Showies ensamma valp

Showies  tikvalp 2014-03-07

Ja fy vilken lång väntan det blev på Showies valpar,ja det blev ju bara en och med kejsarsnitt i dag.En liten tik,ja inte så liten utan ca 270gr. ungefär 100g mer än vad mina valpar brukar väga. Trodde detta skulle vara fixat förra veckan men dag efter dag gick och inga tecken som visade på valpning. i går morse  5dgr över tiden började mamma tax bädda och böka men matte beslöt sig för ett besök på djursjukhuset för koll av den lilla.Ultraljud och röntgen visade en pigg krabat.hem igen och vänta på förlossning.Hela dagen,kvällen och natten gick och inga värkar så i morse först till lokal vet som konstatera att inget var på G så kosan styrdes för kejsarsnitt i Helsingborg .Efter 6h på G var vi hemma igen med mamma och valp.Nu hoppas vi allt kommer funka med mamma och barn,vore synd annars. Tror hon ska heta Doggside´s Panos Showstar the Only (Stella).Pappa till valpen är kanintaxen Lileimo Plevier från Danmark.

Första veckan har nu gått och lilla Stella har i dag dubblat sin födelsevikt och vägde i dag 533g.Klart hon har ju hela mjölkbaren för sig själv.Ska nog ta Showies stygn i morgon och såret ser fint ut.Det vi hade problem med första dagarna var att hon nästan fick di stockning pgr så mycket mat och bara en valp.Nu är det över och både valp och mamma mår bra och har kommit in i rutinerna.

Då fyller Stella 2veckor i dag och har denna veckan fått sin första avmaskning och fått klorna klippta.Hon öppnade ögonen dag 11 så nu är hon lite sötare att titta på. Annars äts och sovs det mest som det ska göras i den åldern och hon är en mycket tyst och snäll valp.

Ja ha då smög det iväg en vecka till och Stella är nu 3veckor.Hon har fått sin andra avmaskning och denna gången spottades det inte lika mycket.Dom senaste dagarna har hon blivit väldigt pigg och alert så några dagar till så är hon nog ur korgen och ska kolla lite på maten osv.Det är nu det roliga börjar.Hon väger nu ca 910g så det är en stadig tös. Detta kommer säkert att försvinna när hon blir lite mer aktiv.

Nu är den lilla damen 4 veckor och börjat gå ur korgen för att göra sina behov och har oxå upptäckt vattenskålen och det var en lite obehaglig upplevelse.Vatten i nosen kändes lite äckligt.Hon är fortfarande inte intresserad av att äta riktig mat men det kommer nog snart!! Hon har oxå börjat leka så smått och har fått en favorit i en liten igelkotte,nalle är nog för stor att leka med ännu men han är mysig att ligga på.

Lilla Stella nu 5 veckor börjar bli en liten charmknutta,viftar glatt med sin lilla svans.Hon har blivit registrerad i SKK och stamtavlan har kommit.Hon har provat på att vara ute en gång men vårt väder har varit väl regnigt för uteliv så hoppas på bättre väder framöver.

Oj vad tiden går. Det är nästan två veckor sedan jag la in bilder förra gången men påsken kom emellan.Händer inte så mycket nu mer än att Stella blir busigare och busigare.Snart är det dax att betälla tid för veterinärbesök.Hon blir 7 veckor i morgon.

Ja då var lilla Stella 8veckor och egentligen flyttklar men stannar tillsvidare hos oss. Hon har fått sitt första bad och nästa vecka ska hon till vet för vac och besiktning.

Ja nu skriver jag inte lika ofta men lilla Stella busar på och upplever nya saker varje dag.Ett riktigt busfrö som nu börjar gå sina egna vägar.Följer med på promenad men har väldigt mycket annat för sig under tiden.mycket duktig att göra ute men det har hon varit hela tiden.I morgon är hon 10 veckor och har hunnit med en tur till veterinären förra veckan.Inga problem att åka bil.