Doggside´s Panos Showbeauty och Doggside´s Poppy Lucky Paulzon 2020-01-18

Vi börjar med lite bilder innan valparna kom till världen. Parning och växande mage. Bea´s förra kull slutade med en död valp och kejsarsnitt så jag hoppades verkligen att hon skulle ha fler denna gången. En valp stökar ofta till det.

Bea var jätte duktig denna gången. Dag 64 blev det på. Stökig natt och morgon men sen gick det enligt boken bara första som nosen tittade ut och hinnan var brusten så då fick den hjälpas ut vilket Bea tyckte var obehagligt. Nr 2 kom och hade båda moderkakor mm med sig ut ?. Först kom kl 10:18 en hane 156 g, kl 11 :18 kom hane nr 2 på 166 g, kl 12:28 var det dax för en tik 150 g och sist ut kl 12:50 en liiiiten tik 101 g. Alla mår bra ❤️. Liten film på hennes stökande. Film äter på kvällen.

Några bilder 1 dygn gamla.

Första veckan har gått i dessa små unders liv. Allt går som det ska och även den lilla tiken hänger med helt av sig själv. Bea är en super mamma som verkligen tar hand om sina små. Lite filmer från veckan som gått. Film 1 mamma äter så jag passar på filma dom små. Film 2 med mamma och film 3 så äter dom.

Här kommer lite bilder från veckan som gått. Nu är dom 2 veckor och vissa har öppnat ögonen men mörka hanen tycker att han ska dra ut på det lite till. Dom har även blivit avmaskade och fått klorna klippta.

En liten film.

På dessa bilder är dom 10dagar. En film när dom diar.

På dessa bilder är dom 2 veckor. Mamma Bea gillar att vara under bädden film på det. Film mamma pysslar om.

På dag 16 öppnade mörka hanen äntligen sina ögon.Klicka på bilderna för att se hela.

Här dag 17 ett försök att samla alla i mitt knä vilket inte gick så bra.

Lite gullebilder med mamma bla.

En liten film på akrobaten som äter och vägrar släppa sitt grepp.

Så var dom 3 veckor och försökte mej på att få lite huvudbilder men dom är lite för små ännu så dom blev väldigt suddiga. Avmaskade igen och vägda och vikterna var lilla tiken 378g, stora tiken 530g, ljusa hanen 521g och mörka hanen 439g. Alla är pigga och alerta och det är nu det börjar bli små personligheter. En film på att dom börjar bli alerta.

Valparna är nu 4 veckor och har kommit igång att äta uppblötat torrfoder. Klorna blev klippta efter foto denna gång så ni vet. Det blir mest filmer för nu går det inte att fota utom när dom sover. Det är den bästa tiden nu så man får njuta varje dag. Det är bara 4 veckor kvar innan dom ska stå på egna ben. Till helgen ska dom få besök av sina familjer utom en som bor så långt bort men vi har så bra kontakt ändå. Vet att vissa har längtat efter denna dagen. Film äter , film 2 äter,film lite aktivitet, brottas lite, diar också, film på filten, film pip i korgen och film lite mera lek.

Då var valparna 5 veckor och denna veckan som gått har det hänt en hel del. Dom blir busigare för varje dag och vågar mer och mer utforska världen utanför korgen och hagen. Dom har blivit registrerade i SKK men vi har inte fått stamtavlorna ännu. Dom är otroligt snabba om man mejlar in så kan man se det på SKK efter bara några timmar. Lördagen fick tre av valparna besök av sina blivande familjer och dom skötte sig och charmade hela bunken. Blir som vanligt mer film än foto. ,busar i korgen, mera lek, film på mamma går iväg mitt i maten och film på trött mamma efter besök däremot har valparna legat på laddning.

Då var valparna 6 veckor och nu tycker dom det är kul att vara utanför hagen och hitta på bus. Allt ska undersökas.Veckan som gått har bara rullat på och jag har haft mycket att stå i med utställningar så därav detta inlägg lite sent men bättre sent än aldrig. Film på bus med tygkasse och film på lek med en liten pip som jag vann på utställningen, precis lagom för valparna i storlek.

Här kommer ett försök att fota tikar och hanar tillsammans men inte lätt när vissa har myror i brallorna och inte kan sitta still så därför håller jag i vissa.

Då kör vi in på vecka 7 och nu har det hänt mycket denna veckan. Valparna har fått komma ut för första gången och det gillade dom efter en liten stund. Däremot gillade dom inte att få halsband. Det kliade och var allmänt obehagligt och säkert väldigt onödigt enligt dom. Jag gör det mest för att ni ska kunna skilja dom åt på bilder och filmer och så är dom även vana att ha något om halsen när dom flyttar vilket underlättar för er valpköpare. Det är inte helt ofarligt med halsbanden väldigt lätt att dom sitter för löst och då får in en tass eller får in i munnen så gäller att vara vaksam. Det har även blivit bad och kloklipp inför denna veckans veterinär besök. Det blir en hel del filmer  denna veckan.Film ute första gången del1, del 2 , del3 , Film ute dag 2 del 1 , film 2 , Film inne med Ivar, film ute igen, film Bea myser med sina valpar en kväll, film ute i buskarna del1 , del 2 , Film inne bus i sovrummet, film med sur katt.

Foto från första dagen ute.

7 veckors bilderna.

Nybadade!!!

Trötta!!!

Vecka 8 börjar med att det kommer en väska på posten som jag budat hem från tax SOS på Facebook så för att tacka så fotar jag väskan med taxvalp i. Båda hanarna fick agera modeller men det är nog bara den ljusa som kan sitta still som kan få jobbet.

Sista veckan går alltid så otroligt fort och man försöker hinna att vara med valparna så mycket som möjligt. Det är full rulle på dom inomhus och likaså utomhus. vi har varit ute varje dag mer eller mindre då det varit enormt blåsigt och regnigt faktiskt tom hagel. Blåsten gillar dom inte så vi försökte vara i lä däremot lite fukt var okej. En liten film när det blev dragkamp om min tröja.

Lite bilder i soffan.

Inför flytten.

Då kom flytte helgen. Först ut var hanarna i Lördags och på Söndagen var det tikarnas tur. En liten film på Bea med tikarna några timmar innan flytt. Hon har varit en super mamma så känns i hjärtat att alla bara försvinner helt plötsligt.

Några bilder från valpköparna på väg hem och hemma.

Boy heter nu Eddie!!

Söta lilla Thing!!