Doggside´s Pepper Russian Roulette och Wenhild´s Alva 2019-09-14

Vi börjar från början med parning och lite bilder på den växande magen.Det var kul att jämföra bilder från förra gången på dag 58 och samma dag denna gången och det var stor skillnad.Tyckte också att hon var ojämnt tjock så jag gissade på 7 valpar, en mer än förra gången.

Jag sa ju till Alva att valpa Lördag eftersom utställningen blev inställd och hon försökte men första valpen låg helt galet så det blev kejsarsnitt. Hon hade 8 st ?i magen så inte konstigt hon var tjock. Valpen som orsakade problemet var död och så även en väldigt liten tik som låg i samma livmoderhorn. Tredje valpen i det hornet var pigg liksom dom fem som låg i det andra hornet. Därför hon var ojämnt tjock ?. Nu är vi hemma med 2 hanar och 4 tikar ??❤️❤️❤️❤️. Vikterna på dom 6 är hane 174g,hane 192g, tik 167g, tik 169g, tik160g och tik 146g.

En vecka går otroligt fort särskilt när allt bara flyter på. Alva är en super mamma som älskar sina barn. Dom äter och sover och ibland gnyr dom. Lite bilder fast det bara är små svarta klumpar i en hög.Kvällsmys film. Film på dagen.

Nu är dom 2 veckor och denna veckan har dom blivit avmaskade första gången. En tik öppnade ögonen på dag 12 och nu är alla mer eller mindre öppna. Det som hänt denna veckan är att hanarna skiljer sig åt i storlek så nu har vi en STORE bror och en lillebror. Tikarna är mer jämna är väl en som är lite större. Fortfarande är det bara mat och sömn som är deras stora intresse.

Då var dom 3 veckor i dag och nu börjar dom bli lite mera som små hundar. Börjar gå omkring lite i korgen och försök till lite lek. Klorna har blivit klippta och avmaskade igen. Här kommer lite filmer. Matdax av tax. Fått klorna klippta.  Lite bus i korgen. I mitt knä kliar i tänderna som är på väg. Lite mys i mitt knä. En tik är go i korgen.

Redan 4 veckor har gått sedan dessa kom till världen. Det är intressant med mat så dom äter ganka bra nu. Det är bara lillebror som är så otroligt liten men nu har jag börjat mata honom med starter mousse och hoppas på att han växer till sig. Tiden får utvisa om han bara är liten och kommit efter eller om det är något annat som är fel på honom. Det är inte lätt att vara minst och syskon tror han är en leksak. Lite filmer på när mamma äter lammben och en av tikarna försöker ta det bara drygt 3 veckor. Lite lek i korgen. Mera i korgen. Uppe på golvet.

Tiden rullar snabbt nu med dom små. Kul för nu börjar dom bli små pesonligheter. Vi kämpar på med lillebror som nu tagit sig rejält i vikt men ligger en bra bit efter sina syskon i utveckling men det kommer säkert. Börjar bli intresserad av att äta lite själv så det är ju ett gott tecken. Annars denna veckanhar det blivit avmaskning,kloklippning och i dag på 5veckors dagen besök av intressenter. Som ni förstår avvaktar jag försäljning av lillebror tills vi ser att han är helt okej. Hör gärna av er om ni är intresserade. En liten film på lillebror busar. Film på taskigt syskon.Film på lillebror som vill äta själv.

Då var gänget 6 veckor. Nu börjar det bli liv i luckan och det är roligt att få komma utanför hagen och leka.Man märker att dom orkar mer och mer för varje dag. Lillebror har ökat bra sen förra veckan och är fortfarande liten men ack så tuff. Pälsen på nosen är fortfarande borta men vi hoppas såklart att det kommer tillbaka när han får mer näring i sig. Stamtavlorna har kommit och namnen fördelas när dom blir chippade. Alla har fått halsband utom lillebror eftersom han är så liten. Dom andra gillade inte det och det var kli och pip i ett par dagar. Lite filmer på bus i köket. Film med lillebror och nalle. Lillebror och papegojan. Lillebror är tuff. Lek och bus även mamma hänger på.

Nu går tiden alldeles för fort,7 veckor alltså redan. Vi började veckan med att få komma ut på gräset och det gillade dom från första stund. vi har försökt vara ute lite varje dag men i lördags regnade det hela dagen så då fick vi bli inne. Det har varit mycket besökare här så nu är alla valpar tingade utom Lillebror som vi avvaktar med. Han hänger med bra nu och ökar i vikt. Även pälsen som försvann på nosen är på väg tillbaka. Han har fått antibiotika salva, probiotika  pulver att äta och nu smörjer jag med barnolja. man blir så varm i hjärtat när det verkar lösa sig. Han är ju fortfarande den minsta i kullen. Storebror väger ca 1 kg mer än honom. Film ute första gången. Film 2 ute och film 3. Film ute några dagar senare. Lite bus inne. Lillebror och min tröja. Lillebror och katten Ivar.

Alltså vart tog dessa 8 veckor vägen ?. I dag står bad ? och chippning på schemat för på Måndag är det veterinär dags och sen börjar dom flytta. Det har även denna vecka varit besök men det var egentligen till Madonnas valpar. Lillebror hittade en skön famn att somna i. Han är en liten charmör. En film från efter bad och en film när gul torkar sig i filten och Lillebror kollar.

Först ut att lämna oss blev Rosa halsband, Doggside´s Mummel Drummel. Hon kommer att bo i Lomma så det blir nära och bra så ni kan komma och serva henne när det blir dags. Lycka till!!!

 

PR Mummel Drummel

Som nr 2 att lämna blev lilla gul, Doggside´s PR Babbel Rabbel som flyttar till Växjö. Här finns sedan tidigare Doggside´s Pasta Black Wichcraft, Elsa. Lycka till och hoppas hundarna får mycket glädje av varandra. Lite kul att dom är födda samma datum.

2X Doggside´s taxar till Småland

Nr 3 att flytta var lila halsband. Doggside’s PR Blaja Maja  till i Oxie. Kommer bli kompis med Doggside’s Pasta Maccaroni som misste sin kompis för några veckor sedan oxå en Doggside’s tax. Lycka till.

Blaja Maja ny kompis till Maccaroni

En liten film på valparna som är kvar och älskar vara små flismaskiner på kullen.

En bild från Blaja Maja som nu heter Lizzi att Maccaroni är helt ok<3

Kompisar<3

 

Bilder från Mummel Drummel, Wilma i Lomma.

Att vara uppfödare är inte alltid bara en massa gulle gull med valpar hela dagarna. Alla drabbas vi någon gång av defekter och konstigheter. Jag ska nu försöka berätta vad som hänt lilla röd, Snicke Snack, Snäckan eller boxan som Mats säger ?. Hon gick snett med sin framtass typ den vek sig, svårt att förklara. Precis helt normal annars och full av liv och bus. Besök hos veterinären för att se varför hon gick på detta vis?. Han förklarade ganska bra att i frambenet finns två ben och det ena växte normalt men inte det andra så därför drogs tassen snett in under henne ❤️

Vi har i dag opererat henne, bara 9,5 vecka gammal. Skulle åtgärdas så fort det var möjligt enligt veterinären. Det som tog tid var konversationen med Agria och långt om länge har dom lovat att ersätta eller bidra med max 6000 :för att hon är så ung. Här gäller tydligen inte normal vet ersättning ?
Jaja får väl leva på bröd och vatten ett par år.  För mej finns inte avlivning om det är något man kan åtgärda ❤️

Veterinären har i dag tagit bort en bit av benet och lagt in fett som han tagit från sidan av valpen. Fettet ska förhindra att benen växer ihopa närmsta tiden. Hoppas att detta lyckas så kommer Snäckan att bli en super fin sällskaps tax ❤️.

Alla som träffat henne kan intyga att hon är helt ljuvlig ?. Kommer bli en lång resa men det ska vi fixa,hon är en tuff liten tax ?. En film dagen efter operation och en film fyra dagar efter när vi är ute. Hon fick en plastpåse om tassen för att skydda bandaget mot smuts.

Här kommer lite filmer och bilder från dom senaste veckorna. Lite bus inne med katten Ivar. Film Lillebror provar koppel och film på Storebror i koppel. Storebror leker plocke pinn. 

Liten uppdatering om Snäckans ben. Vi har i dag varit på återbesök hos Lukasz och han var nöjd så här långt. Såret fint läkt och stygnen tog jag i morse. Även såret på sidan är läkt där dom tog ut fett till operationen. Det är en tillväxtrubbning radius curvus och det är inte medfött utan kommer när valpen växer.
Vi ska fortsätta ha det lindat men börja träna benet så hon kan börja stödja på det.
Jag var riktigt orolig i början för då var benet som en gelé pinne, otroligt vad muskler försvinner snabbt men i dag var benet lite rakare och inte fullt så geléit. Vi kör på och hoppas det bästa ❤️

I dag var det äntligen dags för Storebror att flytta till sin familj. Doggside´s PR Svammel Rammel flyttar till Esbjerg i Danmark och kommer att få 2 andra taxkompisar. Max kommer han att kallas. Lycka till Christina , Rene´,Catarina och Vanessa

Kvar här är då Lillebror som stannar tillsvidare och Snäckan med benet. Några bilder från kvällen.

En liten uppdatering om Snäckan ❤️. Det är nu 3 veckor sedan operation och benet är rakt och börjar likna det andra. Fortfarande väldigt sladdrigt och ostabilt men tycker att det känns positivt. Vi skyndar långsamt. Hennes humör är det absolut inget fel på men hon blir fort trött i benet. Försökte filma så ni skulle få se men så himla svårt. Benen är ju så korta på tax ?.Film 1  och film 2.

Benet 3 veckor efter operation

Då har Snäckan varit på återbesök igen hos Haga veterinärerna och Lukaz. Han är nöjd med hennes utveckling nu ska hon bara bygga muskler så ska försöka simma med henne här hemma på något vis ?.

Fixat flytväst inför träning

Det blev även ett besök hos lillasyster och Maccaroni i ett annat ärende eftersom dom bor nära veterinären. Det var ett kärt återseende ❤️. Lizzie som lillasyster kallas fick tax fnatt ?.

Sorterat var det här i färg.

Alva,Snäckan,Lillebror,Madonna och Ängla

Då tänkte jag börja träna Snäckan hemma med att simma. Första baljan var för liten för hon satte i bakbenen och la huvudet på kanten för att slippa simma. Film 1 och film 2.

Ny balja köptes så nu ska vi försöka simma så ofta jag hinner. Vi tar det så lugnt i början så att hon ska tycka det är ok,lite panik fick hon i början . Film 1, film 2.

Snäckan i sin snygga flytväst och nya baljan

Snäckan har börjat få nya tänder.

Söta Wilma som flyttade till Lomma.

Så dövat mitt dåliga samvete för att mina valpar inte fått komma hemifrån så mycket som dom brukar men det har varit så mycket med Snäckan och annat skit och inte tala om vädret ☔. I alla fall drog vi iväg en sväng till Saxtorps sjöarna. Lagom långt och helt annan miljö än hemma med skog osv. Det var Snäckan, Lillebror och Ängla som fick åka med. Snäckan fick koppel för första gången så det var lite gnäll och så mötte vi en lös terrier som hon skällde på men annars så duktiga och tyckte det var kul ?.Bild och filmer från första dagen. Film 1, film2 och film 3.

På en stor sten dag 1

Jaaa det blev uppehåll ☔ så det blev en runda till Saxtorp i dag oxå. Valparna tycker det är så intressant ?. Sand och gräva, kottar och en stor sjö. Film1 och film 2.

Blåste lite dag två

En liten film när Snäckan tränar.

Återbesök ca 7 månader efter operation och sedan ett besök hos mina föräldrar.

Besiktning inför flytt!!

Snäckan vill upp!!

 

Snäckan är nu så pass bra i sitt ben att hon i dag fått flytta till len egen familj. Det har varit bestämt länge att hon skulle flytta till Åsa och Klas som sedan tidigare har Pyttan från mej men även två taxar till på snart 16 och 17 år. Pyttan behöver någon att leka med och som ni kan se på filmen här blir det nog hur bra som helst. Lycka till!!

Snäckan med nya husse och Pyttan hos matte!!

Fick en jättefin blomma!!