Queene’s valpar

Ja då kom årets första taxvalpar i natt.Queene behagade hålla oss uppe hela nyårsnatten.Första valpen dök ut kl 02 00 och det var en liten hane på 152g,nästa på tur var en liten tik som kom 04 00 och hon var så gott som död redan då.Hon dog senare efter ett långt upplivningsförsök.Kl 06 10 var det en tik till på 200g som kom och sist  en tik kl  07 00 på 191g.Allt gick bra det var bara den andra valpen som höll på att kludda till det men som tur var behövdes inget veterinär besök.

Valparna har nu blivit 1 vecka och är väldigt tjocka och feta.Lill killen lämnade tyvärr oss efter 4 dagar så nu är det bara 2 systrar kvar.Hanvalpen ökade inte i vikt och konstigt nog var han rund om magen,annars brukar dom liksom torka in och se magra ut.Det gjorde inte han utan han var bara liten.Troligt vis var det något invärtes fel och då är det lika bra att dom somnar in så fort som möjligt innan man hunnit fästa sig vid dom.

I dag är valparna 2 veckor och den ena har öppnat ögonen helt och den andra kisar lite ännu.Dom har också börjat krypa omkring i korgen lite mer och verkar väldigt nöjda med livet,fattas bara så mycket mat och kärlek dom får av sin mamma.Queene är väldigt glad för dom och busig som hon är ser hon nog fram emot att kunna leka med dom snarast!!!

Valparna växer och blir goare för varje dag.Nu har dom blivit 3 veckor och blivit maskade för andra gången.Dom fick också sina klor klippta i dag så dom inte ska riva mamma på brösten.Lite mera rör dom också på sig och ett litet voff hörs i bland från korgen.

Nu börjar töserna på sin fjärde levnads vecka och nu händer det grejer varje dag.Det går som tåget i och ur korgen så nu kissas det för fullt på golvet.Valparna har också börjat upptäcka sitt syskon och att man kan busa lite och gnaga på varandra.Den ena drog i fleace filten i dag och morrade för fullt.Mammas mat har dom också undersökt så snart tuggas det väl hundmat för fulla muggar.Det är den bästa tiden som börjar nu så det gäller att njuta.

Då har det gått en vecka igen och valparna är nu 5 veckor.Pappperna till SKK är inskickade så dom bör komma vilken dag som helst.Namnen på valparna blir Princess Cookie och Princess Bisquit .Vem som får heta vad får vi se lite senare.Nu tycker dom att det är jätte kul att busa med leksakerna precis som mamma Queene.

I dag är valparna 6 veckor och springer runt och busar för fulla muggar.Det är svårt att hinna fånga dom på bild så det får bli bilder tagna i min famn.

Nu har det gått ytterligare en vecka och valparna har haft mycket besök.Både valpköpare och andra taxvänliga människor som bara MÅSTE titta lite!!! Jag har upptäckt ett stavfel i Cookies stamtavla så den ska skickas till kennelklubben i ilfart för att bli utbytt.Hennes namn hadde blivit felstavat och det kändes pinsamt att lämna ut den i det skicket.Till helgen blir det nog bad och chippmärkning.Tyvärr är det inte längre tillåtet att tatuera utan att söva hunden.Denna procedur  med tatuering blir då väldigt omständig och dyr så det får bli chipp istället.Jag gillade ju tatueringen bättre då alla som är läskunniga då kunde se att hunden var id-märkt och sen bara läsa upp nr för polisen som sedan snabbt kan ta reda på dess ägare.

Nu är valparna 8 veckor och kommer att flytta i helgen.Denna veckan har dom upplevt mycket  då dom har fått bada,blivit chipp-märkta,varit ute en liten stund i Tisdags då vi hade ett underbart väder och i går kom veterinären och besiktigade och vaccinerade.Det är alltid lika vemodigt när man inser att veckorna gått lika fort även denna gången.Nu kommer det andra familjer som ska få njuta av dom små töserna.