Babe’s valpar

Doggside´s Pepper Hot Red Babe och Doggside´s Poppy Lucky Stardust valpar 2014-07-02

I dag föddes det 3 fina valpar här på kenneln.Först ut var en hane på 162g nästa var oxå en hane på 163g och sist kom en tik på 165g.
Mycket jämn kull och dom kom nästan exakt med en halv timmes mellanrum så helt perfekt.

Nu har en vecka gått och alla mår bara bra.Häner inte så mycket mer än att dom äter och sover och babe är väldigt rädd om sina små.

Då var vi inne på vecka 2 och valparna har blivit avmaskade för första gången.Tiken var den som först öppnade ett öga i går och i dag var det andra öppet men ännu kniper killarna men tror dom ligger i startgroparna dom med.

Tjo där flög en vecka till iväg och nu är vi inne på vecka nr 3. Alla ser bra nu och börjar ta sig ur korgen för att uträtta sina behov och så är det ju väldigt varmt så golvet är nog skönare just nu.Dom har blivit avmaskade för andra gången och fått klorna klippta.Fick även i dag deras stamtavlor,gäller att vara ute i tid så här i semester tider och då en av hanarna ska till Danmark så vill man ju allt ska klaffa.Tiken är oxå såld men en hane finns om ni är intresserade.Vad heter dom då jo,Doggside´s Poppy Lucky Luke,Doggside´s Poppy Lucky Lucky och Doggside´s Poppy Lucky Lucy.Så vi säger väl Lucky,Luke och Lucy för att göra det enkelt.

Så då blev valparna 4 veckor i dag och nu märker man för varje dag att dom blir piggare och busigare.Roligt u för så fort man kallar vaknar dom och kommer upp ur korgen och vill bli vara med.har fått klorna klippta igen för dom verkar växa snabbt nu i värmen.

Ja ha då var småttingarna 5 veckor . Snart dax att få komma ut och prova gräs under tassarna.Vad som annars hänt denna veckan är inte så mycket mer än lite kloklipp och så ingår vi i ett test där man ska se hur allerogen en ras är så vi representerar taxen.Prov ska lämnas en gång i veckan tills dom är 8 veckor och även mamma får vara med på ett hörn.Ska bli intressant.man tar hudprov,pälsprov och salivprov.Inget som hunden lider av utan bara små borstar som man borstar pälsen med och så ett vanligt saliv prov.

Här kommer ett par filmer.

Nu är dom 6 veckor och har fått komma ut lite nu några kvällar och det gillade dom skarpt,speciellt att få jaga hönsen.Annars så börjar det bli full rulle och mycket som dom ska utforska både inne och ute.

Ja och så var dom 7veckor helt plötsligt.Åkte på att bada redan i går då vi ingår i ett forskningsprojekt och då får man inte göra testerna på nybadade valpar utan måste gå minst 5 dagar så för att få det att parera med sista testet på Måndag så blev det så.Testet är för att utveckla ett test som man ska kunna kolla hur allerogen en ras är.Kul att få vara med då det inte är något obehagligt för valparna utan bara ett salivtest och ett hud och pälsprov.ska göras en gång i veckan tills dom är 8 veckor.Försöker få ut dom en stund varje dag men någon dag har det regnat för mycket så då får det bli inne bus i stället och det gillar dom med.

Ja ha det var dom 8 veckorna som bara for iväg.Denna veckan har klor klippts igen och så blev dom chippade i går så det bara är för veterinären att vaccinera och besiktiga på Torsdag,ja och så ska ju Lucky ha ett pass så han kan resa till Danmark.Då kommer här lite bilder och sen blir det inte fler familjebilder.

Då var Lucky förste man att flytta.Anton ska han heta hos Kaj och Marianne i Nestved i Danmark.Lycka till med honom<3.

Ja då kom dagen då Lucy skulle flytta.Ska nog gå bra då det sedan tidigare finns en tax i huset från Pågarnas som är världens snällaste.Lycka till och var nu en snäll tös:).Nu är det bara Lucky Luke kvar och det blir han i alla fall tillsvidare.