Doggside´s Panos Extream Exklusive och Wenhild´s Alva 2021-01-30

 

 

Denna kullen såg jag framemot eftersom det var Exet´s första. Brukar vara bra att ha erfaren tik första gången:) .

Så blev det dax på dag 60 ville dom ut. hon stökade lite på natten och morgonen och rätt som det var kom första kl 10:27 en tik på 158g,nr 2 kom 10:50 tik 186g, kl 11.40 kom en stor hane som jag fick hjälpa ut lite för hinnan hade brustit 231g vägde han,11.45 ploppade en liten hane på 91g med moderkaka ut och han var död,11:50 kom en liten tik på 75g som oxå var död. nu var nog det livmoderhornet tömt för sen dröjde det till 13:30 innan en tik på 181g kom sen tog det stopp på nr 7 och inget hände så det blev iväg till veterinären som först trodde det var en stor död valp men efter röntgen så såg han två och nytt ultraljud visade på ett tickande hjärta på en valp som låg högt upp men inget liv i den som stoppat upp det hela. provade ge henne värkstimulerande men inget hände så ett kejsarsnitt blev nödvändigt.En död tik som låg med krokig nacke var problemet och den var stel men den lilla med tickande hjärta klarade sig. en tik på 157g. Hon hade alltså 8 valpar i sig . Hon har 5 fina valpar i livet<3. En hane och fyra tikar. Eftersom Alva fick snitt även förra gången då första valpen låg fel så vågar jag inte para henne mer utan hon får flytta till någon familj.Film på  värkarbete. Film på nr tre som jag fick sluta filma och hjälpa ut. Film på nr 7 som inte ville komma ut.

När dom var 3 dagar fick dom en annan korg för mamma puttade ut dom hela tiden så jag fick upp på natten och lägga dom i korgen. Det blir ganska tröttsamt:)

1 vecka gamla och mat och sömn är livet just nu. Allt flyter på hanen och en tik är lika stora sen har vi två mitt emellan och så en lilla syster. En av mellan tikarna slog upp ögonen på dag 8 vilket är väldigt tidigt. kanske en nyfiken rackare?

Då har det gått 2 veckor och alla har nu ögon. Klorna har blivit klippta och första avmaskningen är avklarad. Dom har även flyttat ut från sovrummet så mamma fått större plats. Hon blir varm och vill gärna ligga på golvet.

3 veckor går väldans fort .Börjat hända lite mot slutet av veckan så nu är dom uppe lite och rör på sig. Alltid lika kul att se deras personligheter växa fram. Film hanen uppe och går. Film pigga men filmen blev på sne. Film nyfiken vid staketet och film uppe på golvet.

4 veckor går fort. Nu har dom börjat intressera sig för mat och är uppe på benen mer och mer. Börjat röra sig utanför hagen. Stellas valpar hälsar på och det går bra. Det är egentligen fantastiskt hur fort det går med deras utveckling nu. Händer något varje dag känns det som. Hanen som är störst har varit den som vill upptäcka saker först men nu börjar tikarna hänga på. Avmaskade igen och även klorna har blivit klippta. Eftersom jag ligger efter med uppdateringen så kommer nästan allt här på en gång.

 

Några filmer kommer här. Mamma och valpar. Med Stellas. Halt golv. Leker lite i korgen. Bakom staketet. Hanen är tuff.

Lilla tiken är busig.

 

5 veckor och dom har haft några besök denna veckan och resten kommer nästa vecka. Det är ju först nu dom börjar bli lite roliga men dom orkar inte så länge åt gången. Dom har fått flytta till den större hagen och delar nu med Stella och hennes valp som ska stanna här.  Det funkar hur bra som helst och Stella och Shaddy är på gång att vänjas vid mina andra vuxna och flyttar snart ihopa med dom ute i hundhuset. Alvas valpar har oxå fått halsband denna veckan och stamtavlorna kom i dag. SKK hade gjort fel på namnen så dom fick göra om och göra rätt. Kastat omkring på bokstäverna så det var ju inte ok. Hoppas att det blir bra väder nästa vecka så ska dom få börja komma ut.

 

Film med Stella ,Shaddy och Alvas. Film på Alvas. Film lite bus. Film där katten Ivar håller koll.

 

Då var dom 6 veckor och det funkar så fint att bo hos farmor Stella och Shaddy. Eftersom Stella inte har så mycket mjölk längre så smyger Shaddy till sig lite hos Alva. Härligt med stor familj. Valparna har fått komma ut och det gillar dom skarpt. Full rulle men dom tar fort slut och måste in på laddning. Väldigt duktiga på att göra av sig när dom kommer ut. Stamtavlorna kom  lite sent för SKK strulade till det med stavningen som var helt fel på en och så är det problem med små och stora bokstäver mendet får vi leva med.

 

Lite huvudbilder 6 veckor.

Lite filmer från första gången ute. Film 1, film 2, film 3, film 4 och film 5.. En film med vår katt Bellman. Film ute i lilla hagen.

 

7 veckor och vi fortsätter vara ute så mycket vi kan men även inne är det kul att röja runt. En film på en lite större hage ute och en film där jag försöker filma hanen som det blev återbud på.

 

Lite huvudbilder. Tyvärr blev dom flesta väldigt suddiga av någon anledning. Klicka på bilden för att se hela.

 

På väg in i vecka 8 så händer det mycket med  bad ,klolipp, avmaskning och chip. Veckan avslutas med att veterinären kom för vaccinering och besiktning. Precis på dagen när dom var 8 veckor flyttade tre till sina nya familjer. Här kommer lite bilder från bad mm. En liten film när det busas rejält. Stellas valp Shaddy tacklar en av Alvas rejält:).

 

Lite kul i långa tunneln.

Efter veterinären blev dom trötta.

Då var det dax för några att lämna boet. Först ut var Snitter Snatter,gult halsband som ska kallas Jaffa till Helena med familj i Hägersten. Nästa var Tjitter Tjatter rött halsband som blir en liten Molly hos Wendela i Stockholm. Sist ut blev Pladder Bladder enda hanen i kullen till fam Brixhagen. För att passa ihop med dom två andra taxarna från Doggside´s Asterix och Obelix blir det en Idefix.Lycka till med era guldklimpar.

Några foton från nya familjerna.

 

Då kom dagen då Hysch Hysch åkte till sin familj. Hon kommer att bo hos fam Rosdahl i Kristianstad och kallas för Bailey. Hon hade rosa halsband och var minst i kullen men ack så busig och tuff. Lycka till<3