Doggside´s Pepper Danish Dynamite & Doggside´s Princess Alexandra 2019-05-11

Då fick vi reda på vad som dolde sig i Alexandras lilla mage. Efter att hon gått tom i höstas så var jag glad att det visade sig att bli något denna gången. Det var otroligt svårt att gissa hur många men det visade sig vara två stora rackare som tog god tid på sig innan dom kom ut. På dag 67 efter första parningen eller dag 63 efter sista parningen. hur som helst svårt att veta. Alexandra födde lätt dom andra gångerna och även när hon bara hade en valp gick det bra. Denna gången födde hon lätt men var lite smärtsamt med första som dessutom var livlös när den kom ut så den fick jag jobba lite med innan den visade livstecken. det var en tik på 162g  kl 21:45 och kl 22:30 kom nr 2 också en tik på 192g så rejälja valpar och inte konstigt det bara var två. Hur som helst båda pigga och fina och mamma mår bra. Lite bilder och film på nr 1 som kan vara lite obehaglig för känsliga och film på nr 2 som gick enkelt.

Här kommer dom.

I Tisdags em märkte jag att Alexandras lilla hade rasat i vikt från 162 g till 137 g. Började genast stödmata och hon var riktigt hungrig. Ibland är det konstigt att dom diar men inte verkar få mycket i sig. Vi kämpar nu med matning för att vi inte ska missta den lilla.Onsdag kväll var hon uppe i 154 g ❤️. I dag Fredag är hon över födelsevikten så nu hoppas jag att hon fortsätter att lägga på sig. Hon är inte lika hungrig heller varje mål så hon får kanske mera i sig nu från mamma. I morgon är dom en vecka så håll alla tummar. En liten film på matning som blir lite konstig när jag ska filma sammtidigt och en film på maten är slut och hon suger för fullt.

Då var dom 2 veckor  och den lilla har inte fått mat av mej på flera dagar då den började vägra äta min mat och hellre tog mammas mat som såklart är mycket bättre.Hon är fortfarande minst och det skiljer ca 100g på dom men lika pigga. Dom har fått klorna klippta och blivit avmaskade första gången.Lilla tiken var först ut att öppna ögonen precis på sin 2 veckors dag och stora syster öppnade först i dag Måndag. En liten film när dom kryper i korgen.

Valparna 3 veckor nu och båda kan nu se. Dom har flyttat ut från vårt sovrum och fått större plats. Klorna klippta igen och i går avmaskade igen. Dom börjar så smått att röra på sig och tar sig ibland ur korgen och ut till mamma som gärna ligger på en filt bredvid korgen. Båda är rejält tjocka så mamma har bra mat.

4 veckor i dag och nu börjar även dessa små röra på sig och intressera sig för mat och lite bus. Klorna klippta efter fotograferingen i dag. Fortfarande så sover dom mycket men det är så gulligt. Det är Dollys valpar som piper i bakgrunden på filmen. Film på pigga valpar.

5 veckor och  livat värre. Denna veckan har dom fått träffa Dollys valpar och det funkar hur bra som helst. Dom är väldigt snälla mot dom små och mammorna funkar bra tillsammans. Det är bara Alexandra som vaktar sin mat så den tar jag undan när dom är ute tillsammans. Stora tiken har haft besök i dag av sin kommande familj så om några veckor flyttar hon till Ljunby. Lite filmer från gångna veckan då dom fick smaka lammben och film med Dollys valpar, film 2 och en full rulle film.

Då var dom 6 veckor och har fått prova på att vara ute och det gillade dom Små är dom och den minsta tar sig in och ut ur valpgården lätt som en plätt så det blev till att sätta kompostgaller på insidan så dom inte tar sig ut.Det kan ju bli olyckor och det vill vi absolut inte. Vi har dessutom räven som smyger omkring här just nu och tar våra höns så nu  får dom var bara i hönsgården ett tag tills räven lugnat sig. Film på lilla som tar sig ut från gården,själv krypit in där. Fösta gången ute. Lite mera lösa. Film inne med Dolly´s valpar. Film 2 inne.

Då var dessa små tjejer 7 veckor. I söndags blev dom fotade mycket då Mari och Bill som har Sessan var på sitt årliga besök. Passade superbra med släktbesök. Annars så bor dom numera med Dolly och hennes valp Filipinos. Det funkar så himla bra. En liten film på trötta och varma valpar. Dom är ute hela dagarna nu eftersom vi har haft så underbart väder. Vi börjar med lite bilder från besöket.

Vi börjar veckan med ett bad inför kommande veterinär besök. Det blev även ett litet chipp i nacken så nu har dom en identitet också.

I bilen hem från veterinären.

Så blev dom 8 veckor och kan nästan inte vara stilla och den lilla är värst så bilderna blir därefter. Klicka på bilden för att se hela på dom som ser konstiga ut.

I går kom pappa Danne förbi för att se sina barn innan alla har flyttat härifrån och så blev han även vidgjord på tassar ,tänder mm. han var ganska förtjust i den stora tiken . den lilla for mest omkring utanför bild.

I dag var det dags för Liliana att flytta till Fam Svensson i Ljungby. Hon kommer säkert att trivas där fär taxvana finns sedan tidigare då det funnits tax i många år och den senaste var efter Doggside´s Pokemon Pikachu. Lycka till!!

Ensam kvar var Lilian så hon fick hänga med Filipinos och mammorna  ut i koppel i kväll och det gick riktigt bra.Filipinos ville gärna berätta hur det skulle gå till. Film 1 och film 2.

Två extra dagar med mamma fick Lilian innan hennes familj kom och hämtade henne. Hon kommer att bo med Doggside´s Princess Singoalla, Sessan kallad och Bill och Mari uppe i Kungälv. Hoppas att få se henne i spårskogen och i utställningsringarna i framtiden.