Doggside´s Pepper Danish Dynamite & Doggside´s Princess Alexandra 2019-05-11

Då fick vi reda på vad som dolde sig i Alexandras lilla mage. Efter att hon gått tom i höstas så var jag glad att det visade sig att bli något denna gången. Det var otroligt svårt att gissa hur många men det visade sig vara två stora rackare som tog god tid på sig innan dom kom ut. På dag 67 efter första parningen eller dag 63 efter sista parningen. hur som helst svårt att veta. Alexandra födde lätt dom andra gångerna och även när hon bara hade en valp gick det bra. Denna gången födde hon lätt men var lite smärtsamt med första som dessutom var livlös när den kom ut så den fick jag jobba lite med innan den visade livstecken. det var en tik på 162g  kl 21:45 och kl 22:30 kom nr 2 också en tik på 192g så rejälja valpar och inte konstigt det bara var två. Hur som helst båda pigga och fina och mamma mår bra. Lite bilder och film på nr 1 som kan vara lite obehaglig för känsliga och film på nr 2 som gick enkelt.

Här kommer dom.

I Tisdags em märkte jag att Alexandras lilla hade rasat i vikt från 162 g till 137 g. Började genast stödmata och hon var riktigt hungrig. Ibland är det konstigt att dom diar men inte verkar få mycket i sig. Vi kämpar nu med matning för att vi inte ska missta den lilla.Onsdag kväll var hon uppe i 154 g ❤️. I dag Fredag är hon över födelsevikten så nu hoppas jag att hon fortsätter att lägga på sig. Hon är inte lika hungrig heller varje mål så hon får kanske mera i sig nu från mamma. I morgon är dom en vecka så håll alla tummar. En liten film på matning som blir lite konstig när jag ska filma sammtidigt och en film på maten är slut och hon suger för fullt.

Då var dom 2 veckor  och den lilla har inte fått mat av mej på flera dagar då den började vägra äta min mat och hellre tog mammas mat som såklart är mycket bättre.Hon är fortfarande minst och det skiljer ca 100g på dom men lika pigga. Dom har fått klorna klippta och blivit avmaskade första gången.Lilla tiken var först ut att öppna ögonen precis på sin 2 veckors dag och stora syster öppnade först i dag Måndag. En liten film när dom kryper i korgen.

Valparna 3 veckor nu och båda kan nu se. Dom har flyttat ut från vårt sovrum och fått större plats. Klorna klippta igen och i går avmaskade igen. Dom börjar så smått att röra på sig och tar sig ibland ur korgen och ut till mamma som gärna ligger på en filt bredvid korgen. Båda är rejält tjocka så mamma har bra mat.

4 veckor i dag och nu börjar även dessa små röra på sig och intressera sig för mat och lite bus. Klorna klippta efter fotograferingen i dag. Fortfarande så sover dom mycket men det är så gulligt. Det är Dollys valpar som piper i bakgrunden på filmen. Film på pigga valpar.

5 veckor och  livat värre. Denna veckan har dom fått träffa Dollys valpar och det funkar hur bra som helst. Dom är väldigt snälla mot dom små och mammorna funkar bra tillsammans. Det är bara Alexandra som vaktar sin mat så den tar jag undan när dom är ute tillsammans. Stora tiken har haft besök i dag av sin kommande familj så om några veckor flyttar hon till Ljunby. Lite filmer från gångna veckan då dom fick smaka lammben och film med Dollys valpar, film 2 och en full rulle film.

Då var dom 6 veckor och har fått prova på att vara ute och det gillade dom Små är dom och den minsta tar sig in och ut ur valpgården lätt som en plätt så det blev till att sätta kompostgaller på insidan så dom inte tar sig ut.Det kan ju bli olyckor och det vill vi absolut inte. Vi har dessutom räven som smyger omkring här just nu och tar våra höns så nu  får dom var bara i hönsgården ett tag tills räven lugnat sig. Film på lilla som tar sig ut från gården,själv krypit in där. Fösta gången ute. Lite mera lösa. Film inne med Dolly´s valpar. Film 2 inne.