Donnas valpar

Donnas valpar 2010-08-11

Donna var ju enormt tjock så att hon hade många valpar visste man .Det hela tog sin lilla tid och både hon och jag är nu jätte trötta.Det hela startade i går em med första verkarna vid 15:30 tiden.Första valpen tittade ut 17:35 och det var en liten hane på 108g.Denna var inte helt ok då alla inälvor låg utanför magen och det såg inte trevligt ut vill jag lova.Trots detta en väldigt pigg krabat men denna kunde jag naturligtvis inte låta leva.Därefter kom 19:05 en tik på 172g,en hane till på 198g kl 21:20 denna fick jag dra ut för den satt fast.kl 24:00 kom tik nr 2 på 195g,Kl 02:30 en tik på 214g även denna fick ha lite hjälp ut och var helt livlös.Lyckade få fart på den så den oxå blev pigg,Kl 04:35 kom tik nr 4 på 185g.Efter denna valpen lägger Donna sig till ro med sina små nyfödda och hon verkar inte ha flera i sig men jag tycker jag känner flera.Kl 7:00 får hon verkar igen och nu anar jag problem.En liten svans börjar sticka ut och sedan en tasse,låst läge inget händer och fosterhinnen är ju av.Detta gör det ännu svårare för Donna att få ut sin valp.Efter mycket om och men är jag glad över mina smala händer och fingrar,lyckas dra ut valpen som är död kl 09.20 denna vägde 159g.Började så smått tänka på färd till djursjukhuset men som tur var löste sig det hela.Nu tror jag hon är klar och att det bara är hennes svullna livmoder jag känner!!Det är väldigt lagom med 5 valpar.

Nu har det redan gått en vecka och alla valparna ser ut att må bra.Ingen större skillnad på dom just  nu,bara en av tikarna som är aningen mindre. Donna har återfått sina krafter och är pigg och glad för sina små.

Nu så har valparna blivit maskade för första gången och så har nästan alla öppnat ögonen.Hanen har växt om tikarna och är nu störst.Han är nästan dubbelt så stor som den minsta tiken!! Hur det blir med storlekarna när dom vuxit klart  är aldeles för tidigt att säga ännu.

Ytterligare en vecka har nu gått och valparna växer så det knakar,vissa mer än andra!!! Hanen är som en liten nallebjörn och den ena tiken likaså, sedan kommer 2 jämnstora och så har vi en liten snutta oxå.

Valparna är nu 4 veckor och nu börjar det hända saker.Duktiga att gå i och ur korgen för att göra sina behov och så har dom börjat upptäcka att man kan äta lite själv.Klorna har blivit klippta och så  avmaskade för andra gången.Det är nu dom börjar bli små personligheter!!

Oj vad en vecka går fort,nu är dom små liven 5 veckor och för varje dag som går så blir dom busigare och busigare.Nu kan man inte längre städa i fred utan dom ska kolla hela tiden och gärna kela lite.Hanen är fortfarande störst men har stannat av lite så nu blir han nog inte så stor som jag först trodde.En av tikarna är fortfarande väldigt liten men en attans pigg krabat som inte drar sig för att bita och brotta ner brossan.

Nu är dom små liven 6 veckor och busar omring som bara den.Vissa är lite mer framåt än andra.Hanen är den busigaste och en av mellan tikarna men det kan ändras fort.
I Söndags var det besöksdag och det gillade dom,ja även mamma Donna gillade sitt besök av sin nya familj.Hoppas vädret håller i sig så dom snart kan komma ut och prova på friluftslivet med.

Nu vill man nästan stoppa tiden för nu är valparna jätte roliga.Dom är nu 7 veckor och har blivit försäkrade och stamtavlorna har kommit.Till helgen är det bad och id-märkning och så hoppas vi veterinären kommer nästa vecka så dom kan börja flytta. Ännu finns 2 tikar till salu.

I dag är valparna 8:a veckor och veterinären har varit här och fixat så allt är ok så att dom kan börja flytta.På Fredag ska nr 1 flytta.Hanen och den största tiken ska stanna här och så finns det 2 lediga tikar.Ni som känner min Micra har nu chansen att få något liknande då Donnas minsta är väldigt liten och busig.I går var dom ute för första gången och det tyckte dom var skoj trots att det blåste full storm.Det fanns en massa skojiga löv att jaga.

Lilla Tinita har nu flyttat och syskonen håller på att anpassas till att vara ute i hundhuset.Kul oxå att vara ute på gräset och busa lite mer.Alla är duktiga att göra av sig så fort dom kommer ut.

Här kommer nu några nya bilder på valparna som är 10 veckor.Jag brukar sluta med bilderna när dom är 8:a veckor men eftersom det fortfarande finns valpar till salu så kommer här några till.