Pouponne’s valpar

Pouponne´s valpar

Alldeles för tidigt valpade Pouponne i natt och morse.Det började med en tik på 192 g ,en tik till på 170 g och en tik till på 179 g.Därefter kom den som nog satt i gång det hela.Det var  en outvecklad sak som börjat ruttna,heläcklig.Då var det dax för nästa som oxå var en tik och den vägde 147 g.Nu hade 5 st komit ut och värkarna fortsatte,så jag väntade och väntade,började bli lite orolig att vi skulle behöva åka iväg, men efter 6 timmar kom en död hane på 180 g ut.SKÖÖÖNT nu var det över.Valparna som lever är ganska gnälliga och var svåra att få till att dia men jag är envis så det ska nog gå.Det är inte lätt att komma ut 5 dagar för tidigt.Pappa till valparna är Callavantis Danny Daleman.

I dag är töserna 1 vecka och nu tror jag att alla skall klara sig.Det är 2 stora och 2 lite mindre.Dom stora tränger gärna bort dom små så man får fortfarande lägga till dom mindre så dom inte missar maten.Pouponne har också piggnat till då det hela tog hårt även på henne.

Då har valparna varit ute i verkliga livet i 2 veckor.Det är en väldigt ojämn kull med 2 stora feta, en mitt emellan och en liten.Den lilla har jag börjat stödmata i dag för jag tycker hon inte hinner med när dom större diar,för då går det undan.Det är ett väldigt sug i dom.Avmaskade har dom också blivit.

Jaha,vips så gick det en vecka igen.Valparna är nu 3 veckor och har blivit maskade igen och så har vi klippt klorna så inte mamma ska bli så riven.Lilla lilla hänger med och är väldigt kvick och ständigt hungrig.Ska bli kul och se vad det blir av det lilla livet.Skillnaden mellan dom andra 3 börjar plana ut.

I dag är valparna 4 veckor och börjar bli lite roliga.Korta stunder orkar  dom brottas med varandra.Nu börjar dom också bli duktiga på att gå ur lådan när det ska kissas.Lilla skruttan var faktiskt och norpade en liten matbit i mammas skål i dag,stakaren är ju ständigt hungrig så hon kommer väl att växa så det knakar när hon väl kommer på att riktig mat mättar mer än mammas .

Ja då har vi haft lite Påsk och valparna  är i dag 5 veckor.Nu har lilla skruttan fattat att det är gott med mammas kulor så nu kan hon äta när hon själv vill. Hon har ju mycket att ta igen.Hennes humör är det inget fel på,busar  med sina syskon som bara den.Dom andra tikarna är nu lite mer jämnstora så vi får se vem som ska stanna här på kenneln och bli en ny stjärna.

Hej och hå vad tiden går,6 veckor i dag!!!Lika fort som tiden går rör nu valparna på sig.Det är nu man får sig en massa glada skratt när dom små försöker springa fort och benen inte riktigt hänger med i samma takt.Den stora mörka är den som varit mest framåt hela tiden men nu börjar hon få hård konkurrance av sina syskon.Det är sån fart i den lilla nu så man kan inte tro att hon varit så liten och hjälplös.

I dag är valparna 7 veckor och har provat på att vara ute nu när vi haft så underbart väder.Inomhus lever dom verkligen rövare,mattfransar tuggas, leksaker sprids över golvet och så är det kul att springa efter sina syskon.

Denna helgen som gått har det varit full rulle med badning och id-märkning.I dag har veterinären varit här så nu är dom klara för att börja flytta.Vi har ju haft tur med vädret så valparna har varit ute mycket.I dag blev det bara en liten stund då vädergudarna tyckte att vi skulle ha lite regn.

I dag är valparna 9 veckor och en har lämnat boet.Kvar är Quick Stepper och  Show Dancer   som ska stanna och så har vi den mörka Dixie Digger som är till salu!!!!

Valparna har nu fått sin 3 månaders vaccination . Lilla öronlösa (Quick Stepper )har flyttat till egen familj.Kvar är Dixie Digger som oxå vill ha ett hem!!!