Doggside´s Primo Primoleo och Doggside´s Poppy Lucky Lucille 2022-07-17

 

Doggside´s Primo Primoleo och Doggside´s Poppy Lucky Lucille 2022-07-17

 

Brukar ju inte göra UL på mina tikar men min veterinär har skaffat UL och behövde någon att öva på så vi passade på och dom såg minst två ev tre vilket jag oxå trodde från början men nu på slutet växte hon inte så mycket så två var mest troligt.

En liten berättelse från en uppfödares vardag. Har ju varit med några år och upplevt både det ena och det andra. I natt fick jag ännu en upplevelse jag inte varit med om tidigare.
Lucille började bädda lite på em dag 59 så höll koll och tog det med ro och inväntade flera tecken. Tog in henne för att kunna övervaka på kvällen. Inget bäddade inget kissande och bajsande som det ofta är när det drar ihop sig. Dax att natta hundarna och ut en sista runda. Hon skulle inget göra och bråttom hem. Kommer in lyfter upp henne för att kolla och ser blod i pälsen 🤔. Kollar korgen för att se om jag missat något och hittar under dynan en död valp som hon försökt gömma troligtvis för att den inte levde. Tur i oturen hade den en deffekt,bara tre tår på ena framtassen 🥲.
Satte mig hos henne och då kröp hon upp i mitt knä för att vila och sedan fick hon värkar och ut kom en liten tikvalp. Pigg och alert. Alltid tråkigt med bara en valp men jag ser det som så att hon födde lätt och vi slapp komplikationer. Änglavalpen var en hane 💙. Lyckades filma när valpen kom. Första gången jag haft en så lugn valpande tik.Hanen vägde149 g och tiken 135 g.

Här är hon 1 dag gammal och vi har fått ta en korg som mamma Lucille inte kan ha lösa dynor eller filtar i för hon vill under filten och lätt att hon trycker till valpen.

Den lilla växer bra så inte så mycket att skriva om ännu så länge. Mamma Lucille älskar sin lilla, så  väldigt synd att hon inte har några fler att ta hand om. Det enda vi har problem med är att hon välter bädden, fick en ny fin men valpen åker ur så nu provar vi en större och tyngre korg. En liten film på diande.

En vecka går fort och nu är den lilla 2 veckor. Fortfarande så är det äta och sova som gäller. Hon har blivit avmaskad och klorna klippta  annars inget nytt att tillägga. Hade hoppats på att få se ögonen men hon håller dom stängda lite till tydligen. Hon föddes ju några dagar tidigt så vet inte om det kan påverka det hela. Bara att vänta. Klick på bilderna för att se hela då dom beskärs lite konstigt.

På väg mot tre veckor så kommer här lite bilder medans vi väntar på att ögonen ska öppnas.

På dag 19 så äntligen öppnades båda ögonen.

Nu en film i korgen och en uppe i soffan.

3 veckor och en dag!!!

Då var hon 4 veckor och nu börjar hon bli lite mera vaken och är uppe och går. Dom fick en annan bädd för att hon lättare skulle kunna ta sig ur själv men mamma Lucille stökar omkring på både bädd och filtar. En film på stökfia.

5 Veckor och vi har registrerat henne i SKK, Doggside´s Prima Sunny Girl blev det för hon är verkligen en liten solstråle.För att vara ensamvalp är hon väldigt tuff och verkar stå på egna ben och inte det minsta gnällig. Verkar trygg . Klicka på bilderna för att se hela.

En liten film där jag trodde hon skulle leka med sakerna men jagar mina fötter och biter i fingrarna istället.

 

5 veckor och 1 dag så fick hon komma ut för första gången. Totalt orädd och inte pipig som dom ibland kan vara. Hon är väldigt speciell för att vara ensamvalp. En liten film ute. Film nr 2 ute.

Vi fick besök av mormor Lobbengårdens Elricka, Josa så vi försökte oss på tre generationer på samma bild. Anita som äger Josa blev helt kär i lilla Sunny men det är väldigt svårt att låta bli. Klicka på bilden för att se hela.

Efter besök  var båda väldigt trötta på kvällen. Rättar till deras bädd hur ofta som helst men dom vill ha det så här.

6 veckor redan och lilla Sunny gillar verkligen livet både ute och inne. Lite filmer och bilder från veckan som gått. Film försök att race i hagen men alla gropar blir stopp. Film i gropen. Film leker med mamma ute. Film äter lammracks en fredag kväll. Film bus med mamma en Måndag fm.

7 Veckor och hon älskar att vara ute. Hon blir trött och sover gott på kvällen. Hon är duktig på att följa med mamma lös  och kommer när man kallar. Film i hagen. Film på fältet och film blir kissig.

Besök av Camilla och Mats blev lite gos.

8 veckor och då har hon blivit utsatt för bad, kloklipp,avmaskning, chippning och besök av veterinären. Inga problem med något av det. Hon är en sån fantastiskt enkel valp som finner sig i allt. Bara älskar hennes personlighet. En liten film ute på fältet. En film när hon får träffa Bea´s valpar som är 4 veckor.

9 veckor och egentligen brukar jag sluta lägga in när valparna flyttat men Sunny stannar så det kommer bli lite då och då så länge hon hänger med Bea´s valpar. Hon fortsätter att mysa med sin mamma. Film i koppel . Film bär koppel. Film ute med Bea´s första gången dom är ute. Film när en höna smitit ut på fel sida staketet.

Lucille fick taxfnatt.

Katten Ivar hoppade in till Lucille och Sunny och åt av deras mat och somnade gott hela natten och hela dagen. han var trött efter ett dygn ute tydligen och det gick hur bra som helst.

11 veckor och hon har det så lyxigt med sin mamma men oxå kul nu när hon kan leka med Bea´s valpar fast det skiljer 4 veckor på dom. Film bus med mamma. Film ute i regnet som hon inte bryr sig speciellt mycket på. Klicka på bilderna för att se hela.

12 veckor.

14 veckor och delar lya med Bea´s två valpar som är kvar och lilla Sunny uppskattar att ha fått syskon.

14 veckor och några nya foton på henne .

Sover gott med sina vänner.

Med mamma Lucille och lilla Fashion.

Några foton med nya kompisen Fashion som oxå kommer stanna här hos oss. Film med dumma klockan som precis slår.