Doggside´s Poppy Lucky Luke & Jonstrupdal Cassie 2022-04-23

Doggside´s Poppy Lucky Luke & Jonstrupdal Cassie 2022-04-23

 

Lyckad parning och  lite bilder på tiden fram till valpning.

 

Dax att redovisa vad Cassie hade i sin mage 🐾. Efter en lååååång kväll och natt där vi båda kämpade på finns inte mycket energi kvar.
Första värken kom ca kvart i åtta och hon kämpade på. Tyckte att det tog tid och in och kolla om någon var på väg så kändes hon trång och skrek 🥲. Hmmm efter ca fyra timmar tog vi en promenad. Kände på henne flera gånger och tyckte hon kändes mindre trång. Hur som helst så skulle jag precis ringa veterinären men kollade en sista gång och jo visst börja det hända saker 😊. Puuust , valpen kom ut med huvudet men sen satt den fast. Lyckades lirka ut den. Tyvärr död men säkert tagit för lång tid. Synd för en stor och fin valp. En lättnad att vara igång. Undrade bara om hon skulle orka för kämpat på bra på denna första. Hon hade totalt 7st😮. En änglatax men 6 fina har hon. 💙💙💙💙♥️♥️. Otroligt tacksam att allt gick bra.
Här kommer info om alla.
23:50 hane 169g död
01:00 tik 150g
01:25 tik ljus 158g
01:35 hane mörk 158g
03:00 hane väldigt mörk 124g
03:25 hane 160g
05:00 hane 184g.
Kommer nog att finnas lediga hanar 💙.

Lite filmer när valparna föds.  Cassie´s  första en levande tik. En valp kommer. Cassie föder. Cassie pysslar medans nästa kommer. Fina lilla tassen. Sista valpen. Pricken diar. Pricken blir stödmatad.

 

Då har valparna blivit 1 vecka och det har varit lite pyssel med dom tre minsta hanarna. Dom är ju 6 st men dom använder bara 4 av Cassie´s bröst så dom små trängs undan av do större. Stödmatar och lägger till så ofta jag kan. Första veckan är alltid den mest kritiska men jag tror att dessa ska kunna klara sig med min hjälp. En liten film på liten som är duktig att ätaFilm på mys med mamma.

Valparna 2 veckor och ljusa tiken var först med att öppna ögonen. Valparna har oxå fått sin första avmaskning. Jag slutade stödmata och la till dom ofta istället och det verkar funka just nu. En liten film när dom letar efter mamma och maten. Liten är väldigt hungrig och springer nästan omkring.

 

3 veckor och det är väldigt kämpigt med denna kullen. Lägger till ofta men fick börja stödmata igen. Längtar tills dom börjar äta vanlig mat. Fortfarande är mat och att sova det bästa dom vet men har börjat vara uppe på benen och med lite mera. Avmaskade igen. Film  där man ser hur hungriga dom är när mamma varit ute och gjort av sig. Film på mörka tiken har egentid när inte brösten räcker till åt alla. Film på Pricken som oxå har lite egentid.

4 Veckor och alla hänger med men det hade dom aldrig gjort utan min hjälp. Glad att man kämpat på och nu har jag fått den minsta att börja äta torrfoder som är uppblötat. Jag började med att stoppa i honom men nu kan han själv ta i skålen. Dom minsta får äta separat annars äter dom stora upp maten för dom eftersom dom små får en annan sort som är lite lättare att tugga. Film på minsta äter ur skålen med publik och film  blir matad. Film när två minsta äter. För att ni ska se hur små vissa är la jag en liten tändsticksask bredvid på foto.

 

5 veckor och fortfarande några som är väldigt små men vi jobbar på att dom ska komma ikapp. nu är det mest en som är väldigt liten men han är duktig på att äta. Stamtavlorna har kommit. Första besöket var nu i slutet av veckan då det var helgdagar. Ännu orkar dom inte så länge åt gången men somnar gärna i famnen hos någon. Vi avslutade veckan med att sätta märkband på dom. Tycker att halsbanden var för klumpiga till dessa små. Film på kullarna träffas första gången.  Pricken busigMinstingen. Film brottas fått halsband. Film med ullringen. Film på lille snabbe skrutt. Film på skrutt när jag tycker att han ska äta men han får annat för sig.

6 veckor och även vi har fått  komma ut på gräset och det gillades. Det har även varit besök av dom tilltänkta familjerna!! Film ute första gången. Film 2 ute. Film inne med räven. Mamma Cassie och räven. Film tikarna busar. Film  alla ute. Grävare.

Några foton som Blå´s familj tog när dom var här. Han kommer att få sällskap av en annan Doggside´s tax som är 2 år och kallas Dexter.F

7 veckor och det har varit mycket besök både av denna kullen men oxå av Chili´s kull som är 9 dagar äldre. Det märks att dom är yngre för dom orkar inte hålla igång så länge och när dom kommer in slocknar dom som tända ljus . Film bus inne. Film tar lunch på mamma blir dock avbrott när Chili retar katten.. Film bus ute. Får hälsa på mina andra vuxna tikar.

8 veckor och dax för bad, kloklipp, avmaskning och chippning innan veterinär besök. Lite bilder på blöta valpar. Tyvärr blev bilderna på tikarna suddiga.

Vaccinerade ,besiktigade och klara för flytt.

Först ut att flytta blev båda tikarna. Doggside´s Poppy Lycky Cassiopeia flyttar till fam Frögren i Teckomatorp gult halsband. Doggside´s Poppy Lucky Andromeda rött halsband flyttar till fam Widroth i Växjö.

Film träffar mina hanar. Film bus i hagen fått ny tunnel.

 

Några foto Cassiopeia i nya hemmet.

En liten film tuggar ben.

Fina men varma dagar nu så valparna ligger gärna i groparna dom grävt i sin hage. En liten film på det.

 

Midsommar blev det oxå så blå, Stora Björnen fick bli årets midsommar representant för Doggside´s.

 

Dynan i en av korgarna har trasig dragkedja vilket Svart,Pricken tyckte var väldigt roligt. Där kunde man göra sig ett litet bo. Film på pricken i boet.

En liten film en dag det blev lite svalare och då blev det fart på dom små.

Då kom dagen då tre små hanar skulle flytta till sina familjer. Doggside´s Poppy Lucky Perseus, lila kommer kallas Charlie, flyttar till Susanna Berg i Åstorp.  Doggside´s Poppy Lucky Orion,  svart Pricken flyttar till Fam Emma Tengvall i Oskarström och sist Doggside´s  Poppy Lucky Lilla Hunden, grön till Johan Vestlund och  Adrian Romangniolo i Helsingborg. Lycka till med era boy´s.

Några bilder på tikarna i sitt nya hem.

 

Ensam kvar med mamma är nu Stora Björnen som flyttar i mitten av Juli när husse och matte får semester. Tills det är dax får vi roa oss med att lära han att gå i koppel tex. Mamma Cassie tycker det var onödigt att han skulle med på promenad i början men nu så leker hon med honom. Även inne är det mycket bus. Film först gången med koppel. Gick bättre ute på vägen. Film bus inne med mamma.

 

Några bilder på dom som flyttat.

Då blev det dax för sista hanen Doggside´s Poppy Lucky Stora Björnen att flytta till Jenny och Daniel i Perstorp. Dom har sedan tidigare en halvbror Poppy Lucky Liam, Dexter som kommer att bli en bra storebror. Freddy ska nya valpen heta. Film på lite bus i hagen innan hemfärd.