Doggside´s Pepper Danish Dynamite och Doggside´s Princess Dancing Doll 2019-04-27

Då var Danne och Dolly´s valpar här och hon hade ju ingen stor mage så jag var nyfiken på hur många där var. Med tanke på att det inte blev någon hängparning så är jag nöjd och allt gick bra. Hon började stöka på morgonen dag 62 så hon fick följa med mig på jobbet några timmar så jag inte skulle missa något. Det var bara några timmar så lagom till vi kom hem så var det igång. kl 16:50 kom en hane på 207g med rumpan först och det var jag glad för, den hade nämligen stort huvud så jag fick hjälpa till att lirka ut den. Kl 17:30 kom en tik på 181g . Båda ser ut att bli svarta med röda tecken precis som mamma Dolly. Lite bilder kommer här som vanligt från början av processen.

En vecka gamla nu och mamma Dolly är fortfarande en super mamma som passar på sina små. Båda växer och är som små svarta sälar, blanka och tjocka. Hanen är fortfarande den större av dom. Livet just nu består fortfarande bara av mat och sömn. Nu ser vi framemot att ögonen ska öppnas. En liten film.

Då har två veckor gått och nu har dom blivit avmaskade och fått klorna klippta. Vi firade även mamma som fyllde tre år i Måndags. Valparna har fått flytta ut från sovrummet då Dollys mamma Alexandra också ska valpa men hon håller på sina små lite till.Hade ju varit kul om dom kommit på Dollys födelsedag men så blev det inte.Valparna har öppnat ögonen och först ut var tiken på dag 12. Hon har även gått om sin bror viktmässigt. Hanen öppnade ögonen i dag. Film på mamma utflyttad och spanar på katt och film på valparna med mamma på filten.

Tre veckor redan och nu börjar dom små tjockisarna röra lite på sig så snart är dom säkert uppe på golvet och går. Klorna har blivit klippta och i dag blev dom avmaskade igen. Fortfarande mest äta och sova men tiken försökte faktiskt leka lite med mammas öra i går. Det är synd att Dolly bara fick två för hon är en super mamma och har gott om mat.En liten film på dom i korgen.

4 veckor är dom nu och nu rör dom på sig och har tagit sej ur korgen och börjat intressera sig för att leka lite och nosat lite på maten.Klorna klippta igen och även avmaskade. Det är nu dom börjat bli små personligheter. En film uppe på golvet, en film hanen leker tass och en film med lek med mamma.

Fem veckor och nu är dom väldigt allerta.Fortfarande mycket äta, sova men nu busar vi också en hel del. Klorna klippta och även ny avmaskning som inte gillas precis. Dom fick  komma ut en liten sväng i går när det var fint väder och det var lite stickigt gräs men annars gick det bra. En liten film på lek inne,film när dom vill upp i mitt knä och en film från första gången ute.

Då var dessa valpar 6 veckor och blir tuffare för varje dag. Väldigt nyfikna på stora världen och älskar vara ute. Har fixat valphagen med tak så nu kan dom börja vara ute lite längre stunder. Just nu testar dom sina tänder på allt som går att tugga på. Fick hjälp att ta hand om lite reklam häromdagen,mycket bra som dokumentförstörare eller hålgörare. I dag har även dessa fått klippt sina klor igen. Film på andra gången ute. Förstör reklam. Film i hagen 1, nr 2 och nr 3. Lite mys.

7veckor,var tar tiden vägen? tyckte precis dom var nyfödda. Det är full rulle på dom nu och det busas både inne och ute. Försöker vara ute med dom så mycket det går men vädret är inte alltid det bästa. Denna veckan har tiken haft besök av sin kommande familj och dom hade med sina barnbarn vilket var nyttigt för dom eftersom vi inte har några barn här i närheten att träna på. Det gick super bra och alla verkade trivas. Bara några veckor till så flyttar hon.Det blir några filmer då vi inte fotat så mycket denna veckan som gått.  Film på lammbensmys,film lek inne 1, lek inne 2, lek inne 3,film tuggar tuggben mitt i natten när åskan går.

8 veckor redan och det är snart dags att lämna boet så i går blev dom badade och chippade inför veterinär besöket nästa vecka. Det är sedan dags för Filippa att flytta och Filipinos stannar här och min förhoppning är att han ska bli kanintax men det är det ingen som vet ännu. Denna veckan blir det mest film då dom är svåra att fota. Film  med Alexandras lilla. Lite bus inne och lite mera inne.

I går åkte vi till veterinären för vaccination och besiktning och det blev UA på båda valparna . I dag Onsdag var det då dags för Filippa att flytta till fam Lindahl i Degerberga. Lycka till med henne!! Det är ju inte första taxen jag säljer till er även om det var när jag var hos Pågarnas vi träffades första gången. Hon kommer att få en hundkompis i en äldre golden tik. Klicka på bilderna om ni vill se hela.

Filipinos 9 veckor. Denna veckan bor han med Alexandras valpar nu när han blev ensam kvar när syrran flyttat. Det funkar super bra och han är snäll mot dom små Alexandra barnen. Han fick koppel på och så tänkte jag att det tar väl några dagar innan han vill gå men nej då han var en naturbegåvning som gick med på en gång.  Film på koppelpromenad. En liten film till på promenad. Film på varm och trött i hagen.

Lille tuffe Filipinos är nu 10 veckor och hänger duktigt med mammorna i koppel. Hittade lite torkad hästskit på vägen som han tvunget skulle bära med sig. I går Söndag var pappa Danne här och hälsade på,ville ju se sina barn innan alla flyttade,missade ju Filippa men så är det när tiden bara rinner i väg. Lite bilder från pappas besök och lite annat blir det denna gång.

Film med Lilian första gången i koppel. Film två mest på Lilian.