Doggside´s Primo Primoleo och Doggside´s Panos The Only Showstar 2021-01-01

 

 

Detta blir Stellas sista kull då hon fyller 7 år i Mars. Leo fick bli hennes sista kille. En fin höst så vi kunde vara ute.

Så började väntan.

Dag 66 efter första parningen blev det dax efter två dagars stök. Hon har varit likadan alla gångerna med mycket bäddande, drickande och kräkande. Man går där och kollar efter värkar och blir otålig men så kom det igång och första valpen kom 20:45 en tik på 194g.Hon har lätt för att föda i alla fall. Sen gick tiden och jag blev orolig när jag inte såg några värkar så jag försökte få tag på veterinärer men det var ju nyårsafton så jag gjorde mej beredd att åka till Helsingborg. En sista koll innan jag skulle åka och minsann så var det en valp på gång ut. Den kom med rumpan först och hinnan var av så jag fick hjälpa till litedär men det gick bra. Det var oxå en tik 165g vägde hon och kom kl 00:30. Kl 01.30 kom ytterligare 1 tik som vägde 198g. Mycket fostervatten så därför hon var så tjock fast det bara var 3 valpar.

Den minsta tiken hade svårt för att suga fast sig så henne har jag börjat mata. Kan inte se några synliga fel men man vet ju aldrig. Hon svarade bra på matning ända till i natt(5/1) men under dagen i dag har hon varit väldigt viljelös och börjar bli svag nu i kväll så jag tror tyvärr att det är något som inte är ok.

Film ute med Fanny full fart trots stor mage. En film på värkarbetet. Film på första ute, En film på lilla hungriga. Matning med spruta.

Då har första veckan gått och tråkigt nog så somnade den lilla in efter 5 dagar. Jag kämpade för att ge henne en chans men hon var nog inte ok så naturen skötte om det hela. Alltid tråkigt men det är bättre det händer innan man fäst sig för mycket vid dom. Dom två tikarna som är kvar är riktigt tjocka men inte så konstigt med en välfylld mjölkbar som alltid är öppen.

Efter allt som hänt här den senaste tiden ligger jag efter med uppdateringen. Ska försöka att jobba ikapp mig.

Vi börjar med några foton.

Två veckor gamla och sover gott.

Tre veckor gamla och dom börjar röra på sig.  Blivit avmaskade och fått klorna klippta.Film går och film Fannys valpar kollar Stellas.

4 veckor och nu börjar dom bli goa och leker lite med varandra och har börjat intressera sig för mat. Film lite bus  och film på drömmare.

5Veckorär dom nu och dom blir trimmade av Fannys valpar som är tre veckor äldre men det går bra. Duktiga på att äta nu och börjar bli små personligheter. Klorna har blivit klippta igen denna veckan så att dom ska kunna springa lite lättare. Film lite bus med Fannys. Film när katten Ivar hälsar på.Några foto i soffan tagna på kvällen så både suddiga och dåligt ljus.

6veckor och nu har stamtavlorna kommit. Nu när Fannys valpar flyttat fick Stella överta den stora hagen och det gillade valparna, blev ännu mera fart på dom. Film i nya hagen drar i svansen. En film till i hagen. Film i köket.

Det blev även fint väder så dom fick komma ut en liten stund. Det gillades. Vi har haft väldigt kallt men nästan ingen snö alls. Film ute första gången. Film 2 och film 3.

7 veckor och nu busas det för fullt även om dessa valpar är lugnare än Fannys valpar som var kullen innan. Det är oxå en viss skillnad med bara två valpar. vi försöker vara ute varje dag men en dag var det så snöigt och blöt sörja så det gick inte men annars har vi varit ute.Det har oxå varit besök till den ena valpen och nu är det bestämmt att den ljusa flyttar till Ystad till storasyster Ester som oxå kommer härifrån.Doggside´s Popala Angel Ash hette hon i stamtavlan. Den mörka stannar här för nu ska mamma Stella gå i pension.

Det blev oxå dax för bad och chipp så det är gjort tills veterinären kommer denna veckan på Fredag. Det var inga problem utan dom skötte sig. Lite filmer blir det oxå. Bus i snönFilm ute i det snöiga våta. Film i köket. Film från promenad på vägen med Alva och mamma Stella.

Några bilder från besök av den ljusa.

8 veckor och nästan 9 kommer jag att sammanfatta här på en gång. Det blir både bilder och en hel del filmer. Det hela avslutas med att den ljusa flyttar till Ystad och den mörka kommer att stanna här. Mamma Stella har ett väntande hem när hon är klar med mamma livet. Klicka på bilderna om ni vill se hela.Film ute. På vägen promenad. På fältet. Film 1 i filten. Film 2. Film 3Film4. Mörka apport trossen. På vägen med koppel.

Sista kvällen tillsammans. Film bus i filten.

Flyttdax för Doggside´s Panos Light Sunrise som kommer kallas Doris.Hon kommer att bo hos Fam Ståhl i Ystad som har Doggside´s Popala Angel Ash,Ester sedan tidigare. Lycka till!!!

Här kommer några bilder från Doris nya hem. Hon har varit så duktig med allt men så har hon ju en storasyster som tar väl hand om henne och det är naturligtvis oxå en tax från Doggside´s.

Lite film på mamma Stella busar med Shaddy. Kollar på hönsen.

Några bilder med Alvas valpar som Stella är farmor till. På Alvas sida finns filmer där Stella och Shaddy oxå är med. Härligt me stor familj.