Doggside´s Pepper Russian Roulette och Wenhild´s Alva 2019-09-14

Vi börjar från början med parning och lite bilder på den växande magen.Det var kul att jämföra bilder från förra gången på dag 58 och samma dag denna gången och det var stor skillnad.Tyckte också att hon var ojämnt tjock så jag gissade på 7 valpar, en mer än förra gången.

Jag sa ju till Alva att valpa Lördag eftersom utställningen blev inställd och hon försökte men första valpen låg helt galet så det blev kejsarsnitt. Hon hade 8 st 🐾i magen så inte konstigt hon var tjock. Valpen som orsakade problemet var död och så även en väldigt liten tik som låg i samma livmoderhorn. Tredje valpen i det hornet var pigg liksom dom fem som låg i det andra hornet. Därför hon var ojämnt tjock 😘. Nu är vi hemma med 2 hanar och 4 tikar 💙💙❤️❤️❤️❤️. Vikterna på dom 6 är hane 174g,hane 192g, tik 167g, tik 169g, tik160g och tik 146g.

En vecka går otroligt fort särskilt när allt bara flyter på. Alva är en super mamma som älskar sina barn. Dom äter och sover och ibland gnyr dom. Lite bilder fast det bara är små svarta klumpar i en hög.Kvällsmys film. Film på dagen.

Nu är dom 2 veckor och denna veckan har dom blivit avmaskade första gången. En tik öppnade ögonen på dag 12 och nu är alla mer eller mindre öppna. Det som hänt denna veckan är att hanarna skiljer sig åt i storlek så nu har vi en STORE bror och en lillebror. Tikarna är mer jämna är väl en som är lite större. Fortfarande är det bara mat och sömn som är deras stora intresse.

Då var dom 3 veckor i dag och nu börjar dom bli lite mera som små hundar. Börjar gå omkring lite i korgen och försök till lite lek. Klorna har blivit klippta och avmaskade igen. Här kommer lite filmer. Matdax av tax. Fått klorna klippta.  Lite bus i korgen. I mitt knä kliar i tänderna som är på väg. Lite mys i mitt knä. En tik är go i korgen.

Redan 4 veckor har gått sedan dessa kom till världen. Det är intressant med mat så dom äter ganka bra nu. Det är bara lillebror som är så otroligt liten men nu har jag börjat mata honom med starter mousse och hoppas på att han växer till sig. Tiden får utvisa om han bara är liten och kommit efter eller om det är något annat som är fel på honom. Det är inte lätt att vara minst och syskon tror han är en leksak. Lite filmer på när mamma äter lammben och en av tikarna försöker ta det bara drygt 3 veckor. Lite lek i korgen. Mera i korgen. Uppe på golvet.