Doggside´s Popalamadonna & Poppellundens Alex 2018-06-21

Vi börjar från början dvs parningen. Jag hade valt ut Zoro till Madonna men det passade absolut inte damen. Det fick plan B och det var Alex som hon efter typ två minuter var helt förälskad i. Fina parningar blev det och Madonnas mage växte sig stor.

Får jag presentera Madonna och Alex små midsommar barn ?. Det blev en lååååång förlossning allt var normalt och hon valpade så himla lätt men det var lång tid mellan dom. Blev lite orolig så kontakta min veterinär som var på väg hit men han kunde ställa in besöket för sista kom ut själv fast jag tyckte den låg högt upp. Det blev ?????. Hon stökade typ i två dygn och kl 02:15 kom hane 189 g,03:10 tik 143 g,04 :20 hane 163 g,6:00 tik 150 g, 9:30 tik 185 g. Om någon blir svart får tiden utvisa.

Då har första veckan gått och alla växer och frodas.det är fortfarande samma storleksskillnad som när dom föddes men det beror säkert på att det både finns kanintax och dvärgtax bakom förädrarna. det är en svart hane,en röd hane,en svart liten tik,en röd liten tik och en lite större röd tik. Alla tikar är bokade.Hanar är ännu inte klart då jag inte fått tag i dom som visat intresse men ev en ledig.Hör gärna av er om intresse finns.

Nu är dom 2 veckor och det har börjats öppna ögon och öron. nu börjar dom bli små personligheter. Vi har denna veckan blivit avmaskade för första gången och fått klorna klippta. Det börjar bli lite mer fart på dom nu och ibland är någon eller några uppe på golvet men då får vi rycka ut och hjälpa dom tillbaka till korgen. Vår yngsta katt Bellman börjar bli lite nyfiken på dom små så det ska bli kul när dom kan träffas och leka om några veckor. Film på nyfiken katt. Film alla på rymmen.

Tre veckor går fort och nu börjar dom bli lite rörligare och mer personliga. Fortfarande är det mest mat och sova som gäller. Dom har blivit avmaskade igen och klorna klippta så dom inte ska riva sin mamma på brösten. Här lite bilder från veckan och en film på hot mamma och en film där dom är på filten. Klicka på bilderna för att se hela.

Tiden rullar på och valparna växer och utvecklas för varje dag. nu börjar dom bli lite roliga och vill leka med varandra. Dom börjar bli duktiga på att äta mat. Klorna är klippta igen så dom kan gå lite bättre. Snart kan vi börja ta ut dom lite också ska bara bli lite stadigare på benen för att dom ska uppskatta att vara ute. En liten film där den svarte i slutet hellre äter ur den höga skålen än den låga.Klicka på bilderna för att se hela. Programmet beskär så tokigt.

Då var dom 5 veckor och nu har dom fått prova på att busa med katterna fast dom är inte så intresserade. Blivit avmaskade igen,klorna klippta,fått halsband och så har dom fått komma ut men värmen är hemsk så vi får ta det korta stunder och på em eller kväll. Sessans familj var här och gjorde sitt årliga sommarbesök och då fick dom såklart hälsa på valparna och Mari tog lite kort.

Här är länkarna till lite filmer från veckan som gått. Bellman möter valparna första gången. Film 1 och 2. Ute första gången. Fått halsband. Ute igenNattabus kl 24. Leker med råttan. Mera lek. Tugga grisens öra. Leker ute med löv.

Som jag skrev på första sidan så vill man stoppa tiden nu. Inne på vecka 6 i deras liv och nu är det så kul att se dom utvecklas för varje dag. Denna veckan har lilla röda tiken och den svarta tiken haft besök av sina väntande hem. Det är bara hanarna som fortfarande söker sina egna hem.Här kommer några bilder från veckan och även en film på lek i hagen och en film på lilla svarta tiken vill få igång katten Ivar.

Här kommer huvudbilderna.

Då var valparna hux flux 7 veckor. Det är full fart från morgon till kväll och dom är ute väldigt mycket i sin lilla gård. Sover gott när dom kommer in. I fredags hade dom besök så nu är även den röda hanen tingad. Kommer att flytta till en taxvan familj och få en skåneterrier som kompis. Det är då bara den svarta hanen Oliver som söker sig ett eget hem. Lite bilder på veckan som gått och en film när dom fick prova lammracks. film på ute bus del 1 mamma stack iväg till trappan och ville in så jag fick avbryta filen så därför kommer även en del 2.

Lite foton från utelivet. Klicka på bilden för att se hela.

Här kommer veckans huvudbilder.

Då var valparna helt plötsligt 8 veckor och denna veckan har vi förberett för flytt. Dom har blivit badade,chippade ,klippt klor, avmaskats och veterinären har varit här och vaccinerat och besiktigat dom. Här kommer lite bilder från veckans händelser. En film på busarna.

Här veckans huvudbilder.Fortfarande svårt att få bra bilder på dom svarta så dessa fick duga efter försök både i sol,skugga och skymning.

Då blev det dags för flytt och först ut är Red Peperoni som flyttar till Anette och Jimmy i Ulricehamn.Lycka till med pussgurkan<3.Bella blir hennes nya namn.

Då blev det Doggside´s Popala Black Olivias tur att flytta. Hon kommer att bo i Lammhult hos en familj som för ca 15 år sedan köpte en tax av mej. Lycka till !!! Kiwi kommer hon att kallas.

Som nr 3 att flytta blev Doggside´s Popala Black Oliver. Han kommer att bo i Landskrona och det har även där funnits tax tidigare dock inte från mej. Lycka till och vi kommer säkert att ses!! Matte ser lite bister ut på bilden men han ville inte sitta stilla utan ner och leka.

Då var det bara två kvar men Chili ska stanna och Pimento flyttar om knappt två veckor. Så här trötta blev dom efter alla besök.Klicka för att se hela bilden.

Det har gått en ny vecka och vissa har snart bott i sina nya hem en vecka.Allt verkar funka och dom är pigga och glada.Här kommer några bilder från dom som flyttat.

 

Dom två som är kvar här har fått hänga med mamma på små koppelrundor för att lära sig. Otroligt vad dom lär sig fort nya rutiner. Väldigt duktiga att göra av sig ute också. Här kommer lite bilder från veckan som gått och så några filmer. Första gången i koppel. Leker med björkris. Madonna busar med sina barn. Hönsen jagar koppel.

Då var dom rackarna 10veckor och vi har haft mycket koppelträning veckan som gått, naturligtvis i deras takt  och det har gått bra.Det blev en liten utflykt med Pimento till veterinären men också ett besök hos mina föräldrar. Dom blir så glada när det kommer små på besök. Lite bilder och filmer kommer här. Film på bror håller ordning på syrran, vuxna hanar hälsar Kissar ute, gillar katten Bellman , trötta barn och stora pinnen.

 

Här kommer några huvudbilder.

Då var det dags för Pimento att flytta till sitt nya hem i Påarp hos Mats och Catarina Brandt. Lycka till med lille Hugo som han ska heta nu och hoppas Sixten skåneterrier kommer att gilla varandra.

Pimento med husse och lillhusse