Doggside´s Panos Extream Exklusive och Frostatösens Melissa Made For You 2024-06-01

Exet och Melissa 2024-06-01

För 9 veckor sedan blev det parning. Detta var första gången för Melissa så då är det alltid extra spännande.

Här kommer några bilder på den växande magen. Jag har börjat väga tiken vid parning och sen med lite jämna mellanrum för att kunna uppskatta ungefär hur många valpar som finns i magen. Klicka på bilden för att se hela.

Det blev en låååång natt men nu är Melissa ♥️ och Exets💙 valpar här och alla mår bra 😊. Det blev 💙💙♥️♥️♥️ alltså 5 stycken på dag 65. Många har frågat mig om tiken inte klarar av det själv och varför jag passar mina tikar. Det finns många anledningar. Att finnas till hands och stötta när det är jobbigt och hjälpa till om det behövs och i natt räddade jag nog två valpar som annars inte skulle klarat sig. Första valpen satt fast med huvudet och utan hinna. Lyckades få ut den och trodde att den var död men med lite massage osv piggnade hon till. Även nr 3 satt fast men med rumpan och den var såklart den största. Den hade dock hinnan kvar så inte lika bråttom.
02:05 tik♀️152g
02:15 hane ♂️148g
03:15 hane ♂️181g
03:30 tik♀️167g
05:05 tik ♀️157g
Som jag kan se just nu är alla röda olika nyanser.
Melissa är så duktig mamma ♥️

Film på mamma och första valpen.  Film när en av valparna föds. Film med katten som åskådare.

 

Här är vi 2 dagar och alla verkar hänga med och mamma Melissa sköter om dom så väl.

Här några bilder på dom 4 dgr gammla.

Exet och Melissas valpar 1 vecka i dag 😍. Den veckan gick så fort 😲. Alla växer och precis som när dom föddes så är det lite blandade storlekar 🥰. En liten film när mamma pysslar om.

På dag 10 öppnade en tik och en hane sina ögon. dom blev oxå avmaskade för första gången i dag.

Då blev dom 2 veckor och alla växer och mår bra. Det är en väldigt snäll kull som man knappt märker av utan allt bara rullar på. Klicka på bilderna för att se hela.

Midsommartaxen blev en från denna kullen!!

 

Exet och Melissas valpar 3 veckor i dag 🥰 och nu börjar dom bli lite medvetna om varandra. Nu går det fort och bästa tiden har vi framför oss 🐾💙💙♥️♥️♥️.

En liten film på en som själv går ur korgen. Mörka hanen.

Exet och Melissas valpar 4 veckor i dag och nu händer det mycket 🤪. Leka med varandra, upptäcka leksaker och mammas tuggben var oxå intressant 🤣.Som det ser ut just nu finns en tik ledig till rätt hem ♥️. Film lilla tiken är uppe på tassarna. Film alla 5 på golvet knappt 4 v. Film lite lek.

Mammas tuggben var väldigt intressant. Film mörka hanen kollar benet. Film lilla tiken vill oxå kolla benet.

Film lite lek med kaninen.

 

5 veckor och nu händer det mycket. Uppe på tassarna ,äter duktigt och börjar gå utanför hagen och upptäcka stora världen. Film på lilla ljusa hanen som gillar min fot. Film mamma pigg och valparna zzzzz.

 

Valparna har upptäckt vår katt och han gillar valparna så nu blir det lite skoj framöver.

Film kollar katten. Film lilla och mattan. Film katt i tunneln.

Knappt 6 veckor så fick dom sina halsband så ni lättare ska kunna se skillnad på dom på filmerna. Det blev fint väder så dom fick komma ut för första gången och det var en ny upplevelse. Dag två var det ännu roligare att upptäcka hagen och kunna röra sig fritt. Film precis kommit ut. Film nr 2. Film kollar gräset. Film på mitt ben. Film lite fart.

Film vid mitt ben.

Andra gången ute.

Trötta efter utevistelse

Film dag  3 stort strå. Film med båda kullarna ute Florencias bara 4,5 v.

Film ljusa i mitt knä. Film mörka i mitt knä och ljusa lite avis.

6 veckor och några foton på dom var och en.

Några filmer till med katten. Film 1 på mattan. Film 2 kramar valp .