Nellas valpar

Nellas valpsida!

Nella(Doggside´s Palla Pernella)födde den 14/2 på alla hjärtans dag 6 st valpar.Det blev 1 hane och 5 tikar, varav den ena tiken var död vid födseln.Hon hade gomspalt så hon hade inte klarat sig i alla fall.Vikterna på valparna var:1tik 125g,1tik 163g,1hane 167g,döda tiken 119g,1tik 183g och sista tiken 182g.Detta var också ordningen när dom föddes.Detta är Nellas sista kull och jag hoppas på lika fina valpar som i hennes tidigare kullar.Pappa till valparna är Lileimo Petit Plevier som är en liten kanintax.

I dag är Nellas valpar en vecka gamla .Storlekarna varierar ganska mycket.Hanen och en tik är väldigt små,2 tikar är jämnstora och så har vi då sista tiken som är dubbelt så stor som lilla syster.

Nu går tiden fort och valparna börjar bli lite mera vakna.Dom har nu blivit avmaskade för andra gången . I går fick dom klorna klippta.Några börjar så smått titta lite om dom skall våga gå ur korgen,men sparar lite på det ännu.

Valparna är nu inne på sin 4e levnadsvecka och nu börjar det  hända saker.Man gruffar lite med sina syskon .I och urstigning av korgen går galant.Man måste ju ut på toaletten.Lite intresse för maten har några också visat.Den stora tiken är inte så jätte mycket större än sina 2 mellan systrar längre.

Valparna är i dag 5 veckor och börjar bli riktigt busiga.Intresserade av leksaker och att upptäcka omgivningarna utanför sin hage börjar oxå komma.

Nu går tiden med valparna nästan för fort.Det är bara 2 veckor kvar tills dom skall börja flytta.Stamtavlorna är komna och från och med i dag är dom försäkrade i Agria.Som det ser ut just nu finns det bara en tik kvar till salu.Vilken det blir får vi se när köparna valt klart.

Nu har Nellas valpar blivit 7 veckor och i dag var dom ute för första gången.Jättkul att skutta omkring i gräset.Ungefär som kalvarna när dom kommer ut på våren.

I Torsdags var nellas Valpar 8 veckor och började flytta.Tiden går väldigt fort så där på slutet.Jag hoppas att valparna och dess nya ägare kommer att trivas med varandra.Vad vore livet utan en tax????