Babe och Almaz valpar 2016-12-18

Vi börjar med lite bilder från parning till det är dax att valpa.

Ja då blev det dax att dom skulle komma ut och det blev en låååång förlossning och naturligtvis på natten.På dag 63 började hon böka och stöka och skälla och gny.Vid ca kl 23 gick vattnet.02:45 kom en hane på 155g (svart), Kl 04:05 kom en hane på 151g (röd),Kl05:25 blev det problem då valpen satt fast och han kom med rumpan först precis som sina bröder men då är det inget precis man kan dra i som om huvudet kommer först.Den var även vriden ett halv varv så försökte först ändra läget och sedan dra när Babe hade värkar men fy va den satt,tänkte att detta blir problem men jag lyckades och ut kom en hane på173g (svart) inte mycket liv i honom och han hade svalt mycket fostervatten men fick igång honom så efter ca 45 minuter vågade jag lägga honom till sina syskon och mamma. Sist kom en tik(svart) på 155g Kl 06:45.Nu kan jag säga att både babe och jag var helt slut.Hon kunde vila men jag fick ju ta mig ann övriga verksamheten så i går kväll var det skönt att krypa ner i sängen.Allt gick ju trots allt bra och valparna är pigga och friska och äter bra.

Valparna äter och växer och mamma Babe är så glad för dom.Sköter dom exemplariskt.

I dag på självaste juldagen är dom 1vecka.En liten film på dom små för det är svårt att få bra bilder för det är så mörkt även dagtid.

Valparna är i dag 12 dagar och jag har vägt dom och tiken är en liten en men rund och go,bröderna har stuckit iväg, även han som hade samma födelsevikt som tiken.Hanarna är väldigt jämna.Tiken 226g,svart hane 364g,svart hane380g och röd hane371g.En liten film på Ivar vår kattunge som passade på att gosa med valparna när jag vägde och fotade.Tiken var först med att öppna ögonen i går och i dag hade en svart hane och den röda oxå öppnat sina.

Ja då kommer lite nytt om dom små som växer så det knakar. Vi har fått klorna klippta två gånger och blivit avmaskade. Använde ett nytt medel då det varit svårt att få tag på Banminth och det är ett flytande preparat som INTE gillades. På Fredag så ska dom få en omgång till. Bilder och filmer  kommer här , mer filmer än bilder då det är enklare och roligare att titta på för då ser man bättre deras utveckling . Film 1,film 2,film3 och film 4 i dag när dom börjat leka lite.

Valparna är nu 5 veckor och har blivit avmaskade igen. Det har inte blivit så många bilder då nya datorn tagit mycket tid och revisorn ville ha in papperna i fredags. Här kommer några och så lite filmer så klart. Film 1, Film 2 ovh Film 3.

Ja nu är minsann valparna redan 6 veckor och nu händer det grejer .Black Russian hade besök i Tisdags av sin familj och han blir nog den första som flyttar  om några veckor.I går Söndag var det Russian Markow´s tur att få besök och det var första gången dom tog sig utan för hagen och det var kul att upptäcka ny miljö. Stamtavlorna har kommit och namnen blev godkända så nu heter tiken Doggside´s  Pepper  Russian  Petrushka, röda hanen Doggside´s  Pepper  Russian  Markow, svarta hanen som flyttar heter Doggside´s  Pepper Black  Russian  och svarta hanen som stannar tillsvidare Doggside´s  Pepper  Russian  Roulette. Jag är fortfarande inte kompis med nya datorn så det blir mer film än bilder. Film 1 ,2 och 3

Ja då har valparna blivit 7 veckor och nu är det full rulle både på dom och valpbesök. Klorna klippta igen och avmaskade med Banminth för att kolla så det nya medlet jag använde var bra och det verkar så för inte sett till en enda mask på dessa valpar.Det har inte varit så trevligt väder men i dag äntligen fick dom komma ut och det var väldigt roligt. Ingen som var det minsta rädd. Här kommer som vanligt lite filmer istället för bilder. film 1, film2, film3, film4,och film 5.Lite bilder från i dag blir det också.

Här kommer lite huvudbilder.

Nu så har det sprungit iväg en vecka igen och nu är dom 8 veckor. Veckan som gått har varit händelserik för dom små. Två gånger hann dom vara ute på gräs och sen fick vi plötsligt snö och kallt .Dom dagar det blåst var det inte så kul och då ville dom bara sitta i transport buren så då fick det bli att busa inne istället. Dom har varit väldigt duktiga att göra sina behov ute trots allt.Här lite filmer film 1, film 2 ,film 3 och film 4 . Dom har också fått sitt första bad och blivit chippade. På Tisdag kommer veterinären och gör resten så dom blir klara inför flytten.

I går var veterinären här och vaccinerade och besiktigade valparna. Alla var duktiga och fick ok i rumpan. I dag var det då dags för den första att lämna boet och det var Doggside´s Pepper Black Russian, kommer kallas Morris. Han flyttar till fam Lindström i Landskrona så han kommer jag att få träffa så det känns bra. Du är så efterlängtad och kommer få det så bra.

Nu är valparna 9 veckor och vi försöker vara ute lite varje dag men när det regnar så är det ingen hit att vara ute så då får det bli bus inne i stället. I dag var det dags för tiken att flytta och hon flyttar till Danmark och hem till pappa Almaz. Anne och Hans hämtade henne. Här kommer några bilder och filmer som jag tagit under veckan. Film 1,film2,film3,film4 och film5.

Valparna är nu 10 veckor och bara två är kvar. Markow ska flytta nu på Söndag så i morgon får han bli ombesiktigad och åka bil till veterinären. Här kommer ett par foto på killarna och några filmer men snart så blir det inte så mycket mer på denna sidan. Film 1 och film 2.

Då blev det Markow´s tur att flytta på sin 11:a veckors dag. Bröderna har haft väldigt kul tillsammans så det blir nog lite ensamt i början. Han flyttar till Malmö så vi kommer säkert att ses en del i framtiden, kanske också på någon utställning. Lycka till i Malmö. Lägger några filmer 1, 2, 3 och 4 och bilder som jag fått från dom nya ägarna också.

Här kommer några till bilder som jag fått av dom nya ägarna. Alltid kul att se hur det går.

Några bilder till från nya ägarna.

Petrushka i Danmark har varit på sin första utställning!! Det var i Vejen och domare var Ann Carlström. Superfin kritik. Klicka på bilderna för att se hela.

Här kommer 2 bilder som Härligt Huneliv tagit på utställningen. Tyvärr beskär hemsidesprogrammet bilden så inte loggan kommer med.