Doggside´s Poppy Lucky Stardust och Doggside´s Popalamadonna 2019-10-14

Denna kullen har jag sett framemot ända sedan parningen. Dusty 14 år skulle få bli pappa. Hoppas att valparna blir lika underbara som sina föräldrar. Film Dusty uppvaktar Madonna.

Madonna har varit väldigt punktlig med att föda på dag 63 och så blev det även denna gången. Första valpen kom 22:30 och det var en tik på 226g.Nästa som kom var oxå en tik kl 23:45 och vägde 232g. Det är nästan så det kunde varit 4 i stället på den sammanlagda vikten. Dom kommer säkert att få mat i överflöd då mamma Madonna har mycket mjölk. En bra och okomplicerad förlossning. Film på stöket före. Film på valp 1 föds. Film på valp 2 föds.

1 vecka i dag redan. Växer bra eftersom dom bara är två om maten. Madonna hade kunnat ha många fler. Händer inte så mycket och allt bara flyter på med mat och sömn.En liten film. En av valparna finns till salu.

2veckor i dag och ingen har öppnat ögonen ännu. Dagarna tillbringas med att äta och sova. Det är två små feta praliner som gott kunde haft lite flera syskon. Dom har blivit avmaskade för första gången och så ska jag klippa klorna också i dag. Foto blir bara på sovande små <3 .

Tre veckor och nu börjar det hända grejer. 15 dagar gamla så öppnade dom ögonen. Den mörka lite mer än den ljusa. Klorna har blivit klippta och avmaskning för andra gången är gjord. I går fick dom flytta ut från sovrummet för nu behövde dom större plats att vara på. Det har varit mycket besök till Alvas valpar som är 4 veckor äldre så det det var inte lägge att flytta förrän det lugnat ner sig med besökare.  Madonna stökar mycket med sina dynor och filtar så nu ligger valparna lika gärna på golvet som i korgen. I dag gick dom omkring lite i hagen.

4veckor och nu börjar det hända lite. Den ljusa stora är den som var först ur korgen och nyfiken på omvärlden men den mörka hänger på med nu. Lite kloklipp och avmaskning har det ocxå blivit. Det har även varit ett litet besök även om det var mest Alvas valpar som härjade runt här. En valp ska stanna och den andra kommer att flytta till Ystad. Vilken det blir får tiden utvisa. En liten film på när dom busar med varandra en kort stund. Väldigt fummliga ännu.

Då har ytterligare en vecka gått och nu är valparna 5 veckor. Det är nu dom börjar bli ljuvliga på alla sätt och vis. Mat slinker ner men sköljs fortfarande ner med mammas goda mjölk. Avmaskning kör vi vidare med .Film med lite lek med Alvas. Film när den ljusa går omkring. Film Lillebror hos Madonnas.

6 veckor är dom redan dom små tikarna. blir trimmade av Alvas valpar som är kvar här och värst är Lillebror som faktiskt storleksmässigt är mindre än den ljusa tiken. det skiljer ca 4 veckor på dom. Börjar våga gå utanför hagen och kolla läget så snart är det full fart även utanför hagen. Hoppas det blir hyffsat väder så även dessa kan få komma ut lite på gräset. Stamtavlorna har kommit. Om ni klickar på bilderna som ser lite konstiga ut får ni fram hela. En film på bus i hagen. En film där stora ljusa går iväg en sväng. En film bus med Alvas.

Lite huvudbilder.

7 veckor och vi börjar veckan med att få komma ut för första gången så då var dom 6v och 1 dag. Det har klippts klor och avmaskats igen. Det har även varit besök så nu måste jag snart välja vem som ska stanna kvar. Det är svårt när båda är så fina.Lite film från första dagen ute. Film nr två. En film några dagar senare.

Några dagar senare.

Några huvudbilder.

Då var dom 8 veckor och full fart på dessa valpar. Vi försöker vara ute varje dag men denna vecka har det regnat ett par dagar så då blev det bus inne istället, lite synd för dom älskar att vara ute och gräva och springa runt. Det blev bad och chippning så dom är klara inför veterinärens besök i morgon. Blev en sista avmaskning också. Film på vår katt Ivar Qvicksilver busar med valparna inne.

Här kommer några nya bilder eftersom dom andra 8v bilderna blev bedrövliga. Solsken och en mindre stressad matte gjorde susen.

Mörka kommer att stanna här. Ljusa kommer att flytta till Ystad.

Då var det dags att vinka av Doggside´s Popala Angel Ash. Hon har i dag flyttat till Fam Ståhl i Ystad. Hon kommer att kallas Ester i sitt nya hem. Här finns sedan tidigare en cockerspaniel med namnet Rut. Lycka till i din nya familj!!

Fam Ståhl

Vi fick besök av Ester i Måndags. Hon har nu snart bott 2 månader i sin familj. Hon blev sååå glad när jag tog upp och kelade med henne så hon har absolut inte glömt oss.  En härlig stund där valparna fick springa fritt och busa.