Doggside´s Panos Professional och Jonstrupdal Cassie 2023-09-22

Doggside´s Panos Professional och Jonstrupdal Cassie!! 2023-09-22

 

Vi börjar med lite kärlek för 9 veckor sedan.

Därefter känns det som en lång väntan tills man börjar se om det kommer att bli några valpar men man kunde ganska tidigt känna att Cassie bar på smått.

Måste säga att jag har väluppfostrade hundar 😊. Jag sa till Cassie att snälla valpa i dag så att jag kan åka till Roskilde 🇩🇰 utställning i morgon. Hon började stöka i går kväll och hela natten. Först i morse kom värkarna i gång vid 7 . Dag 63 och det blev 6st stora valpar 💙💙💙💙💙❤️ blev fördelningen 🤪 hade gärna sett tvärtom med tanke på mina förfrågningar men men pigga och friska så här långt.
07:55 💙 174g
09:25💙 190g
09:40💙 183g
10:16♥️220g fick ha hjälp ut
13:10💙163g satt fast i moderkakan när sista var på väg ut
13:15💙192g var lite medtagen men kom igång med lite massage.
Taxam för en duktig mamma som hade det kämpigt med dom två sista och även tiken.
Alla är duktiga så här långt. Hennes förra kull fick jag stödmata då dom bara vill använda 4 av hennes bröst så jag får hålla stenkoll och hoppas att dom kan äta i skift för det verkar bli samma denna gången då hennes övre bröst är indragna.
Eftersom det var lite strul med hennes förra kull att dom var 6 valpar och bara ville använda 4 bröst var jag väldigt noga med att se till så alla fick mat. Det funkade bra till dag 5 då en helt plötsligt var lite tunn och svag så det blev till att stödmata och han var så hungrig. Lägger till dom ofta och han har piggat på sig men verkar som han inte hinner få i sig lika snabbt som sina syskon så det får bli matning lite till.

Så blev dom 1 vecka. En liten film på tiken som ligger överst och glider omkring.

På dag 12 började vissa öpna ögonen och någon räcker ut tungan.

En liten film där minstingen Pärat suger i sig mat från sprutan. han hinner tyvärr inte få i sig tillräckligt av mamma så han hade tynat bort om han inte blivit matad.

2 veckor och fortfarande äta och sova som gäller. En liten film på zzzzz.

Här är vi 18 dgr.Klicka på bilden för att se hela.

Här nästa dag alltså 19 dgr.

3 veckor går fort. Klorna har blivit klippta och avmaskade för andra gången. Jag stödmatar fortfarande den lille men det funkar bra. Ska försöka börja med lite fast föda denna veckan. Dom ska oxå få en annan korg för nu börjar dom vilja krypa ur och har svårt för att ta sig upp igen, ialla fall dom minsta.

En liten film i korgen. Film en håller på att missa lunchen så jag får rädda upp den till gänget. En film med ljud och rörelse. Tiken väldigt vaken.

Plopp och Cassies valpar 4 veckor i dag och nu så börjar dom bli små personligheter 😍. Denna vecka har dom blivit avmaskade och fått klippt klorna igen ♥️. Snart planerar vi för besök av dom små liven så ni som fortfarande funderar på en hane 💙 är det dax att höra av sig.

Vi börjar med lite film på valparna i korgen. Dom har nu fått en annan bädd så dom själva kan gå i och ur lätt.

Film provar kulor första gången. Film när Pärat dricker själv sin mjölkersättning. Film uppe och rör på sig och lite lek.

Film pysslar med lite av varje. Film leker lite. Film en försöker ta sig upp i gamla höga bädden.

 

4,5 veckor och några bilder på trötta valpar.

Film busig valp som jag missade filma från början. Film drar i filten. Film brottas i korgen. Film tunneln är kul.

Katten Ivar älskar valpar och blir glad när dom är i denna åldern så han kan dela korg med dom.

Film kollar leksakerna utanför hagen.

Trötta efter att haft besök.

 

6 veckor och namnen är klara men inte fördelade ännu utom på tiken såklart. Vill gärna se lite mer av deras personligheter innan jag väljer. den dagen jag chippar blir det deffinitivt. Alla har oxå fått halsband så ni ska kunna se skillnad på dom på bilder och filmer. Första dagarna både piper och kliar dom sig men det går fort över.

Film med igelkotten. Film bråk och bus och så lite kliande.

Det blev hyffsat väder i torsdags så dom kunde komma ut för första gången. Fortfarande lite besvärad av sina halsband men efter en stund var det helt okej att springa omkring lite.  Film 1 precis kommit ut. Film 2, film 3 och film 4.

På fredagen och Lördagen hade dom besök så då orkade dom inte vara ute oxå. Söndagen var det regn.

Här kommer ett gäng bilder på dom individuellt. Tyvärr är många väldigt suddiga och det beror dels på ljuset och att dom inte sitter still tills kameran hinner fokusera och så är mitt tålamod inte alltid det bästa.

 

Katten Ivar gillar ju att vara inne hos valparna så han passar på så fort hagen är öppen. En liten film lek inne medans det regnar ute.

Film från kylig dag ute. Film 2 och film 3. Koppel är kul.  Film 1 inne  drar i korgen och kollar ved.  Film 2 fått leksak om halsen. Leker med hotdogen. Håll igång inne. Rosa får fart.

Tiken låg och lekte med sin tass i korgen och var så söt men jag hann inte få det på bild men ett sött foto blev det ändå.

Vi försöker vara ute varje dag  och vi har haft tur att det blivit uppehåll men såklart varit vått i gräset men dom är duktiga på att springa in i buren och torka tassarna för att sen springa ut en runda igen. Vi kör några filmer till. Kul med grönt. Löv är skoj. Film 1, film 2, film 3 och film 4.

Lite individuella bilder blir det även denna veckan och kvalitén är lika dålig som förra veckan. Är så svårt att få klara bilder.

Då går vi in i vecka 8 och eftersom det kommer bli mycket denna veckan så lägger jag redan in lite nu från vad vi hittar på. En film med hopp och lek och en film när blå går in i hönsgården som är geggig efter allt regnande.Alltid skönt att komma in och vila.

 

I lördags var det besökare här och valparna blev så trötta att dom sov flera timmar utan att röra sig. Här efter 3 timmars sömn. När kl. var tolv på natten var dom pigga igen och det skulle tuggas på ben.

Nästa dag mös dom ihop med vår katt som älskar att ligga inne hos valparna. Film katt och valp.

Så blev det Måndag och valparna var ute igen och äntligen en dag med ok väder. Film på lite lek och film på maskrosbarn.

När vi kom in blev alla valparna  vägda, avmaskade, kloklippta, badade och chippade så nu sover dom gott. I morgon är det veterinären.
Röd Per-Nita 1309g
Blå Per-Spektiv 1377g
Gul Per-Fekt 1069g
Grön Per-Sonlig 992g
Lila Per-Plex 967g
Rosa Per-Sonal 889g

Tisdag och när vi var ute hittade gul en hönsfjäder som var kul. Efteråt på em kom veterinären och alla fick ett ok i rumpan.

 

Film kollar hönsen. Film stora tuppen. Det är kul att spana på hönsen.

Blir några filmer då det är lättare än att fota dom små busungarna. Leker med nalle. Leker i korgen. Tiken fixar med veden. Film några sitter i knäet och tar det lugnt medans vissa busar.

Tänkte fota alla individuellt en sista gång men fick annat att tänka på då allt regnandet gjorde så vår källare fick översvämning och vi har vår panna där. Provade med alla i soffan och det gick inte alls så det får bli zzzz i korgen istället.

 

Film ute sista gången alla tillsamans nr 1 och film 2.

Först ut att flytta blev tiken Doggside´s PC Per-Nita kommer kallas Minna och bo hos Ann och Leif i Stenestad. Där finns även en Golden som längtat efter en ny kompis. Det har funnits två taxar från Doggside´s tidigare varav den sista somnade in hemma samma dag som denna kullen föddes. Absolut ett tecken att tiken skulle flytta hem till denna familj.

Därefter hämtades Doggside´s PC Per- Fekt som kommer kallas Sune. Han ska bo hos Emmy och Victor i Gårdstånga. På samma gård bor Katarina och Jerker och dit flyttar Doggside´s PC Per-Plex numera Sid.

Katarina och Emmy!!!

Bara tre kvar film 1 ute i frostigt gräs. Film 2.

På lördagen var det Doggside´s PC Per-Spektiv tur att flytta till Gunilla och Tommy i Malmö.

Gunilla och Tommy med blå

Här några bilder från dom som flyttat.

Så var det bara två kvar och på filmen ser man att mamma Cassie tycker det är väldigt lagom.

Cassies två sista kvällen tillsammans. 

Då har vi vinkat av Doggside’s PC Per-Sonal, kommer kallas Frank 💙🐾. Han flyttar till Yasmine  och Simon i Jönköping. Lycka till med minstingen 🥰. Cassie godkände er ♥️

Då var det bara lilla Pärat kvar och han hittade en mysig korg. Några foton på det samt ett försök med mamma i soffan.

Är man ensam kvar får man hänga med mamma ut i koppel. På grusvägen var det inte så skoj men inne på gräset gick det som tåget.  Film 2 andra gången ute samma dag. I dag torsdag har det blåst  som bara den och regnat så det var nog tur att han hade koppel för annars hade vinden blåst bort honom.

På vägen testar koppel

Fick en underbar film på  Tiken Minna och hennes golden kompis. Några foto från dom utflyttade.

 

Vi har skaffat en kattunge och han kom lagom till att bli kompis med sista valpen i Cassie´s kull. Dom har verkligen blivit vänner och katten har själv klättrat in och ut ur hagen när där inte varit öppet.

En film på när dom öppnar kalendern.  Lite lek på köksmattan.  Lever rövare i hagen bland tidningarna. Katt i hagen.  Leker  med flätan. Bus med bollen. Kurra gömma. Sista kvällen. Mys i soffan efter lek.

 

Vi fick besök från Nya Zeeland .

Vi fick ju lite snö och det tyckte valpen om. En film på första promenaden i snö. Film när mamma mular valp. Ännu en film i snön.

Syster kom på besök några dagar. Film på lite bus inne. Film i koppel ute. Lite plogging.

Sista valpen fick besök av sin nya matte och somnade gott i bilstolen som var med för att få lite doft från vårt hem.

12 veckor och då var det dax för sista valpen att flytta. han var kvar så länge för att det skulle passa så matte kunde vara hemma med honom så länge som möjligt. Vi kommer att sakna honom då det var han som jag stödmatade i början och kallade Pärat.

Ja då har lilla Pärat, Doggside’s PC Per-Sonlig kommer kallas Dino 💙🐾åkt med matte Malin Almquist till Lindome 🥰. Verkligen stort lycka till med min lilla personlighet 💙 och tusen tack för presenterna 🍾😋

Några bilder i nya hemmet.