Jonstrupdal Zoro och Doggside´s Popala Red Chili 2022-04-14

 

 

 

Jonstrupdal Zoro och Doggside´s Popala Red Chili 2022-04-14

Lite bilder från parning och väntan på att det blev dax för förlossning.

 

Ja då fick jag en ny upplevelse i samband med Chilis valpning. Allt började enligt boken med bök och stök och värkarna började. Vattnet gick och en stund senare syntes foster blåsa nr 1, några få värkar ingen valp däremot fosterblåsa 2. Nu avtog värkarna och jag kunde känna en tass väldigt långt in,hmm vad göra jo försöka få tag på en veterinär vilket är typ omöjligt. Endast Malmö har jour numera. Ringde dit och jag fick komma. Fosterblåsa 3 kom innan jag körde.
Nu var klockan över midnatt och jag glad för att det var lite trafik för vid Lund var jag tvungen köra av motorvägen då jag hörde Chili kräka och tycktes höra ett gnyende och visst hade det kommit en valp och innan jag hann stanna var nr två ute. Stannar och fixar och ringer djursjukhuset att jag kör hem igen. Valde att köra småvägar hem och fick stanna när nr tre kom. Väl hemma igen tog det ett tag innan nr fyra och fem kom.
Glad att allt gick bra men en valpning i bilen på motorvägen vill jag inte uppleva igen.
Naturligtvis var nr ett den största.
Kl 00:35 ♥️ 199g
Kl 00:40♥️ 146g
Kl 01:04 💙 179g
Kl 02:25 💙 195g
Kl 02:35 ♥️152g
Film på nr 4 kommer ut och film på nr 5 som bara rann ut.
 Film pysslar om sina små.
Förra veckan han jag inte uppdatera då det var mycket med Cassie´s valpning osv men här kommer lite bilder. Chili är en fantastiskt duktig mamma så allt flyter på som det ska. valparna har oxå blivit avmaskade första gången.

Då blev dom 2 veckor. Tiden går så otroligt fort. Bara en har öppnat ögonen i dag så väntar vi bara på resten. Blir mer personliga när man ser deras ögon. Klippte även deras små klor i dag.

Valparna är nu 3 veckor och och det är fortfarande äta och sova som gäller men nu har alla fått ögon och har börjat röra sig runt lite i korgen. Avmaskade igen. Snart dax att byta korg så dom kan komma upp och röra sig på golvet. Film vill snart ut från korgen och maskmedel på lite olika ställen.Mys på rygg i korgen. Klicka på bilderna för att få full storlek.

4 veckor  och denna veckan har dom börjat äta riktig mat. Skönt för mamma Chili slippa dia lika mycket som innan. Avmaskade igen. Hittade minsann en stor fästing på en av tikarna. Eftersom dom inte varit ute så måste mamma haft med sig in. Film på kamptaxar. Film på bus.

5 veckor nu så händer det grejer varje dag känns det som. Den minsta tiken tar sig ut genom staketet och tidigt en morgon så pep hon och ville in till sina syskon och mamma så då var det bara att stiga upp för att fixa det.  Vi har nu gjort så hon inte kan ta sig ut. Film full rulle i hagen. Film på utbrytar drottningen. Valparna är nu oxå registrerade på SKK och har fått sina namn. Vem som ska heta vad blir definitivt när dom blir chippade. Klicka på bilden för att se hela.

 

6 Veckor och nu händer det lite varje dag. Ute om vädret tillåter och dom är så duktiga att göra sina behov ute.Torsdag,Fred och Lördag har dom haft besök av sina ev tilltänkta familjer. Som det ser ut just nu finns en hane ledig i denna kullen då det tidsmässigt passade bättre med en från andra kullen i den tilltänkta familjen. Alla har fått halsband vilket inte uppskattas. Film inne. Film ute första gångenEn till ute första gången.  Träffar Cassie´s valparNyfiken på katten IvarFilm gräver . Leker med ullringen.  Ute igen.  Halsbanden kliar.

7 veckor och det är full fart på dom rackarna.  Alla är verkligen små personligheter nu. Alla valpar har haft besök och deras tilltänkta hem är klara. Tog några snabba huvudbilder när vi var ute. Hanarna är ganska lika i både storlek och utryck. Tikarna är tre helt olika speciellt storleksmässigt. Chili med mjuka benet inne. Grävare.  Två är så små så  dom tar sig genom staketet på ett ställe. Film katten Ivar snor deras mat inne i hagen och riskerar sin svans.

8 veckor går otroligt fort. Sista veckan här händer mycket då det står bad,kloklipp, avmaskning och chippning på menyn innan veterinären kommer och vaccinerar och besiktigar. Vi har haft otroligt mycket besök då båda kullarna är så nära i ålder som jag har just nu. bara 9 dagar som skiljer. Lite filmer kommer här oxå. Film busar inne  båda kullarna. Ivar vilar middag. Bus ute i hagen. Under blåa filten.

Så lite badbilder.

Flytten börjar. Först ut var blå Hans Humle som flyttar till  Agneta Malmström i Malmö .

Nästa dag var det två som skulle till sina nya hem. Lilla röd rymmaren Disa Dragon flyttar till Växjö till Fam Ninov. Gul Cindy Citronmelis flyttar till Kode och fam Sundborn.

Film ute i hagen och så får dom hälsa på mina andra vuxna tikar.

 

Första valpen  Hans Humle som flytta skötte sig exemplariskt enligt matte. Härligt att få fina rapporter om dom små. Även Cindy, Nikki var duktig.Lilla Disa trivs oxå i sitt nya hem då det sen tidigare finns två Doggside´s taxar i dotterns familj.

En liten film när hanarna hälsar på valparna när vi gick förbi. Film på Ivar katten är i Chilis korg. Ivar och Tilly Dill. Ivar och Tilly i korgen. Ivar kollar när valparna busar. Film ute i hagen fått ny tunnel.

Sist ut bland tikarna att flytta blev Tilly Dill som flyttar till Trond och Bente i Norge. Trotts lång resa så hade även hon klarat det bra och många trevliga uppdateringar dock inga foton ännu från nya hemmet.

Lite foto på Per Persilja ensam kvar.

 

 

Sist ut blev Per Persilja, Sture som flyttar till Cecilia i Limhamn. Även han har skött sig första dygnet och hjälper redan till med grävarbetet i kolonin.