Doggside´s Poppy Lucky Luke och Lobbengårdens Elricka 2020-04-14

Efter några lyckade parningar och 9 veckors väntan så blev det dags.

Då hälsar vi Josa och Luckys valpar välkomna till världen ?. Efter ett stökigt dygn kom valparna lätt och enkelt till världen dagtid en vardag ?kan inte bli bättre. Det blev ??❤️❤️❤️pigga och fina ?. Kl 9:25 en tik 183g, kl 9:55 en tik 191g, kl 11:20 en tik 165g, kl 12:05 en hane 168g och sist snabb som blixten kl 12:15 en hane 150g. Den sista hann jag inte filma.

Här kommer lite filmer. Första tiken föds, andra tiken föds, en diar i väntan på syskon, tredje tiken kommer, tre ute och fjärde valpen blir en hane och siste man han jag inte filma.

 

Första veckan försvann i raskt tempo men det är så skönt när allt bar fungerar som det ska. Det är ju bara mat och sömn som gäller i denna ålder. lite bilder och film kommer här i alla fall. Film när en kryper in till mamma och en film i korgen där hanar ligger till höger och tikar till vänster.

Här en vecka gamla.

2veckor och allt bara rullar på som det ska. Hanarna var först ut att öppna ögonen på dag 14 och tikarna hade små glipor och dagen efter hade alla ögon. Det blev trångt i korgen i sovrummet så nu har dom flyttat ut i lite större hage men det fungerar bra. Stella som har lite äldre valpar var lite nyfiken första dagen men sen var det helt ok att dela rum med Josa. Film på valparna i korgen.Film nyutflyttade och lite Stella och hennes valpar i slutet. Film Josas sköna stil.

3 veckor går otroligt fort och dessa valpar är redan uppe på benen för att göra sina behov utanför korgen.Otroligt duktiga. hade tänkt dom skulle ligga och mysa lite till.Dom ska få Stellas plats när hennes valpar flyttar . Dom verkar behöva ännu större plats. Lite avmaskning och kloklipp blev det också i veckan som gick. Film uppe på golvet. Film lite mer på golvet. Film börjar bli trötta .

Då var valparna 4 veckor och den bästa tiden börjar nu när dom är uppe på benen och börjar intressera sig för mat och lite lek. Sover gör vi fortfarande en hel del och stilarna är många. Film på sovande valp. Film på lite aktivitet och intresse för mat.

5 veckor och nu börjar en härlig tid. Denna veckan har valparna flyttat till större hage , fått halsband,klippt klor och blivit avmaskade. Det blev även utepremiär på 5 veckors dagen. Hanarna har fått blått och gult halsband och tikarna  rött ,lila och rosa. Det är nu man börjar kunna se deras olika personligheter växa fram. Kullen har varit väldigt jämn men just nu är en av hanarna lite större än övriga i kullen men mycket kan hända dom kommande veckorna. Alla är väldigt försigkomna för sin ålder. Film 1 på blandade valpar med Stellas kull. Film 2 på blandade valparFilm på bus i nya hagen tyvärr blev filmen på sne. Film fått på halsband. Film på ett trött gäng. Film 1 ute första gången. Film 2 ute första gången. Glöm inte klicka på bilderna för att se hela.

Veckans individuella bilder blev sådär då många hade svårt att vara stilla. Det blev också väldigt olika antal på dom.

Då var valparna 6 veckor. Det har varit besök till dom och hanarna är fördelade på sina familjer. Tikarna får vi se lite till hur dom utvecklas närmsta veckorna. Stamtavlorna har kommit och namnen blir fördelade när dom blir chippade. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt och dom älskar det.Sover så gott när dom kommer in igen och jag får lite lugnt. Blir en del filmer som jag lägger upp här som vanligt. Film ute blivit trötta ligger på min tröja. Film en sitter i matskålen. Film biter i mina skor. Josa i buren. Tuggar lammben. Inne Josa fostrar blå hane. Josa blir lite leksen.Tuggar tuggpinnar.

Här kommer bilder på dom en och en.

Då var dom 7 veckoroch inte så mycket bilder denna veckan då dom är ute så mycket som möjligt. Vi hade besök i Fredags av Josas familj som så gärna ville se alla valparna innan dom flyttar. Härligare att uppleva dom live än att titta på mina bilder och filmer. Josa blev glad att se sin husse och matte men det var helt okej att stanna några veckor till hos mej. En film på katten Bellman och valparna och en film på busungarna inne. Klicka på bilderna för att se hela.

Lite bilder på dom en och en.

Valparna 7,5 veckor och det blev kloklipp,bad,chip inför veterinärens besök nästa vecka. Valparna älskar att vara ute och när dom blir trötta kryper dom in i sin lilla tygväska.

Några bilder på nybadade blöta valpar. Många suddiga men dom ville helst skaka av sig och gno sig i soffan och inte sitta stil så det blev som det blev.

Då var dom 8 veckor så sista bilderna när alla är samlade. Nu börjar dom så sakta flytta och det känns alltid lite vemodigt även om jag vet att alla får superbra hem. Det är också dags för Josa att gå i pension så nu blir det spår,utställningar och ett mysigt familjeliv i fortsättningen. En liten film i dålig kvalite när valparna busade i gården när jag och Josa kom tillbaka från en promenad.

Här kommer lite bilderpå dom en och en och några visar hur svårt det är att få dom att sitta still och att få bra bilder. Det är väldigt många bilder som man kastar vill jag lova.Dessa togs precis efter veterinären så jag tänkte att dom skulle vara trötta och enklare att fota. Vissa var pigga och några var väldigt trötta. Klicka på bilden för att se hela.

Först ut att lämna boet blev blå, Doggside´s Poppy Lucky Liam ?  som kommer att kallas Dexter ? i sin nya familj. Lycka till Daniel och Jenny i Perstorp❤️ . En liten film på valparna som älskade att busa med barnen. Klicka på bilderna för full storlek.

I dag har Doggside’s Poppy Lucky Leonora, kommer kallas Rosa flyttat till Pia Nyström och Jörgen i Karlskrona. Tusen millioner tack för fina presenter ?. Någon rosa tax hade jag faktiskt inte ?. Känns extra bra att ni får en ny tax efter allt tragiskt som hände Diva❤️. Diva var Josas syster ❤️ ❤️.Klicka på bilderna för att se hela.

I dag åkte två av Josas och Luckys valpar till sina nya hem. Först ut var Doggside´s Poppy Lucky Leon som kommer kallas Lukas i sitt nya hem. Kommer att bo nära oss nämligen i Bjärred hos Fam Wideen. Doggside´s Poppy Lucky Leontine som blir Freja kommer också bo nära nämligen i Malmö hos Fam Parup. Lycka till med era små godingar!!

Då var det bara lilla Lila kvar som åker om några dagar. Hon fick följa med mamma i koppel och hon var sååå himla duktig. Film på det. Nu sover dom gott efter en jobbig dag!! Klicka på bilden för att se hela.

Några bilder på valparna i sina nya hem.J

Ja då blev det väldigt tomt när sista valpen och mamma åkte ?. Lilla lila har turen att få följa med mamma hem ?. Hon kommer kallas Tindra ✨ och ska förhoppningsvis fixa lite fler titlar till Doggside’s kennel ❤️. Lycka till med henne Anita och Kaj och tusen tack för allt fint och gott ? jag fick i dag ❤️