Hörkär´s Marco Polo och Stella, Doggside´s Panos The Only Showstar 2018-11-19

Fina Hörkärs Marco Polo kom och hälsade på Stella och eftersom det var så fantastiskt väder blev det en date ute i naturen.

I dag den 19 November på dag 61 ville dom ut. Stella var faktiskt väldigt tjock och ojämn så jag gissade på fem denna gången och minsann det blev 3 hanar och 2 tikar. Det var mycket bök och stök hela kvällen och natten men tidigt i morse kom den första. Klockan 05:15 en hane 197g, kl 06:10 en hane 218g,kl 06:20 en hane 166g, kl 07:05 en tik 185g och kl 07:50 en tik 178g. Hon valpar väldigt lätt och två stycken riktigt for ut. Nu hoppas vi att allt fortsätter rulla på. En film en på G och en film när nr 2 kommer ut.

Då har första veckan i valparnas liv passerat och dom sköter sig exemplariskt, äter, sover och gnäller lite. I dag har dom flyttat ut från sovrummet och fått en större korg och mamma har också fått större plats nu när hon inte vill ligga hos dom hela tiden. Lite nya bilder och en liten filmsnutt. Klicka på bilderna för att se hela som vanligt.

Ja då har andra veckan passerat och nu har alla öppnat ögonen mer eller mindre.Färst ut var en hane på dag 10. Sen har dom blivit avmaskade och klorna ska klippas såg jag i dag på bilderna. En liten film .

Tre veckor i dag och nu börjar det hända lite mer än bara äta och sova. Klorna blev klippta och så blev dom avmaskade igen. Börjar bli små personligheter redan och dom är väldigt olika men det är det som är charmen.Troligen är alla nu tingade. Här en film på snabb frukost. Mörka tiken i knäet och ljusa hanen pratar med oss.

Då är dom redan 4 veckor och nu vill man att tiden ska gå långsamt för nu händer det lite varje dag känns det som. Härligt när deras personligheter börjar ta form. Vi har hunnit fira Lucia och vi har ett par sångare i kullen både den ljusa tiken och den ljusa hanen kan låta minsann. I dag fick dom prova riktig mat och det var faktiskt poppis. Tänkte mej inte för så när jag tog huvudbilderna så hade dom mat i ansiktena. Försökte torka bort det mesta men då blev dom lite blöta istället. Hur som helst så verkar alla i kullen nu ha ett väntande hem. Kommer att bli lite utspridda i Sverige och Danmark men först ska vi njuta några veckor till av dom små. Film på sjungande tiken. Sjungande ljusa hanen. Bus i korgen. Uppe på golvet. Äter för första gången och har tippat skålen för att komma åt.

I dag är det julafton och valparna 5 veckor.Dom har blivit avmaskade igen och fått klorna klippta. Nu börjar dom upptäcka världen utanför hagen och leker korta stunder med varandra. Jag har även satt på halsband så ni ska kunna se lättare vem som är vem på filmerna även om pälsen döljer vissa av dem. Några filmer på lek i korgen,lek på filten,kvällsbus och så fick vi halsband.

I dag är det nyårsafton och valparna är 6 veckor. Denna veckan har det varit besök till tre av valparna så nu är alla hem klara till dom små och även vilka som flyttar till vem. Alla valparna ser fina ut lite blandade storlekar så ska bli spännande och se om någon kan bli kanintax. Kraftiga fina käkar på alla och hanarna har fått sina testiklar . Nu vill dom gärna utanför hagen och upptäcka och leka så nu går det undan. Ska försöka ta ut dom lite nästa vecka om vädret tillåter. Lite film på bus, leker med mus, mera mus bus och katten Ivar gillar hundmat.

Då var dom helt plötsligt 7 veckor och fått uppleva mycket i veckan som gått. varit ute för första gången och det var helt okej en stund och vissa var duktiga och gjorde sina behov ute. Vi försöker komma ut lite varje dag nu om vädret tillåter. Vi fick även besök av pappa Marco och hans husse Kim (farfar) och matte Lisbeth (farmor).Pappa Marco gillar inte valpar precis utan bara själva tillverkningen:) . Film bus med mattan inne,film ute,en till film ute, äter ben, Blå vill ut och ute med hönsen.

Lite bilder från pappa Marcos besök.

Lite huvudbilder.

Oj så fort 8 veckor går. nu är dom redo att börja flytta. Denna veckan har det blivit kloklipp,avmaskning,bad,chip och veterinär besök. vi försöker också vara ute lite varje dag men vissa dagar har dom inte uppskattat det utan blir gnälliga fort och då går vi in. Väldigt duktiga att göra sina behov ute när dom kommer ut. Film ute i duggregn, mera utekatten Ivar busar och har koll och lite fart inne i köket och rummet.

Lite badbilder!! Klicka på bilden för att se hela.

Dagens huvudbilder!!

Så då har två valpar lämnat boet Doggside’s Panos Exemplarisk flyttar till Eva och Börje i Ängelholm ?och Doggside’s Panos Perfekta flyttar till Sara Edholm och Joakim Edholm i Killeberg där det finns en liten Pixel efter Zoro ❤️. Lycka till ?❤️?

Exemplarisk i mattes famn

Perfekta (Polly)hos sin matte

Då åkte Panos Eminent till Jylland i Danmark ??. Han kommer få en storebror Vincent. Lite släkt blir dom då Vincent kommer från Hörkärs kennel precis som Eminents pappa Hörkärs Marco Polo. Lycka till ?.

Då var valparna 9 veckor och bara två är kvar. Stora tiken flyttar nu i slutet av veckan så i dag har hon varit hos veterinären och blivit ombesiktigad så hon är klar. Lägger in lite bilder från veckan som gått och även lite filmer på första mötet med snön. blir några bilder från dom som flyttat också. Film 1 snö, film 2 , film 3, och film på Eminents möte med Vincent, valpen som flytta till Danmark.

Nu börjar barnen bli utflugna. I dag var det dags för lilla Korrekta att åka till Mölndal för att bo hos Christer och LenaLycka till!! Då var det bara lille Professional kvar och han  ska stanna här på kenneln.

Nya familjen<3

Lilla Perfekta,Polly numera har ett eget Instagram konto pixelopolly  med sin storasyster. Följ dom gärna. Hon har mycket hyss för sig eller är det nya husse och matte som lär henne cirkus konster.

Trodde man skulle ha fastlagsbullen på tallriken<3

Lilla Korrekta, numera Minnie skötte sig på hemresan och är redan älskad i familjen. Här med ett barnbarn.

Skönt med en famn<3

Professional som stannar här har fått prova på både koppel som inte gillades så han fick en reflexväst när det var mörkt för att jag skulle se honom. Koppel tränar vi på. Han är jätte duktig att följa med lös ännu så länge. Vi har också börjat att öva att var i hundhuset med mina andra hundar och det funkar hur bra som helst. han leker gärna med både hanar och tikar. Lite filmer på första koppelturen, Lös med mamma, med reflexväst, leker i hundhuset med tjejerna och leker med Exet som är hans halvbror.

Det börjar komma lite hälsningar från valparnas nya familjer och det är så härligt att höra att alla är duktiga och sköter sig.

Några bilder på min lille Professional.

Fint foto på Ouzo, Panos Eminent i Danmark.

Kan det bli vackrare??