blir det.

Lilla Nanna som flyttade till Falsterbo trivs kanon och älskar stranden.

Efter ett besök igen av Fam Ivarsson så har jag fått ett gäng bilder.

I dag har Danish Master Brew blivit hämtad och ska bo i Glumslöv bara några mil från oss så han kommer jag att få se igen.Lycka till i ditt nya hem,stora killen nu ju.

Master Brew och kerstin Stråmark Johansen

Ja nu har det gått ett tag sen jag skrev men brukar som sagt var göra det när kullarna flyttat hemifrån.Meningen var att Dynamiten skulle stanna här för avel och utställning men Dom som köpte Wizze i Maccaroni´s kull ville gärna ha en kompis till sin .Vi tänkte på deläga men det finns inget sådant avtal så det blev ett foderavtal och det hoppas vi ska funka nu när vi bor så nära varandra. Kul för Wizze att få en känd kompis med som han har växt upp tillsammans med.Lägger in lite bilder som jag tagit när vi myst i soffan på kvällarna.