Stella,Doggside´s Panos The Only Showstar och Hörkärs Mascots valpar 2017-06-27

För nio veckor sedan var Mascot här och parade Stella .Det blev två fina parningar som i dag resulterade i fyra fina valpar. Först kom en tik på 164g kl 09.25 därefter en liten hane på 122g kl 10.27 sedan blev det en lång paus tills nästa hane kom 136g kl 13.30 och sist men inte minst en hane till på 194g kl 13.55. Stella hade väldigt lätt att föda men startsträckan var lång, nästan ett dygn höll hon på att stöka. Här kommer nu lite bilder och filmer från parning till födelse.

Här kommer en film när vi var ute på morgonen innan och hon ville gräva sig ett bo och så en film på bäddandet inne dagen före.

Här film med två nyfödda en film med valp nr 3 föds en hane och valp nr 4 föds också en hane.

 

Idag är valparna 1 vecka och deras första vecka har varit allt utom normal. Ska försöka återge veckan dag för dag så ni hänger med. Ett dygn gamla var dom väldigt gnälliga så jag la till dom extra men dom verkade inte riktigt nöjda ändå utom den största hanen.

Dag två inser jag att här får det stöd matas om dom tre minsta ska överleva. Dom två hanarna var väl rätt duktiga på att suga sig fast men tappade bröstet väldigt fort och verkade inte få i sig något, tiken sög inte alls.

Dag tre storebror äter och växer och dom tre små hänger med  min hjälp. Matning varannan timme är det som gäller just nu.

Dag 4 var i Lördags och då hade vi haft en orolig natt då Stella pep och gnällde och vi var ute flera gånger då vi trodde hon var nödig men så var inte fallet .Hon ville inte vara hos valparna utan satt vid hagen. Tog ett snabbt beslut att ringa veterinären så vi fick komma på studs. hon hade ingen feber och inte speciellt några flytningar så han bedömde att hon var ok men fick antibiotika i förebyggande syfte och även lite B-vitamin. Han kollade även en av hanarna som fått en bula på ögat under natten och det var var under ögonlocket . Vet tömde ut detta och sen var det problemet löst. Han lyssnade även på tiken och kollade henne men hittade inga synliga fel till varför hon inte ville dia. Hem igen och fortsätta mata.

På kvällen dag 4 var läget att största hanens födelsevikt var 194g ökat till 325g, liten hane 122g ökat till 152g,andra lille hanen 136g ökat till 153g och tiken 164g fortfarande bara 147g så bara tiken som inte ökat ännu.

Dag 5  det går framåt.

Dag 6 nu har hanarna fattat att dia själva så det underlättar att det bara är en som ska matas men det tar tid och ska göras ofta hela dygnet för att ge resultat. Hon ökar i vikt men faran för hennes liv är absolut inte över ännu men vi kämpar på<3.

1Vecka gamla och i dag kom tiken upp i sin födelsevikt när hon var nymatad.

Valparna är nu 2 veckor och lilla Ella och jag kämpar på för att hon ska överleva och nu tror jag att vi kommer att fixa detta. Hon ökar varje dag i vikt så det är väldigt positivt. Börjar också bli lite vilja i damen och är en stark tjej. Alla har blivit avmaskade. Det är nu bara den största hanen som inte öppnat ögonen men det kommer säkert vilken dag som helst. Det finns hanar till salu om någon blir sugen. Här kommer veckan i bilder och en liten film när Ella äter,eller snarare dricker då hon inte suger som vanliga valpar brukar göra men huvudsaken hon får mat i sig.

Valparna är nu 3 veckor och alla växer och frodas, vissa mer än andra. Alla har fått klippt sina klor och blivit avmaskade igen. Det är fortfarande jag som får mata lilla Ella så nu väntar jag bara på att hon snart ska kunna börja äta riktig mat för det är väldigt tröttande att handmata med modersmjölkersättning. Hon börjar annars bli en pigg liten dam som står på sina ben och vet vad hon vill. här kommer hennes vecka i bilder och även om hennes syskon. några filmer har vi också fått till. var blir maten av, kan själv film, film på lite bus.Här njuter den fede.

Fyra veckor går väldigt fort. Nu har det börjat bli små aktiva valpar som går ur korgen för att göra sina behov och så knatar dom omkring och upptäcker stora världen i valphagen. Mat är fortfarande ganska ointressant, bara den större hanen som börjar få smak för Ellas mat. Hon har för ett par dagar sedan börjat äta uppblött torrfoder och det gillar hon mer än den där mjölkersättningen. Får mata henne med en och en kula men det går bra. Tuggar ordentligt. Vi får se hur hon fortsätter att utvecklas och om hon är helt ok för övrigt. Tiden får utvisa det hela. Här kommer lite bilder och filmer från den gångna veckan. Det blir sista veckan som jag rapporterar hennes dagliga vikt då hon gärna hoppar ur vågen. Film vill ha mattorrfoder första gången,   hanar går omkring och Ella är mätt,    mamma tittut.

Oj så fort tiden går nu då!! Redan 5 veckor och nu är det full rulle på alla i kullen och dom börjar visa sina personligheter. Ella och jag kommer ju alltid att ha en speciell relation men jag älskar ju hanar och dessa tre är inget undantag. Denna veckan har Ella kommit upp i 500g så det tycker jag är helt fantastiskt. Hon äter bra nu och jag fick sluta med mjölkersättningen när hon ville dricka själv för det kom ut genom nosen på henne. Det var då jag kollade extra noga i munnen igen och om man trycker ner tungan så ser man ett litet hål i gumen nästan nere i svalget så där var orsaken till att hon inte ville dia antagligen. Att man inte kunde se det innan var nog för hon var så liten och nu när hon vuxit så kunde man se det även om det inte var lätt. Jag försöker nu samla information och prisuppgifter på en operation. Detta kommer jag själv att få betala då det är en medfödd defekt så inget försäkringsbolag vill ha med det att göra. Hoppas snart vi kan få lite bättre väder så dom kan få komma ut lite på gräset. Klorna blev också klippta och så blev det en omgång maskmedel igen. Lite bilder kommer här och så en hel del små filmer. Ella och tidning, äter själv, dricker själv, Ella busar, På rygg i mitt knä busar, Ivar busar med leksakerna och valparna leker med varandra. På rygg och leker tass.

Valparna är nu 6 veckor. Äntligen blev det någon dag med sol så dom kunde komma ut på gräset. Det gillade dom, full fart direkt. För varje dag som går blir dom mer och mer personliga och det är verkligen en annorlunda kull,sspeciellt Ella är en kul typ. Hon är aldrig stilla känns det som och så charmar hon alla besökare. En hane är nu tingad men det finns ju fler till salu om ni blir sugna. Här kommer bilder från veckan som gått och så en del filmer också. Vissa är lins lusar märker jag. Filmer: Ella hittar kattmat, Ella och Ivar , Ute första gången, Stellas valpar och Ella kanintax.

7 veckor  går otroligt fort. Dom är så härliga nu fulla med liv och charmar alla som kommer. Speciellt Ella är totalt orädd och fattar inte hur liten hon är. Vi försöker vara ute någon timme varje dag och har haft tur den senaste veckan med sol. Vi fick besök av pappa Mascot också och det gick bra. Kim Mascots husse kom med fina presenter som valparna får med sig när dom flyttar. Det ser ut som även den store nu har ett väntande hem i Malmö. Alla fick också halsband denna veckan bara för att vänja sig med något om halsen. Det kliade väldigt tyckte dom. Här kommer bilder och några filmer som vanligt. Ella styrketränar. Ella kanintax Busar ute. Hönsen är kul.

Helt plötsligt så är det dags för valparna att göras i ordning inför flytten. Redan 8 veckor så det har blivit bad,chippning och veterinär besök denna veckan. Till helgen fyttar dom som ska flytta. Ella blir kvar så klart och mellersta hanen tills vidare. Det blir lille Exklusive som stannar kommer kallas X:et tror jag.Här kommer lite bilder ( klicka på bilden om ni vill se hela) och filmer som vanligt på veckan som gått. Bus i tunneln,  lek i köket och lite ute bus.

I dag har första valpen lämnat boet. Det var den minsta hanen som flyttar till Fam. Allansson i Fjälkinge. Lycka till i din nya familj.Synd vi inte är på Kjugekull på utställningar längre för det hade varit väldigt nära för en träff.

Då blev det storebrors tur att flytta till Malmö .Doggside´s Panos Extream Exelent kommer kallas Tage. Lycka till Elin och Per myskillen. Här en liten film innan han blev hämtad.

Missade lägga in bilder på råttjakten !!

Ella och Exet som är kvar är nu 9 veckor och har fått prova på halsband och koppel. Gick väl sådär då Ella är sååå liten om halsen så inget passar henne. Beställde därför utav Tax and Tax så hon fick ett skräddarsytt som hon kan växa i. Samma dag som jag fick beställningen med posten kom en bil från DHL med ett paket till Ella från söta Charlotte i Danmark som själv haft en lika liten som Ella så då fick hon ärva halsband och en tröja. Fick även en ny lite rosa tennisboll typ. Tusen tack!! Video om vad Ella tycker om tröjan!!. Bollen var roligare film.

Exet och Ella är nu 11 veckor och dom är dagtid i hundhuset.Här en liten film när mamma blev lite galen av att få springa fritt efter några dagar med mycket regn. Alexandra och hennes valp Prinsen har flyttat in i Stellas hage så nu har Prinsen någon att leka med i alla fall på kvällarna. Det är synd när dom är ensam valpar. Kom lite Dentastix med tidningen hundsport så dom fick smaka.

Pappa Mascot kom på besök för att bli fin inför världsutställningen han ska vara med på och då passade vi på att försöka ta några bilder på lilla familjen fast vi glömde ta med Stella.