Doggside´s Princess Alexandra och Doggside´s Pepper Russian Roulette 2020-01-12

Alexandra och Rulle 2020-01-12

Detta skulle bli Alexandras sista kull så vi såg framemot att få några små fina valpar i denna kombinationen. Parning funkade bra och allt rullade på tills det var dags för valpning.

Ja var börjar man berätta ?. Alexandra började valpa i natt, tidigt morse. Varit ovanligt lugn tyckte jag men värkarna kom igång och ut kom gröna flytningar och ingen valp gick att känna. Avvaktade men som vanligt sa magkänslan att nu är det inte ok. Naturligtvis händer det ju på helg och natt. Tre olika veterinärer hade bara telefonsvarare så det fick bli djursjukhuset i Helsingborg.

För att dra det kort så såg man två valpar på röntgen och ultraljud visade inget liv ?.

Kalkade ut en och försökte kalka ut den andra men man får bara tre försök för sen kan man förstöra livmodern. Det blev kejsarsnitt ?.
Så himla tråkigt för Alexandra, mig och mina väntande valpkunder. Beklagar verkligen men gjorde mitt bästa och Alexandra mår ok.

Tyvärr är det inte lika roligt att vara uppfödare alla gånger men i detta läget gör man allt för att rädda tiken. Alexandra kommer nu att leta efter ett eget hem där hon kan få bli en glad pensionär.