Jonstrupdal Zoro och Doggside´s Panos The Only Showstar 2020-03-20

Bra parning mellan Zoro och Stella och Stella växte och växte. Tyckte hon var större än förra gången då det var fem stycken så jag räknade nästan med minst lika många denna gången.

Hon var precis lika stökig som förra gången. Började häscha på em den 18:e och bäddade, stökade, drack, spydde och kissade den 19:e och på natten till 20:e men på fm kom dom äntligen. Film på bök den 19:e Film på första tiken , film på andra tiken och film på sista som var en hane. Faktiskt chockad att där bara var tre denna gång då jag tyckte hon var nästan tjockare än förra gången när hon fick fem. Jaja allt gick bra när det väl kom igång. Föder otroligt lätt. Det var enormt mycket fostervatten så kanske därför hon var stor ?. Först kom 07:45 en tik på 159g, kl 9:50 en tik på 181g och kl 10:45 en hane på 200 g. ?❤️❤️.  Alla är röda ?. Klicka på bilderna för att se hela. Dag 66 efter 1:a parningen blev det denna gången.

Några bilder ett dygn gamla.

Här flyter det på och valparna växer och frodas. Riktiga små tjockisar men mamma har gott om mat och grädde i mjölken. Stella blev väldigt varm så inget utom tidning passade i korgen men nu kan en filt i alla fall få vara där och hon går mest dit och matar och sen lägger hon sig på golvet där det är svalare. En liten film med mamma och en film när mörka tiken sover, vaknar till och sträcker sig och sover vidare.

2 veckor gamla nu och denna veckan har dom blivit avmaskade och fått klorna klippta Hanen var först att öppna ögonen och dagen efter den mörka tiken och två dagar senare även  mindre tiken. Fortfarande är det sova och mammas mat som gäller. Film på valpar bökar omkring i korgen. Film hanen vill till mamma. Film alla har fått ögon. Hanen sover.

Då var dom 3 veckor och nu börjar dom röra lite grann på sig men dom är ju så runda och trinda så ingen brådska att komma ur korgen precis. har avmaskat dom och klippt klorna igen.Blev lite bilder för att försöka göra ett påsk kort och dom fick precis plats i det stora ägget och sov gott där. En liten film när det börjar bli lite aktivitet.. En film på en pigg i ägget. En film  till i ägget. En film rör sig lite i korgen.

Lite påsk.

4 veckor och äntligen börjar det hända lite med dom små tjockisarna. Uppe och rör på sig så nu är dom inte så rultiga längre. Tycker dom varit lite tröga och mat är fortfarande inte så intressant men det brukar lösa sig av sig själv. Annars har det inte hänt så mycket veckan som gått. Film på  tvångsmotion, jag tog dom ur korgen. Film lite nattgos. Film från dagen. Film lite mera aktivitet  . Pigga på kvällen och film när mamma fick lammben.

5 veckor och denna veckan har vi haft otroligt fint väder med sol och över 20 grader så då fick valparna komma ut på gräset . blir korta stunder nu i början då dom fort blir trötta men man märker att dom orkar mer och mer för varje dag. helt slut när dom kommer in igen. Många filmer denna veckan. Tyvärr lyckades jag kasta en bra film så den finns bara på facebook och går inte att spara ner igen. Film busar inne. Första gången ute. Lite mera från första gången. Ute servering. Ny dag ute igen. Mera ute knöligt gräs.  Skuttar runt. Äter gräs. Mys i gräset. Inne i tunneln. Mera ute film 1 och film 2 mamma tuggar och en valp diar.

Veckans bilder på dom en och en.

6 veckor nu och denna veckan har dom fått halsband så ni ska kunna se skillnad. Hanen har blått, ljusa tiken gult och mörka tiken rött. Klippt klor igen och lite avmaskning. Vi har kunnat vara ute alla dagar utom en då det regnade som bara den och nu går dom på små upptäcktsfärder. Det har äve varit besök till hanen och ljusa tiken. Mörka tiken ska flytta så lång bort så besök är svårt. Dom får kolla här tills det är dags att hämta om 2 veckor. Film på fått halsband. Film där Josas valpar är i början och Stellas i slutet.Film mörka tiken tuggar tuggben. Film ljusa tuggar tuggben och alla på slutet.

Lite innebilder.

Lite utebilder.

7 veckor och hjälp vad tiden rullar på. Tycker att en vecka bara försvinner sååååå himla fort. Det busas både inne och ute och dom älskar båda delar fast tror att ute är bäst. Dom är nu så stora så dom kan vara i den lilla hundgården utan att krypa ut genom maskorna i nätet. I Lördags var dom ute i 2 timmar för då var det riktigt varmt men sen har det blåst nordlig vind och genast mycket kallare så då får 1 timme räcka åt gången. Film ute tuggar pinne. Film inne kampar med min tröja.

7 veckors bilder.

Då blev det dags för kloklipp,bad,chippning och en sista avmaskning innan veterinären ska fixa besiktning och vaccinering. Lite bilder på blöta valpar som inte var helt förtjusta i att bli behandlade så illa 🙂 .

Här kommer två filmer när dom får vara tillsammans med Josas valpar första gången. Film 1 och film 2.

 

Här kommer några bilder nu när dom är 8 veckor. Klicka på bilden för att se hela.

Då blev det dags att flytta och först blev det Doggside´s Panos Super Girl som flyttar till Fam Vedin i Mölndal därefter blev det Doggside´s Panos Super man som flyttar till Hanne och Klasse i Blentarp. Här finns även en halvbror sedan innan nämligen lille Fille. Sist blir Doggside´s Panos Super Woman som jag återkommer till.

Resorna hem gick bra!!

Sist ut blev Doggsids Panos Super Woman, Leia kommer hon kallas. Hon flyttar till Sara och Einar i Luleå. Blev en lång resa men super bra med husbil så sköter man sig själv och kan stanna när det behövs.

Några bilder på resan till Luleå.

Lilla Superman  numera Valde trivs bra i sitt nya hem och busar mycket med storebror Fille.

Här har vi en trött syster.

Leia i Mölndahl njuter!!