Bee Mees valpar

Bee Mee och Rasses valpar 2011-10-15

Efter en lång natt så kom då äntligen Bee Mees valpning i gång. Ungefär kl 04 kom förtsa värken och sedan 04:40 kom hane nr 1 som vägde 192g,nr2 kom 7:25 och var en tik på 182g,kl 8:30 var det dax för nr3 som var en hane på 202g,nr 4 var oxå en hane och kom 9:00 och vägde 191g, 10:20 var det en tik på 164g och sist kl 10:30 en liten hane på 156g.Allt gick bra men hade jag inte varit där hade nog en del dött då hon inte tog av hinnan själv.Dessutom var hinnan av på den första så den fick jag dra ut,han var oxå väldigt stor.Typiskt dom största kom först,hade varit lättare  tvärt om.

Nu så har första veckan sprungit i väg och allt går bra. Har fått stödmata den förstfödda hanen för han fick nog en dålig start då han inte fick ro att dia då Bee Mee hade det lite bökit under förlossningen.I dag så vägrar han välling så nu hoppas jag han suger tillräckligt på sin mor.Det är ju det alra bästa.

Valparna är nu 2 veckor och har blivit avmaskade för första gången.Ögonen har öppnats och nu börjar dom bli riktigt söta!! Hanen som jag stödmatade äter nu som han ska med dom andra så det känns skönt att slippa mata!!

Nu rullar det på!! En vecka till har gått och valparna har blivit avmaskade igen och fått klorna klippta!! Nu börjar dom röra på sig och tar sig ur korgen för att upptäcka ”världen”

Nu är det halvtid! Valparna är nu 4:a veckor och har börjat äta av mammas mat och bli lite roliga.Orkar inte så långa stunder men tar sig för varje dag.

Valparna är nu 5 veckor och växer så det knakar. Denna veckan har inget särskilt hänt utan allt rullar på och dom busar och leker som bara den nu!! Fortfarande många till salu!! Reg inskickat till SKK så nästa vecka kommer nog stamtavlorna. Pasta namn även på denna kullen!!

Busfröna är nu 6 veckor och lever rövare mest hela dagen!! Nä inte riktigt men det är små pigga krabater. Klorna klippta igen och stamtavlorna kom i dag så nu är dom även försäkrade i Agria.Även denna kullen har fått pasta namn och vem som ska heta vad helt hundra blir vid chippningen.Tikarna är klara men hanarna får jag tänka lite till vem som passar till vilket namn.Börjar bli svårt att fånga dom på bild för som sagt inte stilla så länge i taget.

Ytterligare en vecka har sprungit i väg och valparna växer och utvecklas i rasande fart.Denna veckan som kommer ska dom badas och chippas så att vet kan utföra sina sysslor när han kommer den 13 Dec. Måste oxå bestämma vilket namn på hanarna!!! Tikarna ska heta Pasta Penne på den lilla och den stora ska få heta Pasta Maccaronni.

Så ja då var dom 8:a veckor och ännu en del kvar att hitta bra hem till.Det finns en liten kanintik och 3 härliga gossar till salu.Bara att ringa för mer info och en träff med vild djuren.Även mamma vill ha ett bra hem.Lugnare och goare tik får man leta efter och just nu är hon väääldigt trött på barnen.

Valparna växer i rasande fart och har nu fått vara ute i hagen lite mellan skurarna och nu dom senaste dagarna har dom fått komma med ut i hundhuset  med dom andra tikarna.Kul för då kan man springa ut och in lite som man vill och kan röra sig ordentligt.

Lilla Penne flyttade förra Söndagen men jag fick ingen bild på det då det blav lite hastigt.Nya ägarna var här för att göra vid sina andra hundar och skriva papprena men beslöt att ta henne med på en gång. Fick däremot en bild på henne i sitt nya hem med sina kompisar och så heter hon nu Zindy.

Här kommer några bilder på valparna nu 3,5 månader.Fortfarande några hanar till salu!!

Ja då blev Chino med familj!! Flyttar till Göteborg och kommer ev ut i utställnings ringarna!! Lycka till min store påg!!