Doggside´s Poppy Lucky Paulzon och Wenhild´s Alva 2017-10-17

Doggside´s Poppy Lucky Paulzon och Wenhild´s Alva 2017-10-17

 

Här kommer lite bilder från parning till valpning. Det blev ett härligt gäng som kom till världen på natten dygn 62. Alva var super duktig och födde väldigt lätt. Första valpen kom 00:56 och det var en tik på 180g, 01:15 kom en hane på 188g,01:30 en hane till på 179g,01:50 ännu en hane 207g,02:20 var det dags för en tik på 199g och sist 02:30 en hane på 197g.Totalt 6st.Så här skulle alla valpningar vara. Vissa bilder får man klicka på för att se hela.Alla kommer bli röda och det finns lediga hanar.

Här kommer dom små liven.Film på valp 1 och på valp 2. En film när mamma pysslar.

I dag är valparna 1 vecka och Alva sköter dom exemplariskt. Helt otroligt så jämn kull det är så här långt. En liten film på när mjölkbaren är öppen. Inte så mycket att skriva när allt flyter på med det känns bra. Glöm inte klicka på bilderna för att se hela.

 

Två veckor redan sedan dom kom till världen. Ögonen har öppnats och alla har fått sig sin första avmaskning.Dom har också flyttat ut från vårt sovrum då Alva verkligen behövde större plats. Funkar bra med katten Ivar och denna kullen också fast Alva vill gärna jaga honom. En liten film mamma barn.

Då blev dom 3 veckor och har fått klippt sina klor och fått en avmaskning till. Nu har dom börjat ta sig ur korgen för att göra sina behov och nu är nya favorit platsen filten på golvet så jag har slutat att lägga upp dom i korgen hela tiden. dom får helt enkelt själva välja. Korta stunder är dom faktiskt riktigt livliga men det vara inte så länge. Snart böjar man kunna se deras olika personligheter.Här lite film på dom i korgen och en uppe på golvet.

Då var valparna 4 veckor och nu börjar det hända grejer. Helt plötsligt hittade man mammas matskål och det var ju gott så nu har alla börjat gilla mat och äter med förtjusning. Dom har också börjat leka lite med varandra och med lite leksaker. Vissa har också börjat gå utanför hagen för att kolla läget men vill snabbt in till tryggheten igen. En liten film när en upptäcker mammas mat och en film på lite aktivitet. Bilder är tyvärr svårt nu när det är så mörkt inomhus,blir liksom inte bra varken med eller utan blixt tyvärr. Alla valparna har fått halsband i dag så jag lättare ska se skillnad när jag fotar.

Nu går tiden fort och det händer saker hela tiden.Nu är dom 5 veckor och har fått klippt sina klor igen och även blivit avmaskade.Alla äter bra av den uppblöta maten men även den torra börjar gå åt. Busiga är dom om än bara korta stunder. Registreringen i SKK är också klar så ska bara namnen fördelas senare. en film med bus och en film till med bus.

Då har det gått ytterligare en vecka i rasane tempo så nu är dom 6 veckor.Det är mycket bus nu och nu händer lite varje dag, går utanför hagen och kollar in våra olika rum i huset.Mattorna får sig en omgång och livet leker.mamma Alva har också börjat busa lite med dom nu. En liten film.

Valparna är nu 7 veckor och det har inte blivit så mycket bilder denna veckan men ett par filmer blir det istället. Dom fick komma ut en solig dag och har sedan varit ute tre gånger till. Gäller att passa på när vädret är ok. Frost är ju bättre än en massa regn som vi haft alldeles för mycket av. i dag var det mulet och blåsigt men dom brydde inte sig faktiskt utan studsade glatt omkring, blir inte så lång stund så dom hinner inte börja frysa. Eftersom det går mot jul så blev det små nissar av veckans huvudbilder. Kan säga att det är inte lätt att både hålla,fota och arrangera samtidigt.Film från första ute besöket och film från en annan solig dag med tuppjakt.Vissa bilder får man klicka på för att se allt.

 

Nu är dom 8 veckor och veckan som gått har varit händelserik för dom små. Dom har blivit badade,chippmärkta och i em. ska veterinären komma. Vi fick lite snö i går som dom också fick uppleva och det var kul, mindre skoj i dag när det nästan töat bort och är blött och kallt istället. Här kommer lite bilder från badet och film från första snön och lila följer med mamma. Bilder med Lucia tema blev det denna veckan.

Här kommer Luciatåget. Tyvärr sitter gummibandet åt på hanarna så därför dom fått lite roliga uttryck.

I dag flyttade lilla Doggside´s Poppy L Frida The Hope till Victoria i Skepplanda. Vi hoppas nu att lilla rosa ska tillföra lite nytt i Victorias kennel. Lycka till med Lucia vi ses snart igen. Hon var så duktig och gjorde allt på gräset innan den långa bilfärden hem.

Nu är dom 9 veckor och denna veckan som gått har dom varit ute varje dag och fått prova den nya valpgården som inte riktigt är klar men det får vi fixa när det blir lite varmare.Kallt att spänna nätet nu för mina fingrar. Någon dag var det vår väder och nästa dag var det snö men det var lika kul vilket som. jag har också fått rapport från Frida som flyttade att hon är så otroligt duktig att säga till att göra ute redan och så är hon tydligen en tuff dam som inte är rädd för stora hundar,golden som också finns i huset. Hennes bästis är förståss en tax.

Det blir inte så många bilder denna veckan utan mest film men det är också roligast. Första snön. Städar bryr sig inte om dammsugarljudet. Provar nya hundgården. Alva busar. Fått lammracks. Snö andra gången i gården mamma utanför så därför dom gnäller lite men vi skulle ta en promenad efter filmandet.

10veckor är dom ljuvliga valparna nu och här är verkligen full rulle både ute och inne. Jag tar med en valp med mamma när vi går en snabb kisserunda så dom ska lära sig vara ifrån syskon men också att få röra sig lite fritt. I går på juldagen följde grön Fritz Fräs med och han trampade rakt ner i en jätte vattenpöl men inte brydde han sig särskilt om det. Blev mest förvånad. Vi har så lerigt, blött och smutsigt efter allt regnande och sen har dom kört med stora bettransporter här. Lyckades filma vinterbadaren och så kommer några bilder också på det.

Lite huvudbilder kommer också här. Svårt att både hålla och fota nu när dom är så stora så vissa blev bra och vissa inte,började dessutom regna också så jag fick skynda mej.

11veckor går otroligt fort och nu har vi börjat ett nytt år och  vi hoppas att hanarna kan få sig ett eget hem nu när jul och nyår är överstökat. Kommer några filmer från veckan som gått men inte hunnit ladda upp dom ännu men några huvudbilder blev det i dag ute i det fina vädret dock har några fått lite jord och dynga i huvudet men det är kul att gräva så det får vara så, ni vet skitiga barn är friska och lyckliga barn.

Film bus inne, en film mera bus och en film Fanny och Fille jagar hönsen.

Tiden rullar på och 12 veckor har blir dom i dag. Jag har börjat ta med dom ut i hunderiet till dom andra och det funkar bra. Dom kan leka med alla och inget bråk. Ella ,Exet ,Aramis och Rulle tycker det är extra skoj med dom små. Ska börja koppelträna dom lite också snart för det ligger vi efter med då dom varit så duktiga med att gå lösa.Veckans bilder blev jag inte alls nöjd med men ni får dom ändå. En liten film på hur dom tycker att det ska bäddas på kvällen i hagen.

 

Det kom ett par bilder på Lucia som flyttade till Viktoria.Hon ser verkligen ut att arta sig. Tack för bilderna. Ni får klicka på bilderna för att se hela.

Då kom det äntligen en familj till en av hanarna. Dom fastnade för Fille Filur så hans nya adress blir i Halmstad hos Louise och Gabriel. Känns väldigt bra eftersom han verkar varit efterlängtad och att det finns tax vana sedan tidigare. Lycka till Fille!!

Filles nya familj!!

Här kommer några bilder  från veckan som gått. Bla har valparna nu sovit i hunderiet med mina andra hundar utan problem. Fått rapporter från Fille att det går alldeles utmärkt och han myser verkligen med sin matte på dagarna med mycket egentid.

Helt plötsligt blev det bestämt att Freddy Fräck skulle få ett hem i Danmark då nya ägarna hastigt misst sin ena tax och den andra blev utan kompis. Snabbt och lätt fixat med pass, rabies och vet intyg ja och förstås ett intyg från danska födedetektoratet så kunde han också resa. Han bor nu i Esbjerg hos Rene och Christina.Lycka till kanske vi ses på någon utställning!!

Veckan som gått har varit ganska händelserikmed besök av Lucia som var först ut att flytta. Matte var nämligen nere för att para en tik och då fick såklart taxarna följa med. Lucia blev sååå glad att få träffa mamma,syskon och mej. Blev en liten film på det. En liten film på Fabian,Fritz och Fanny drar en repa.Det blev också bestämt att Fritz skulle få ett hem i Örebro så han fick ta en tur till veterinären för ett nytt intyg. Det gick bra med bilfärden bara lite kräk. I dag blev han hämtad av Claes och Marianne Lybeck. När jag skriver detta har jag precis fått rapport att bilfärden gått bra och att han nu både ätit med god aptit och lekt lite. Jag har även fått några bilder från dom andra som flyttat och en liten film på Freddy i Danmark med sin storebror. Glad för alla mina härliga valpköpare. Nu är det bara Fabian bus kvar till rätt hem.

Här kommer några till bilder från dom som flyttat.

Då blev det även dags för Fabian Bom att flytta hemifrån. Han flyttar till Fam Wettbo i Höllviken. Deras förra tax kom också från Doggside´s och ännu tidigare var det två från Pågarnas så man får ju säga att en gång tax alltid tax gäller i denna familjen.Känns bra fast vi kommer sakna dej,alltid svårt när dom blir kvar och man lär känna deras personligheter. Kvar är nu Fanny The Future som vi hoppas kan bli en  bra utställnings och avelshund. Det får framtiden utvisa. En liten film på bus tillsammans.