Doggside´s Panos Showtime och Doggside´s Dancing Doll 2020-11-02

Vi börjar från början med parningen.

 

Allt började bra och jag kunde tidigt känna att hon var dräktig. Hon var inte stor men det var hon inte förra gången heller när hon hade 2st. Sista veckan tyckte jag att hon nästan började bli smalare så jag åkte och kolade med UL=ultraljud hos veterinär och han såg bara 1 hjärta som tickade.Detta var på dag 61 efter första parningen.

Vi åkte hem och hoppades på att allt skulle flyta på. Allt började enligt boken natten till Måndag och vattnet gick ca 7:30 och innan dess fina värkar. Tyvärr så avtog värkarna och inget mer hände och jag kunde känna valpen väldigt långt inne så det var bara att komma iväg så fort som möjligt. Veterinären konstaterade att valpen var stor så det blev akut kejsarsnitt. Allt gick bra och valpen, en tik på 202g levde vilket jag naturligtvis är så glad för. Dolly hade även en inflammerad livmoder och det var inte omöjligt att där funits fler foster. Jag valde att behandla henne med antibiotika för tar man bort livmodern kan det vara risk för att tiken slutar producera mjölk och då skulle man behöva handmata. Vi håller tummarna att medicinen löser det hela. Troligen kommer jag att sälja Dolly och behålla valpen men det får tiden utvisa.

Här en dag gammal<3. En liten video.

I dag är den lilla ❤️ präktiga sälen (405 g) 1 vecka 🐾. Hon är fortfarande mamma Dollys ögonsten 🥰. Allt flyter på och båda mår bra. Hon har fördubblat sin födelsevikt på en vecka.   

 

Denna veckan har hon blivit avmaskad för första gången. På dag 13 öppnade hon sina ögon så nu börjar hon bli lite mer en personlighet. Hon har ju hela mjölkbaren för sig själv och dygnet runt öppet så hon är väldigt rund och go. det brukar rätta till sig när dom börjar röra på sig. Lite bilder från gångna veckan. Klicka på dom för att se hela.

 

Här på dag 15!! En liten film när hon sover middag!!

Prinsessan 3 veckor i dag ❤️. Hon börjar redan bli en liten personlighet. Ylar och pratar gärna 🤣. I går blev hon avmaskad och tja det var väl så där lagom kul 😍 🐾. Jag har börjat ta upp henne ur korgen så hon ska få motionera lite ❤️.Hon fick även en ny korg så hon lättare ska ta sig ur själv. Klorna fick oxå en omgång. Klicka på bilderna för att se hela. Några små filmer kommer här oxå. Snackar lite. Motionerar. Rör på sig lite.

Nya korgen var skön!!!

Tre veckor och en dag så kollar hon vad mamma har för sig. En liten film.

Lilla charmiga 🐾❤️är i dag 4 veckor. Väldigt pigg och alert och inte så knubbig längre 🥰. Skickade in hennes registrering i går och hon kommer att heta Doggside’s Princess Florencia ❤️. Hon har klorna klippta igen för dom växer som bara den. Klicka för att se hela bilden. Lite filmer från veckan som gått kommer här. Rör på sig. I korgen. Morrar på tigertass. Pigg mitt i natten när mamma är ute och kissar.

Princess Florencia 5 veckor i dag ❤️ 🥰🐾.Hon är nu registrerad i SKK med detta fina namn. Hon har haft besök denna veckan mest för att få träffa lite andra människor än bara mej och Mats.Det är en liten pigg dam så ska bli kul att se vad det blir av henne. Börjat leka med sina saker och även med sin mamma,ja drar henne i pälsen i alla fall.Inte så mycket bilder denna vecka utan nu är det lättast med filmer. Bus i hagen. Första gången utanför hagen. Upptäckfärd. Busar med en bit tidningspapper som hon fick loss. Krypit in under korgen och sov. Vilse i filten.

6 veckor redan och nu är hon en försigkommen liten tax. Verkar vara med på det mesta. Denna veckan har en av våra katter Ivar Qvicksilver fått lov att vara inne i deras hage när där är öppet. Kul att jaga kattens svans om inget annat. Hon leker oxå väldigt mycket med sin mamma, hänger henne i svans, öron och lite överallt. Mamma Dolly är väldigt snäll och låter henne hålla på. Det var ju Lucia i helgen så då fick hon agera lite modell. Det blev stjärngosse, glitter kliade så det skulle bort helst innan jag fått på det. Film på inhillad i sin filt. Lite bus. Lek med pip. Ivar smyger in i hagen första gången. Gillar kattens svans. Ivar kollar när Florencia busar.  Intresserad av vår katt Bellman,missade filma från början tyvärr.

På 6 veckors dagen blev det även premiär för att vara ute och det var kul. Löv att leka med och så var det höns och annat spännande. Film på allra första steget ute gillar lövenKollar in våra höns. Med mamma Dolly.

7 veckor i dag. Denna veckan har vi försökt vara ute varje dag om det inte har regnat. Hon har oxå fått följa med ut i hundhuset och fått leka med mina andra hundar vilket uppskattas av alla. Blivit bra kompis med Melissa som snart är 4 månader. Vi gjorde även ett försök att fota lite till ett fint julkort men hon är så liten så hon drunknar i tomteluvan och i dräkten så det fick bli som det blev. Lite kul hade vi i alla fall. Det blev även lite fest på ett ben från en lammfiol som vi åt till middag i helgen. Det var gott. Det blir många filmer. Ute spring i benen. Klia magen. Mera utespring och en liten kiss. Blir tvättad av Melissa i hundhuset. Med alla tikarna. Morrar på mamma. Bus  med Melissa. Jag försöker bädda och hon biter i mina strumpor. Mums med lammfiol. Mamma är ute och kissar, passar på att ha benet för sig själv. Mamma kommer in och tar benet. Jul foto.

8 veckor går väldigt fort. I dag var det dax att åka till veterinären för vaccination och besiktning. Chip fixar jag ju själv. Hon busade runt på kliniken precis som hon var hemma. Hon är en väldigt framåt valp.

Veckan som gått har hon provat på koppel, träffat hästarna i hagen, badat och fått märgben. Dagtid är hon ute med flocken så hon ska vänja sig men det går så bra. Blir mycket bus med Melissa som nu är 4 månader. Film på koppelpromenad. Träffar hästarna. Kan torka sig själv efter badet. Vill inte sitta still för att bli fotad. Klicka på bilderna för att få se hela.