Doggside´s Pasta Maccaroni och Poppellundens Alex 2018-02-10

Poppellunden´s Alex och Doggside´s Pasta Maccaroni 2018-02-10-2018-02-13

 

Ja då fick man reda på vad som dolde sig i Maccaroni´s mage. Hon var ju inte så tjock men jag trodde i alla fall ett par stycken men ut kom en STOR tik på 239g. Hon födde den väldigt lätt trots storleken. Däremot tror jag hon fick någon form av bristning för det kom väldigt mycket blod efteråt. Det var också svårt att känna om där var mer än en då hon fått ett ljumsbrock under graviditeten. Hon kommer att opereras för detta så fort det är möjligt och sen ska hon få bli pensionär. Hon har varit svår att få gravid och nu detta brocket gör att jag väljer att hon ska utgå ur avelen.

Här kommer som vanligt lite bilder och filmer från när det hela startade och framåt. Jag hoppas att vi kan få behålla valpen men mamma har varit så rädd om sin valp att hon burit mycket på den så den inte har fått ro att dia som den ska så i dag två dagar gammal kämpar jag med henne.

En liten film på glad blivande mamma och en film på när valpen föds.

Tyvärr blir saker och ting inte alltid som man hoppats på. Jag var så glad att Maccaroni fått en tikvalp som var verkade rejäl och frisk när hon föddes  Inga synliga fel men troligen var det något inre som inte var okej. Maccan höll på och bökade och bar den lilla väldigt mycket och min första tanke var att det var för att det bara var en och hon var rädd om den men ju längre tiden gick så började jag misstänka något annat. Dag tre försökte jag tom mata den för det verkade som den inte fick i sig någon mat trots att den diade, kanske inte fick riktigt ro heller eftersom mamma höll på som hon gjorde . Tyvärr somnade hon in Tisdag em så drygt tre dagar fick vi ha lilla Pasta Fidelini ( Fideli). Jag lät Maccan ta farväl av sin valp för att göra det så smärtfritt som möjligt för henne. Har fått lära mej att om djur får ta avsked så förstår dom. Här kommer lite bilder som jag hann ta innan hon lämnade oss men även när hon somnat in. Klicka på bilden för att se hela.