Queenes valpar

Queenes valpar kom i dag den 23/12

Med mycket möda och stort besvär så är dom äntligen ute!!! Först ut var en liten hane på 90g som jag kämpade med att hålla liv i i 2,5 h.Tyvärr så dog han.Sedan dröjde det väldigt länge innan något hände och inga verkar syntes till,här börjar man bli orolig för att behöva köra till djursjukhuset en lille julafton!!!.Plötsligt så fick hon kraftiga verkar  ca 5,5h efter första valpen.Hon kämpade och kämpade och till slut kom en tik på 146g.Dubbla fosterhinnor och en väldigt tjock moderkaka. Hon var väldigt medtagen och nästan livlös men pepper pepper så ser det ut som hon vill hänga med.Sen gick det undan.Efter 20 min kom en tik till stor och ljus på 204g och 20 min senare en hane på 188g.Pust, äntligen klart och allt gick bra.

I dag så dog den lilla mörka tiken efter att jag kämpat med att mata den.Troligt vis var den inte helt okej och skulle ha dött tidigare om jag inte matat den.Den ville inte suga på mamman  överhuvud taget. Kvar är 2 fetknoppar som verkligen tar för sig och är pigga som bara den.

Nu är valparna redan 1 vecka och dom 2 som är kvar är riktigt tjocka!!! Väldigt olika i färgerna och jag är fortfarande osäker på tikens ljusa färg,ska hon bli brun eller röd??? Det brukar ge sig när ögonen öppnas och det gått några dagar.Har inte haft bruna på 14,5 år !! Jag tror själv att det lutar åt det röda hållet, någon som vill slå vad???

Nu är dom små liven 2 veckor och har öppnat ögonen.Hon lite mer än honom.Ligger fortfarande mest och äter och sover. Har åkt på första maskningen vilket dom inte tyckte var särskilt gott!!!

Inne på 3e veckan nu och andra avmaskningen är avklarad. I dag har klorna klippts och sedan har dom fått en större korg som är lättare att ta sig ur.Snart bör dom små tjockisarna upp och röra på sig.

Nu kan ni tro att dom börjar bli goa,ja vilka valpar är inte det föresten? Knatar ur korgen snabbt som ögat och bort till mammas mat och kollar om den är god.Till helgen får tiken besök av sina nya ägare,får se om hon charmar dom med?

Nu är valparna 5 veckor och jäääätte goa.Nu börjar man upptäcka världen utanför hagen och det är riktigt roligt.Skickade iväg reg papprena i dag och om inte Skk har några invändningar mot namnen så heter hanen Prins Napoleon och tiken Prinsess Pavlova,sött ska det vara!!!

I dag har jag hämtat valparnas stamtavla  och försäkrat dom så nu är det pappersarbetet avklarat.Snart är det ju dax att vet kommer och att dom börjar flytta,bara 2 veckor kvar!!!Blir lika tomt varje gång!!! Fast Napoleon är ju fortfarande osåld!! Fattar inte att man kan motstå en sån charmknutte!!!Han är oxå en riktig pussgurka.

Ja då är valparna 7 veckor och har åkt på sitt första bad,nu är det mycket som händer i en liten valps värld.Just nu är det väldigt roligt att busa med våra katter och att upptäcka alla rum i vårt hus.

Valparna har i dag varit ute en liten stund för att känna på snön!!!! Inget konstigt tyckte dom,har ji inte upplevt något annat.

Fortfarande är Napoleon kvar och till salu!! Passa på!! en helt underbar kille.Hänger med i koppel trots att det är taskigt väder ute,djup snö sörja just nu!! Snart flyttar mamma så ett litet trevligt hem till lille Nappe vore inte fel.