Doggside´s Poppy Lucky Luke och Doggside´s Panos Showbeauty 2022-08-11

Doggside´s Poppy Lucky Luke och Doggside´s Panos Showbeauty 2022-08-11

 

Vi börjar som vanligt med förberedelserna innan det kan bli valpar.

 

Det är drygt att vänta 9 veckor.

Dax att avslöja vad Bea hade i magen 🥰. Det blev på dag 64 som hon fick 4st samma förra gången hon fick 4och när hon fick 3 kom dom dag 63lite kul observation. Det tog sin tid så hela dagen och kvällen i går gick åt i valplådan. Första valpen kom 15:50 en tik ♥️på 139g med rumpan först och hon fick jag hjälpa ut typ skruva ut 🤪, 18:00 en ljus hane 💙på 155g, 18:20 en mörk hane 💙 på 151g och sist 21:40 en hane 💙 på141g också väldigt mörk. Den sista har en liten svansdefekt som inte kommer synas när han får päls men kan inte ställas ut eller gå i avel.Mamma och valpar mår bra efter en orolig morgon men troligtvis en moderkaka som spökade men nu är den ute och mamma duschad. Det finns hanar till salu.

En liten film väntar på nr 2.

Då har första veckan gått och alla växer och mår bra. Mamma Bea är en duktig mamma som sköter om trots att det är så himla varmt. Eftersom dom bara äter och sover är det inte mycket att skriva om ännu.

På dag 13 öppnade ljusa hanen sina ögon och hanen med lilla kroksvansen är hack i häl. En liten film på den ljusa.

 

Lucky och Beas valpar 2veckor i dag och halva styrkan har öppnat ögonen 👀. Alla är tjocka och feta 🤣 men så blir det när man bara äter och sover 😴. En liten film.

Lucky och Beas valpar 3 veckor 🥰. Nu börjar dom bli lite aktiva korta stunder 🐾💙💙💙♥️. Dom tar sig ur korgen för att göra sina behov. Klorna har blivit klippta och så har dom fått en avmaskning igen. En liten film på dom rörliga små.

4 veckor och halva tiden hos oss har gått. Nu börjar dom leka lite och bita i både saker och varandra. Ska bli kul att se vilka personligheter dom utvecklas till. Film lite fart börjar det bli. Lååång film med alla i farten. Stamtavlorna har oxå kommit så bara att fördela namnen på hanarna kvar.

Liten film när dom träffar Lucille och hennes valp Sunny.

Då var dom 5 veckor och nu har maten börjat bli intressant och dom vill gärna utanför hagen en liten stund och undersöka. Fortfarande mest äta och sova.  I dag hade kroksvans besök så han kommer att flytta till Landskrona. Den ljusa är sedan födseln tingad till Danmark. En hane saknar fortfarande den rätta familjen. Tiken kommer att ersätta mamma Bea som går i pension.

Film på en som biter i fötter och den ljusa biter i gallret och förstår inte att det är öppet i hagen.

 

6 veckor och den här veckan har det varit full aktivitet.  Film  utanför hagen. Film inne i hagen.Vi har haft fint väder så dom kom ut redan förra veckan och det gillade dom från första stund. Film precis kommit ut. Kul med löv. Film ute lek. Film Sunny busar med ljusa hanen i gropen. Film kollar nalle. Film mera ute. Sunny och Fashion inne. Film tre har rymt.

Film leker inne med räven.

I hagen och Lucille fick taxfnatt.

Kort film Sunny och Fashion  lekte så fint innan jag började filma.

 

7 veckor och mycket händer i deras utveckling. man ser nästan något nytt för varje dag. Det är full rulle både inne och ute. Några dagar har det varit lite regnigt så då blev det inte ute så länge. En film ute i regnet. Film nöjda och blöta vill dom in. Lite huvudbilder blev det oxå , lite många kanske men svårt att fota nu när det är mörkt på kvällarna.

BLÅ.

GUL.

 

GRÖN.

 

LILA.

Sista valpen fick besök och den kommer att flytta till Göteborg till en taxvän och få en kompis. Några foton från besöket.

 

Några foto inne. Klicka på bilden för att se hela fotot.

Film med katten Ivar. Film ljusa hanen gillar mina strumpor. Lååång film lek inne sent efter en regnig dag. Det blev oxå dags för kloklipp, avmaskning, bad och chippning eftersom det är dax för veterinären denna veckan. Försökte fota alla tillsammans efter badet och det var minsann ingen lätt uppgigt att göra själv.

Valparna 8 veckor och veterinären har varit här så alla är nu vaccinerade och besiktigade. Vi har inte hunnit med så mycket filmer och så denna veckan för varit fullt upp. Här kommer i alla fall några individuella foton.

 

BLÅ.

Gul.

Grön.

Tik.

Trötta efter att veterinären varit här.

Först ut att flytta blev Doggside´s Panos Show Mode som kommer att kalas Otto. Han flyttar till Anna Jacobsson i Landskrona så det blir nära oss.

Lite trötta efter helgen.

Valparna 9 veckor och vi har väldigt roligt både ute och inne. Film leker med min tröja. Film blandat bus inne.

Här veckans individuella bilder.

Gul:

Blå:

Tiken:

Då blev det dax för valp nr 2 att flytta till Lona och Karl Terkildsen på Jylland i Danmark. Det blir hund nr 2 från mej. Tidigare finns Leopold och gamla Felix från Hörkärs kennel. Han kommer kallas Ferdinand i sitt nya hem. Lycka till och tack för fina presenter.

 

10 veckor och två valpar kvar men om dryg 1 vecka flyttar siste man. Tiken stannar hos oss. Här några bilder på syster och bror som är väldigt lika men har en klar könsprägling. Hon är något mindre än honom.

Några bilder när vi myser med Lucille och Sunny, vi delar numera lya.

11 veckor och bara syster och bror kvar här hos oss så det blir några foto med dom båda tillsammans. Dessa två är väldigt lika varandra men man ser klart och tydligt vem som är hane eller tik vilket jag tycker är viktigt.

Sista kvällen tillsamans med  Sunny. Sunny ca 4 veckor äldre men ser stor ut.

Då kom dagen när sista hanen åkte till sin nya familj. Här finns kompisen Oskar som vi hoppas ska bli din bäste vän. Han flyttar till Marina Fallgren i Kungälv. Lycka till och tack för alla fina presenter och hundmaten.

Så då var Fashion ensam kvar men har både mamma och kompisen Sunny. På bilden Sunnys mamma Lucille.

 

Film på Fashion ute i koppel första gången. Del tvåDel tre mest bus.

 

Några foton Fashion med Sunny som oxå kommer att stanna här hos oss. En film där dumma klockan precis slår.

 

Här kommer några bilder på valparna som flyttat och vi börjar med Otto som flyttade först.

Sen var det Ferdinand som flyttade till Danmark.

Sist var lille Robin så ännu inte så många bilder från honom.