Icas valpar

Y-Stammens Metallica (Ica)

Den 21 November föddes Y-stammens Metallica och Doggside´s Primo Primorasses valpar.Det hela var över på ett par timmar och hon födde väldigt lätt.Skönt med sådanna tikar.Först kom en hane på 212g nästa var en tik på 181g därefter en hane till på 184g med en liten svans deffekt och sist en tik på 188g.Alla mår bra och har varit så tysta i natt så jag undrade nästan om dom inte levde men det är bara ett bevis på att allt är som det ska och mamma tar väl hand om sina små.

I dag är det en vecka sedan Ica´s valpar kom till världen.Hon är en super mor och sköter om sina små så väl!!Händer inte så mycket mer än att dom äter och sover!!

Ja då sprang det i väg en vecka igen och valparna är i dag 2veckor.Ica har nog riktig fetmjölk för valparna är så tjocka och feta så jag minns inte senast jag hade sånna små korvar!! Lite tröga med att öppna ögonen är dom oxå,bara små små sringor ännu.Har även blivit maskade för första gången.

3veckor i dag 12-12-12 dom små grisarna.Har blivit maskade igen och fått sina klor klippta.Dom väcker mej på nätterna för dom tar sig ur korgen men kan inte ta sig i igen så då går sirenen och man får snällt stiga ur sängen om man vill sova lite till!!

Så nu börjar den roliga tiden då valparna börjar bli personligheter!! nu 4:a veckor och börjar gå ur korgen för att uträtta sina behov och även kolla in maten.

Ja då går vi in på vecka 5 och nu är dom inte lika korviga längre utan ser ut som normala valpar.Springer av sig lite nu när dom börjat busa lite.

Nytt år och valparna börjar på sin sjätte levnads vecka.Väntar på deras reg papper från svenska kennelklubben men helgerna bromsar upp det hela men jag vet att dom ligger klara genom kontakt med mitt försäkringsombud som har tillgång till SKK´s uppgifter.Popaladonne,Popaladanne,Popaladonna och Popalamadonna ska dom heta.Arbetsnamn Danne,Donne,Donna och Madonna.

Blå-stora hanen,lila-mindre hanen med svans def,röd-mindre tiken och gul-lite större tik.Kroppen på tikarna är nu väldigt jämnstora men huvudena skiljer sig!!

Valparna är i dag 7 veckor,hu vad tiden går fort.Vi har haft lite tråkigt väder så valparna har inte kunnat komma ut så mycket som jag har velat.Kyla och snö är ingen fara men regn och fukt är bara så kasst.Stamtavlorna kom i Måndags,lite sena pgr julhelgen men bara man har dom till vet besöket så får man vara nöjd.Nästa vecka är det dax för spruta mm.Får väl bada och chippa dom i helgen så det är klart.

Nu är dom 8veckor och veckan som gått har det blivit både bad och chipp märkning.I morgon kommer vet och fixar besiktning och sprutan.Lite trevliga familjer sökes till 2hanar och en tik.

Här kommer några bilder på valparna som nu är 9 veckor.Håller på att vänja dom vid hundhuset för snart ska mamma åka hem till sin familj igen.

valparna är nu 10 veckor och är ute hela dagarna i hundhuset.har lärt sig luckan jättefort och tycker det är skitkul att springa ut och in.På kvällen är dom som döa siller som ni kan se på en av bilderna nedan.

Nu är dessa små kamrater 11 veckor och till helgen åker mamma hem till sin foder familj.Blir inte så mycket bilder nu när dom är i hund huset hela dagarna och på kvällen när dom kommer in är dom så trötta.

Här kommer några bilder som Anita tog när hon hämtade hem Ica!! valparna var VÄLDIGT busiga denna em och slocknade efter flera timmars hålligång under en hylla i trimrummet där jag stod och fixade Anita och Kajs andra hundar.Valparna demolerade mina vinterförvarade växter,Hmmmmm!!

Tiden går och valparna är nu 4,5 månader ochhar börjat byta sina tänder.Donna är tingad och flyttar snart men båda bröderna är fortfarande till salu.En av dom till reducerat pris pgr svansdeffekt.

Äntligen kom turen till Rumpenisse att få sig ett hem.Kommer att få det kanon med kattsällskap och allt.Nu är det bara storebror Danne som saknar en familj!!