Doggside´s Panos Extream Exklusive och Doggside´s Poppy L Fanny The Future 2021-07-23

 

Det hela började väldigt romantiskt ute i hagen. Exet fick in en lite rolig teknik och han parade Fanny typ liggandes på sidan. Har aldrig sett något liknande men det fungerade.

Sen började den långa väntan och jag kunde tidigt känna att det var valpar på väg. Hon blev precis som förra gången väldigt tjock.

Här en film ute i koppel och hon pinnar på bara några dagar kvar.

Ja det var tur att min magkänsla sa att det kunde köra ihopa sig i dag 🤪. Tusen tack Erika Olofsson för att du kom och Passade Fanny när jag var och fick min sista covid 💉. Två valpar förlöste Erika och resten väntade på mig 😊. Hon hade 6 stora valpar i sig. En föddes som Änglatax 😥. Hon har nu 💙💙💙❤️❤️🐾. Precis som förra gången fast då var det tvärt om med könen. Glad att allt gick bra efter ett och ett halvt dygns bök och stök. Ett förtydligande hon har 5 levande valpar 🐾. Vikt och tider kommer här: Först ut en hane kl 12:09 på 222g, kl 12:31kom hane nr 2 på 214g,kl 12:55 när jag kom hem var det dax för en tik på 218g därefter nästa tik kl 13:40 på 126g vi kör vidare på tikar kl 14:05 men tyvärr var denna död, tror det tog för lång tid och att hinnan brast. Siste man kom kl14:55 och han vägde 213g. Rejäla valpar utom en tik som ligger ca 100 g under sina syskon.  Film två första ute. Film på sista valpen.

Fanny är en duktig mamma som föder lätt och tar hand om sina små. Jag håller den lilla tiken under uppsikt så hon hänger med när det är mat.

 

Första veckan har gått och allt går som det ska. Dom äter och sover och mamma Fanny sköter sin roll utmärkt. Den lilla tiken hänger med sina stora syskon så har inte behövt att stödmata utan bara hållt koll så hon fått komma till i mjölkbaren.

Då går vi in på andra veckan i deras liv och på dag 10 öppnade lilla tiken ögonen och därefter stora syster och sen alla hanarna. Klorna är klippta och första avmaskningen är gjord. En liten film i mitt knä.

Fannys lilla tik har somnat in 😢💔. Känns som en chock. Låg på rygg och såg ut att sova och när jag skulle klia henne på magen var hon livlös och redan död. 17 dagar fick vi ha dig ❤️. Ofattbart 💔😢 🌹. Vet inte vad som hänt. Hon diade så fint på filmen jag tog på fm. Det är hon som ligger till höger allt var precis som vanligt. På kvällen när vi ätit låg hon som sagt på rygg och såg ut att sova så gott men tyvärr hade hon somnat för gott. Det händer ibland oförklarliga saker precis som med små barn. Filmen från fm och några foton.

Dom 4 som nu är kvar är nu 3 veckor och har blivit avmaskade igen och har börjat ta sig ur korgen och har hittat filten som är en ny favotit plats. Film ut ur korgen. Film sover gott på filten. Det finns lediga hanar till rätt familjer. Bara att höra av sig.

Fyra veckor nu och äntligen uppe lite på benen och börjar intressera sig för mat och lek. Bästa tiden nu när man ser hur dom blir små personligheter. En liten film på filten En liten film när dom diar.

En film uppe på tassarna. En film rör på sig.

En film äter mat och en film på filten och myser.

Då var dom 5 veckor och nu har dom fått prova på att komma ut på gräset vilket gillades. Vi försöker vara ute lite varje dag om det inte spöregnar som det gjort vissa dagar men då leker vi inne istället. Det har även varit besök av tiken och den ena hanen så nu är det två familjer som vill att tiden ska gå fort. Andra hanen får besök på Lördag och tredje hanen flyttar har inte möjlighet att komma innan leverans pgr avstånd men vi kör ju med bilder och filmer digitalt istället. Så som det ser ut nu har alla ett väntande hem.

Film första stegen ute. Film börjar uppskatta utelivet. Film mamma gräver och sprätter. Film inne när råttan får en omgång.

En film till ute. Damsugaren bryr vi oss inte om. Film på filten.

Dom har oxå blivit registrerade i SKK och det var första gången jag gjorde det digitalt. Tog lite tid men funkade bra.

Reggade i SKK

En liten film när dom fick sina halsband. Tar några dagar innan dom vänjer sig helt. Tiken har rött, Ljusa hanen lila, mörka hanen gult och andra mörka hanen som är lite bredare över ryggen har blått.

Hade tänk att ta bilder när valpbesökare var här men det blev glömt och när man ska skynda blir det aldrig bra, dessutom kom det pensionatskund som ville hämta sin hund. Jag fick köra själv i soffan på kvällen.

 

 

Veckorna går och nu är dom 6 veckor. Alla valpar har nu väntande hem och det känns som fina familjer allihopa. Vi har ett fantastiskt väder och nästan 20 grader på dagarna så vi är ute så mycket vi kan och orkar. Dom älskar det. En film på vill mysa i min tröja. En film på lek i hagen och en film lila skakar badrumsmattan medans jag dammsuger. Några bilder från ute och av frisk luft blir man trött.

Veckans individuella bilder kommer här:

 

7 veckor är dom nu och allt ska kollas och undersökas. Det är fyra pigga krabater som är med på allt. dom har blivit bra kompisar med vår ena katt Ivar som gärna ligger i en bur i köket och där kryper valparna gärna in när dom börjar bli trötta. Ivar har absolut inget emot lite sällskap då dessa valpar är väldigt snälla.  En film med Ivar. En film med lite bus inne. En film mys i mitt knä ute. Film 1 ute på fältet. Film 2 ute på fältet lydiga och duktiga.

Här kommer individuella bilderna. Denna gången var dom absolut inte på humör för att bli fotade så därför är det många på någon och lite på någon.

 

8 veckor går så otroligt fort. När dom är som roligast är det redan dax att flytta. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt så dom får upptäcka olika saker och höra olika ljud mm. Det samma gäller när dom är inne. Våra katter som nu bara är två efter att Bellman hittades påkörd och död måste dom ju undersöka. Vi börjar med en film  ute på vårt fält där det var kul att springa.

Film med katten Ruben i köket. Film Fanny leker länge med sina valpar. Film trötta efter lek.

 

Ett bad innan veterinären kommer är ett måste. Foto var inte lätt då dom hellre ville gnugga sig torra än att sitta fint i soffan. Alla fick klorna klippta, bad, avmaskade en sista gång och så ett chip i naken.

Ute på fältet är det kul att springa och äta på blommor,gräs , jord och en och annan fågellort,går oxå att rulla sig i hönsskit. Film  med tistel. film på åkern film på väg hem.

En film sista kvällen när dom snor gurkan.

 

8 veckor och dax för flytt.

Ja då blev det tomt 😢. Alla valparna har åkt.
Först ut var Doggside’s Poppy Lucky Blues Rock, Olle flyttar till Ulrika Ahlqvist i Stenkullen.
Doggside’s Poppy Lucky Hard Rock, Winston till Fam Karoline Tetzlaff Ljung Amanda Tetzlaff Ljung Evelina Tetzlaff Ljung Bjärred
Doggside’s Poppy Lucky Heavy Metall, Mike till Vilma i Göteborg.
Doggside’s Poppy Lucky Elektronica, Majken till Elise Holstner Laholm
Lycka till alla fina familjer som valt en tax från Doggside’s 🥰.