Mellas valpar

Det verkar vila en förbanelse över min kennel känns det som.Mella började valpa i onsdags och all började bra med en liten kille som tittade ut kl 11:50.Sen hände inget mer och svaga ,nästan obefintliga värkar.Kontakt med vet kl 16 så då fick hon spruta med Hipracin som ska sätta igång värkarna och detta skedde inte.Ringer vet igen och vi bestämmer att jag ska åka till djursjukhuset för ev snitt.det blir snitt då det ligger en valp helt fel,dubbelvikt.Mella har väldigt svårt att vakna riktigt men kl 03.30 beslutar vi för hemfärd.Katastroff då hon inte är ett dugg bättre så kl 04 ringer jag och rådfrågar och vet tror hon är påverkad av smärtlindringen.Strax efter dricker hon men kräker upp det igen och så håller hon på men verkar ändån lite bättre..Kl 09:30 står hon upp och viftar lite på svansen.Kl 10:00 är hon som en trasa så akut färd till Helsingborg där hon läggs på intensiven för hon saknar blodtryck.Dom vill få henne stabil för att göra om op och ta bort livmodern för ev den som orsakar problemet.Hon blir aldrig så stabil som vet önskar så på em beslutar jag mig för att hon ska få somna in och inte utsättas för mer lidande.
Kvar står jag med fyra moderlösa valpar.matar dessa och får tag på en kompis vars hund just höll på att valpa så på kvällen körde jag taxarna dit.Allt verkade funka men i går så var den lilla tiken jätteskrikig så jag beslöt att hämta hem henne för amman blev så stressad av hennes kolikskrik.
Kämpar nu med lilla tiken och dom tre hanarna verkar funnit sig till rätta hos amman.
Håll alla tummar och tår för dom små ska klara sig och till er som bokat valpar så finns inga tikar men troligen tre hanar till salu men det är i nuläget allt för tidigt att lova.

Tyvärr lämnade lilla Liv oss i natt bara 3dgr gammal.Allt började se ljust utoch jag hade fått upp henne i vikt ,tom 1gr överfödelsevikten.Troligen orkade inte den lilla kroppen med dom senaste tuffa dygnen.Sov sött hos mamma lovar att brossorna ska kämpa vidare.

Alla valparna växer och frodas och amma Selma gör ett kanonjobb. Avmaskade första gången och klorna klippta.Nu har dom oxå öppnat ögonen och börjar bli små personligheter.

Ja och så blev dom 3 veckor och nu börjar det bli lite liv på dom.

Ja och så gick en vecka till och dom är nu 4v och har har vuxit sig stora och fina och har börjat äta lite uppblötat torrfoder.

Tjoho nu är vi 5 veckor och äter och busar omkring i Ingelas kök.Roliga nu dom små liven och får uppleva tuffa tag av fostersyskonen.

Valparna nu 5.5veckor har haft besök och det var foster syskonens köpare som hälsade på och då blev det fotografering ute och massor med fina bilder som jag fått några av.Tack för dom Ingela och tack till fotografen.

En vecka går fort så nu är dom 6veckor och har fått klorna klippta och blivit avmaskade igen.Mycket bus nu om dagarna och dom stora valparna har eget rum då dom är lite hårdhänta med dom små.

Så var det dags att åka på ögonlysning med dom små och detta pgr av Mellas resultat på sin ögonlysning som visade en anmärkning som dom inte visste om det var ärftligt då dom inte sett detta på tax tidigare och för att gardera mej bestämmde vi att valparna skulle lysas.Ingen av valparna visade på denna anmärkning som Mella fick så då pustar vi ut.Vi kunde nu oxå sätta namnen på valparna och Lila heter nu Prima Primoleo,Röd heter Primo Primoloke och Gul heter Primo Primolove alltså Leo,Loke och Love.Selma blev väldigt ledsen när jag kom och hämtade hennes valpar.Hon var inte alls klar med dom ännu så tur dom stannar en vecka till hos henne.

Nu blir det inga fler besök innan nästa vecka när jag ska hämta hem dom men innan dess ska dom till veterinären hela högen på Måndag.

Nu har jag hämtat hem valparna och det har gått över förväntan.Dom har fått klorna klippta och blivit badade eftersom två snart flyttar till egna familjer.

Så då var det stora flyttardagen.Lycka till i era nya familjer och hoppas ni kommer ge mycket glädje i många år framöver.