Doggside´s Primo Primoleo och Doggside´s Pepper Danish Guld 2018-09-12

Leo och Pyttans valpar 2018-09-12

Vi börjar historien från början med parningen. Leo är dvärgtax och Pyttan en liten kanintax.Det blev ingen hängparning utan jag fick hålla dom ihop men det är inte så ovanligt när det är första gången för tiken. Allt flöt på bra och hon fick en söt liten mage som det visade sig innehålla två stycken valpar.

Allt började enligt boken meeen sen tog det stopp. Fick bli ett kejsarsnitt tyvärr men nu är vi hemma igen och jag försöker få dom små envisa taxarna att dia. Det började ca 19:15 vattnet gick och ca 19:30 började super fina värkar. När klockan var ca 20 :45 kändes det som om det inte var enligt boken längre. Kunde känna en valp men den kom inte över kanten och hon kändes trång . Ringde bästa Lukaz, Ellas veterinär ? och han sa kom du kl 22 så vi iväg. Hade lite tur att komma först för även en fransk bulldog hade samma problem så den fick vänta tills Pyttan var klar. Det var Lukaz ord en gigantisk hane 247g som var problemet och den var typ död men dom kämpade liv i honom och så var det en liten tik 180g. Det var alltså tur ? vi kom in så snabbt. Hon hade aldrig fått ut hanen själv. Nu hoppas jag det går bra med dessa och mamma Pyttan får bli en sällskapstax efter detta ??.Tusen tack ?en liten uppdatering. Natten och morgonen har INTE varit kul då ingen ville dia själv så det blev matning så jag inte ska förlora dom små. Dom går fort ner sig och tiken var väldigt svag kl 4 i morse. Vi kämpar på och Pyttan är så duktig, nu ska vi bara få ordning på detta ?.

Lite bilder och filmer från start dag 63. Fina värkar. Stilarna är många. Lyckats få tiken att dia en gång kl 02 i natt .

Valparna 1 vecka i dag och det har varit en jobbig start i livet för dom två små. Troligen gjorde narkosen att dom var väldigt tröga med att börja dia själva så jag fick stödmata och lägga till dom ofta dom första dygnen. nu växer dom så det knakar men tiken är fortfarande mindre än sin bror. Ska bli kul att se dom utvecklas.Det är tur man är envisare än en tax och van att se när man ska gå in och stödmata. Det är ett svårt avvägande för inte mata så mycket så dom inte vill dia på mamma men inte heller för lite,tiken var väldigt medtagen första dygnet och man vill ju inte missta dom små liven. Mamma Pyttan är en super mamma som inte velat lämna dom ens för att äta så det blev roomservice första dagarna. Hennes sår har också läkt väldigt bra. Klicka på bilderna för att se hela. Film dag ett tvingade att dia. Dag två går bättre. Dag 4 aktiva har fattat att hitta bröstet själva.

Då var dom 2 veckor och fortfarande så bara äter och sover dom. Blivit avmaskade första gången och ska få klorna klippta i dag.Lovar lite fler bilder nästa vecka då det varit fullt upp med utställningar och en strulande telefon som fått bytas ut mot en ny med allt vad det innebär. En liten film från en sen kväll.

Båda <3<3hanen till vänster

15dagar då vill tiken se och hanen är på G.

Tre veckor är dom nu och lite mera liv i dom börjar det bli. Kryper omkring i korgen och ibland sitter dom upp och tittar sig omkring. Klorna klippta och en avmaskning till är gjord. Nu väntar vi bara på att dom ska ta sig ur korgen och börja äta själva.Några filmer på att dom börjar röra på sig. Film 1, film2 och film3.

Först några bilder när dom var ca 2,5 veckor. Klicka på bilden för att se hela.

På dessa bilder är dom 3 veckor.

Då var det valparna 4 veckor och nu börjar det hända lite. Blivit avmaskade igen och så ska klorna klippas såg jag på bilderna. Tyckte dom var lite tröga med att gå ur korgen så jag gjorde en liten trappa till dom och lyfte ut dom på golvet några gånger och sen förstod dom poängen. Dom har hittat en ny favorit plats och det är på mammas filt på golvet. Jag har även visat dom maten och tiken var först på att smaka och nu är båda intresserade men mammas är fortfarande bäst. Här kommer veckans bilder och två filmer har det blivit. En med lite bus och en där maten kollas och sen lite lek.

Då var dom 5 veckor och nu händer det lite varje dag. Avmaskade igen och klorna klippta. Börjar intressera sig för leksaker. Vi har ju så fantastiskt väder så nu försöker vi vara ute en liten stund varje dag. Gäller passa på. I morgon får hanen besök av sin blivande familj så hoppas tycke uppstår, fast jag vet att dom har svårt att bärga sig tills det är dags att flytta.Lite nya bilder och film på bus inne, film två bus inne, film första gången ute och en film efter en liten stund ute där dom är duktiga göra av sig.

Redan 6 veckor och nu har hanen haft besök av sin blivande familj och dom längtar redan efter honom. Vi har avmaskats igen och fått klorna klippta. Stamtavlorna har kommit så nu börjar jag kalla dom sina namn i ett litet kortare utförande. hanen Loui och tiken Pyttelie. Vi försöker vara ute lite varje dag men i går stormade och regnade det så då fick dom slippa den upplevelsen. Vi fick busa inne i stället. Här kommer lite filmer för det är lättare än att fota nu när dom är så snabba. Film ute efter att frosten i gräset försvunnit,tiken en liten charmör, mamma fick taxryck som jag inte hann filma allt av, Loui nyfiken på katten Ivar och Pyttelie sitter som förstenad en lång stund.

Otroligt så fort en vecka går och nu är dom 7 veckor.Börjar bli dags för planering av veterinär besök osv. Skulle vilja stoppa tiden nu lite för nu är dom som bäst,nyfikna orädda och väääldigt söta. Vi är ute korta stunder varje dag men vädret har ju varit allt annat än skönt. Blåst och regn är inte mitt favorit väder precis. Valparna däremot är väldigt tåliga men vill in ganska fort och fortsätta leken inne. Pyttan leker också mycket med dom nu. Lite nya bilder och filmer kommer här. Styrketräning med matta, fortsätter med strumpor, ute i blåsten och mamma busar med dom små.

Ja då blev dom 8 veckor hux flux. Tycker det går fortare och fortare för varje gång. veckan som gått har det blivit både bad, kloklipp, avmaskning, chippning och i dag var veterinären här och vaccinerade och besiktigade dom små. Lila Loui ska ju snart lämna boet. Här har också varit en del besök bla moster Nanna som Pyttan troligen kommer att flytta till. Anita har myst med dom och Kim från Danmark fick snackat lite danska med dom. Lite koppel har vi också testat på mest känslan  att ha något om halsen då dessa inte haft några märkhalsband. Några filmer har det också blivit. Dammsugaren bryr dom sig inte om. Koppel på ute i duggregn. Lek inne drar i mina byxor.

Nu kommer lite bilder från ett försök att få båda tillsammans för sista gången och det är inte lätt när man ska fota själv. Inte så bra kvalite men blev några roliga i alla fall.

I dag var det dags för lilla Loui att flytta till sin familj. Dom har längtat så efter en ny liten tax. Detta blir deras femte genom åren och pappan till deras förra kom också från mej och det var Doggside´s Poke´mon Pikachu. Lycka till i Hässleholm lilla vännen<3

Kenneth och Birgit med Loui!!

Ja då har det gått en vecka igen och nu är Pyttelie ensam kvar med mamma men det funkar kanon,nu leker dom mycket med varandra och mamma Pyttan försöker fostra sin lilla busunge. Det har kommit rapporter från Loui att allt går bra och att han är lugn och trygg. Några nya bilder kommer här och en film när Pyttelie provar en reflexväst men mamma försöker ta av den och en film ute på promenad första gången. Hon är så himla lätt att ha med att göra och inte rädd för något. Har fått prova på hundhuset nu lite grann och det var inga problem så vi utökar tiden efter hand.

Konsten att gå i höga trappan när man är liten visar Pyttelie här.

Här kommer lite nya bilder.Det blir inte så mycket numera.

En liten film när hon busar med mamma på kvällen.

Lite träning på bordet och tassvård.

Besök från Danmark fick Pyttan och Pyttelie en dag. Det var lene och Asger som har pappan till Pyttan.

Lene gosar<3

Årets tomte blev lilla Pyttelie och som vanligt svårt att få till fotona.