Ballis valpar

Ballerinas valpar  2011-05-22

Äntligen har Balli´s valpar kommit.Det blev en hane på 164g och en tik på 156g 2 timmar senare.Allt gick bra när det väl satte igång. Pappa till valparna är Doggside´s Primo Primorasse.Det är första kullen för båda.

Nu är valparna redan 1 vecka och båda är pigga och allerta, Deras första vecka har varit tuff,speciellt för hanen, I Måndags var han mer död än levande men efter att fått stödmatning är han mycket piggare.Tror han är lite lat och gillar att bli matad.Man gör ju allt för dom små ska överleva men  i vissa lägen får man låta naturen ha sin gång.Vi får se hur det går.Vi tar en dag i taget.

En vecka går fort som tusan.Valparna är i dag 2 veckor och har blivit avmaskade för första gången.Tiken har öppnat ett öga helt och kisar med det andra.Hanen  är oxå på G att öppna sina.Lite personligare när man kan se ögonen.Tiken har nu vuxit om sin bror men det är inte så konstigt då hon kan äta så ofta hon vill men hanen får vara så snäll och vänta på att jag har tid att ge honom.Om ett par veckor kan dom börja äta själv och då blir det lite enklare.

Nu är dom små liven 3 veckor och börjar bli lite mera medvetna om livet som inte bara är att äta och sova.Har maskat dom igen och så har klorna blivit klippta.Hanen har nu fattat att äta själv så just nu får han ingen mat av mej och det verkar funka.har inte vågat gå ut med han till salu tidigare men nu så verkar han klara sig så är ni sugna finns han till salu.Tiken är prel bokad.

Nu är det lite halvtid,valparna 4:a veckor och börjar bli jätte busiga och härliga.Tycker dom ser små ut för sin ålder så kanske båda blir kanin men det får tiden utvisa.Maten har dom oxå börjat få smak på.

Nu ser det ut som hanen har vuxit förbi tiken!! Båda är små tycker jag men pigga och allerta. Denna veckan har dom fått klorna klippta igen och även avmaskats och denna gången var där räliga maskar.Skönt att dom kom ut. Stamtavlorna har kommit så nu är namnen oxå godkända av SKK.Hanen heter Prince Pacific
och tiken Princess First Lady.

Nu är valparna 6 veckor och var ute i dag för första gången.Att dom inte varit ute innan beror inte på vädret utan att dom är så små så man måste vara med så inte någon fågel kommer och tar dom.Vill ju inte det ska bli fågelmat!!.Dom gillade läget och for runt som tokar,mest tiken som inte var still en sekund och den lilla svansen viftar hela tiden, Mormor Queene var på besök så det blev släkträff.

Nu när vi har så fint väder är valparna ute mycket.Tikens nya familj har hälsat på,men stannar ett par veckor till.Hanen är fortfarande till salu.Vi har även haft besök av moster Sessan och Mari tog lite bilder på oss. I slutet på veckan ska vi badas och chipmärkas så vi är redo för vet besöket som först blir om någon vecka.Vet vill oxå ha lite sem!!

Ja då var dom 8:a veckor och har blivit badade och chippade,vet kommer nästa vecka så den lilla snart kan flytta. Hanen är fortfarande till salu!!! Dom är ute så mycket som vädret tillåter men nu dom senaste dagarna får det bli bus inne istället.