Doggside´s Poppy Lucky Luke och Lobbengårdens Elricka (Josa) 2019-01-15

Vi börjar väl från början när Lucky fick sin allra första fjälla nämligen multichampion Josa.Det blev några parningar så då är det alltid svårt att veta när dom ska komma men denna gången blev det på dag 63 efter första parningen. Josa bor ju hos några av mina bästa vänner så i fredags var jag och hämtade henne. Som tur är trivs hon lika bra både här och där.

Efter en bökig natt och fm gick det undan när väl värkarna sate i gång. 13:05 hane 193 g, 13:30 hane 209 g, 14:20 tik183 g och 14:35 tik 146 g. Alltså ??❤️❤️. Så här skulle alla valpningar gå till.Den sista tiken han jag knappt med så lätt och fort kom den ut. Film på lite stök med filten, på G, första valpen, andra valpen,tredje valpen och fjärde kom så fort att jag inte hann med att filma.

1vecka har gått redan och dom äter och sover. Mamma Josa har så mycket mjölk att det sprutar ut när man lyfter henne. Det förklarar kanske varför en av valparna varit så skrikig, kanske lite kolik. I natt var han faktiskt tyst. Jag har inte haft ork tyvärr att kontakta alla er som visat ert intresse för valparna men troligtvis finns hem till alla valpar men inte valpar till alla.Klicka på bilderna för att se hela som vanligt.

Två veckor går fort. Fortfarande är dom i ät och sov stadiet. Det har varit lite pyssel för dom stora knuffar undan dom små så jag har fått lägga till lilla tiken och tidigare en av hanarna också lite extra. Fortfarande har ingen öppnat ögonen men kanske redan i morgon får man se dom. Blir lite mera personligheter när dom får ögon.

Valparna tre veckor och veckan startade med att flytta ut från sovrummet till större plats för mamma och mera socialt för valparna även om dom fortfarande mest äter och sover. Vår katt Ivar blev glad i alla fall även om det bara blev ett litet besök när mamma inte var där. Klorna har blivit klippta och avmaskning för andra gången. Först på dag 16 öppnades ögonen och lilla tiken öppnade först i dag på dag 21. Väldigt sent men bättre än för tidigt. En liten film på katten, film på avmaskning och film på uppe på filten medans jag byter i korgen.

4 veckor i dag och nu börjar det bli liv i luckan. Nu har dom lärt sig att gå ur korgen så nu ligger dom helst på mammas pläd på golvet. Dom får själv välja. den lilla är fortfarande bara hälfter så stor som sin syster och lite efter i utvecklingen men hon tar säkert igen det när hon börjar äta själv.Mat börjar bli intressant men mammas är fortfarande bäst. Klorna har blivit klippta igen och alla börjar få tänder utom lilla tjejen men det kommer säkert om några dagar. En liten film innan dom gick ur korgen,äter lunch, en film på trötta barn, en film på bus utanför korgen och en på lilla tiken tuggar filt.

Lite huvudbilder.

Då har det gått en vecka igen så nu är dom 5 veckor. Blivit avmaskade igen vilket lilla damen avskyr. Mat äter dom för fulla muggar nu och även den lilla tiken börjar komma ifatt lite. Hon är en liten tuffing. Deras olika personligheter börjar komma fram och alla är pigga, glada och nyfikna. Snart dags att börja utforska köket. Sover gör dom mycket och i alla möjliga ställningar. Lite film på ätandet, film lilla i vågen, storasyster leker, film på tuff lillasyster och film på bus.

Här kommer ett gäng sovbilder.

Redan 6 veckor, nu vill man stoppa tiden för nu är dom som bäst när man ser att dom utvecklas varje dag. Vi har haft några fantastiskt fina dagar så dom har provat på utelivet. det är kul att gräva, tugga grenar osv. Stora tiken fick besök i dag av sin blivande matte och efter det sov dom gott. Halsbanden har kommit på för att kunna skilja dom på filmerna. Det har blivit många filmer  och bilder denna veckan . Film på bus i köket, Josa kommer in, gul biter mej i tårna, hanarna busar kväll, kvällsmys i mitt knä, första gången ute, en film till på första gången ute, film på lek i rummet, film andra gången ute del 1, del2,  lek i köket med tröjan, tikarna har kul med min tröja.

Lite utebilder.Klicka på bilden för att se hela.

Denna vecka blev det bilder i soffan.

Okej några huvudbilder också<3

Då är gänget hela 7 veckor och vi börjar förbereda oss inför kommande flytt. Vi har fått stamtavlorna och nu är dom även försäkrade i Agria. Avmaskade igen och klorna klippta. I lördags var den ljusa hanens familj här på besök och dom har sedan tidigare Doggside´s Petit Pom Chip nu 12 år, kallas Asterix. Naturligtvis kommer lillebror att heta Obelix. Tyvärr har vädret slagit om och det har nu regnat två dagar så vi har hållt oss inne men hoppas att det blir lite bättre i morgon. Det blir inte så mycket bilder denna veckan men små filmer bjuder vi på istället. Brottning ute, Josa tar dom i örat, Lilla dödar räven, damsugaren igång och ingen bryr sig,Ljusa hanen kivar med katten Ivar film 1, film2 och film 3.

Bilder från Ljusa hanens besök.

Veckans bilder blev i soffan igen.

Hjälp redan 8 veckor. Det går fortare och fortare för varje kull tycker jag. När dom är som bäst är det dags att börja flytta.Denna veckan har det blivit både kloklipp, avmaskning, bad chippning, vaccination och besiktning. det är mycket för dom små liven. Vi försöker vara ute varje dag men två dagar regnade det från morgon till kväll så då fanns det ingen chans att vara ute men inne går också bra.Lite filmer har det blivit även denna veckan. Ute på kullen, katten håller koll, katten vaktar korgen och katten får inte röra mamma Josas mat.

Katten Ivar och Josa,klicka på bilden för att se hela.

Nybadade.

Lite soffbilder får ni också ha. Vissa blir tyvärr suddiga för valparna sitter inte still så kameran hinner fokusera men men det är levande varelser och söta sådanna<3

Trötta efter veterinär besöket.

Då har Lucky Luke och Josa´s valpar börjat flytta. Först ut i dag var den ljusa hanen Leonard. Han kommer bo hos Jens och Kenneth i Sjöbo där det sedan tidigare finns en Doggside´s tax på 12 år nämligen Petit Pom Chip, Asterix heter han i dag och därför blir nu denna en liten Obelix. Lycka till i din nya familj<3

9 veckor är dom nu och vi har fått rapport från Obelix att det går kanon med storebror i det nya hemmet,lägger ett par filmer  som  jag fått av nya familjen. Annars är det mest lek och bus både inne och ute. Det har regnat väldigt mycket så dom får vara i hundgården när vi är ute för där är minst vatten. Vi börjar så smått förbereda inför nästa vecka då två kommer att flytta till sina familjer. i dag har stora tiken fått gå med mamma på en liten promenad och det gillade hon. Kul med egen tid med mamma. Veckans filmer är ute i hundgården, mamma och syster fostrar hanen, bus inne med mamma och bus katten Ivar tittar på . Obelix i sitt nya hem film 1 och film 2.

Veckans bilder fick glansiga ögon och lustiga blickar men det får vara så för orkar inte ta om bilderna. tror det beror på att jag hade taklampan tänd.

Ytterligare en vecka har jag fått rå om mina små  så nu 10 veckor gamla så flyttar Leopold och Lucia på Fredag. Det har blivit egentid med mamma både lös och i koppel. Fått klorna klippta och varit på besiktning hos veterinären. Dom leker mycket med katten Ivar om han är inne och retas lite också såklart.Film på egentid med mamma Leopold, Lucia och Lucille . Lite bus med katten. Lite mer med katten 1 och 2.Koppelturer med mamma Leopold , Lucia och Lucille. Har även fått några bilder från Leonard,numera Obelix i sitt nya hem.

Några bilder från Obelix.

Morgontrötta.

Lite bilder i soffan igen och dom börjar tycka det är tråkigt så dom lägger sig ner.

Då blev det två som flyttade i dag så i kväll är det väldigt lugnt med bara mamma Josa och en valp. Först ut var Lucia till Helene i Småland och sen var det Leopold till fam Therkildsen i Danmark närmare bestämt på Jylland. Önskar er all lycka i framtiden.

Några bilder från valpköparna.