Doggside´s Panos Professional och Doggside´s Popala Red Chili 2023-04-07

Doggside´s Panos Professional och Doggside´s Popala Red Chili 2023-04-07

 

Då börjar vi som vanligt med lite bilder från parningen och den långa väntan på valparna. Det är lika spännande varje gång om tiken blir dräktig. Detta var dessutom Ploppens första kull.

Så börjar väntan.

Dag 65 kom Plopp och Chilis valpar och jag hade fel angående antalet 🤪. Denna gång blev det 6st 🐾💙💙♥️♥️♥️♥️🐾. Bökat hela natten och första höll på att komma ute 😯 då promenaden satte igång värkarna. Nr 2 tog god tid på sig och även den kom ut efter en promenad ca 3,5h efter nr 1 men sen flöt det på. Tacksam för två så fina kullar och vem har sagt att 13 betyder otur 😉.
08:26 ♥️ 150g
11:50 ♥️ 182g
12:15 💙 153g
12:25 💙 164g
13:30 ♥️ 163g
13:48 ♥️ 172g
Nu hoppas vi att även dessa sköter sig lika bra som Fannys valpar. Om några veckor kommer det att bli full rulle och dom kommer inte att sakna lekkamrater 🤪. Detta var Plopps första kull.
Här kommer lite Filmer och foton från födseln.  Film nr 1 ute. Tvåan kommer. Trean kommer. Fyran kommer. Dom två sista kom så snabbt så ingen film på det.

En film på kvällen när mamma är ute på toa, därför lite gnälliga valpar.

 

Tyvärr har vi mist två valpar under natten,tidig morgon. vad som hänt kan jag bara spekulera i men troligen var Chili så trött att hon råkat lägga sig på dom och somnat. Hur som helst väldigt ledsamt när fina friska valpar drabbas. Detta är bla anledningen till att jag inte vill lova bort någon valp,  för mycket kan hända den första veckan.

Hanen till vänster och  tiken till höger som nu är änglataxar.

1 vecka har nu gått och alla mår som små stoppade korvar så Chili hade lätt kunnat haft dom två som vi förlorade.

 

2 veckor och nu flyter det på  och jag har börjat släppa oron för att hon ska lägga sig på någon igen. Dom har blivit avmaskade och även fått klippt sina klor för första gången. Ögonen har öppnats på 3,5 men det går fort nu även om det är mat och sova som gäller det mesta av tiden.

3 veckor och lite aktivitet börjar det bli på dom. Film i korgen. 

Film lilla ljusa pigg. Korgen borta så dom kan börja röra på sig. Film uppe och rör på sig.

 

4 veckor och nu så är dessa oxå uppe lite och rör på sig. Avmaskade igen. har även registrerat dessa valpar i SKK och här är namnen fördelade. En liten film börjar röra på sig och en film med lite lek oxå.

 

5 veckor och mat börjar bli intressant och dom är även uppe och springer en hel del, mycket lek och bus. Film med mamma natti. Film lek med räven minsta tiken. Ute första gången film 1Film 2Film 3.

 

6 veckor och hänger med Fannys valpar ute om dagarna så dom blir härdade av dom större valparna.

När dom kommer in är dom för det mesta trötta men ibland finns lite energi kvar till att tugga ben tex. Film 1 och 2.  Vi har oxå haft väldigt mycket besökare men det är bara bra för valparna och dom gillar skarpt att somna i någons knä.

Några foton som Camilla och Mats tog när dom hälsade på Majken.

Peter och Helena tog oxå några bilder på Inez samma dag.

 

7 veckor och några få bilder bara denna veckan då jag haft fullt upp med Fannys kull som skulle förberedas inför veterinären och flytt.

En film på hela gänget som har full fart och lilla Penny vill jaga mina tår på slutet.

8 veckor och då har valparna blivit badade, fått klorna klippta, avmaskade igen och fått chipp. veterinären har oxå varit här och vaccinerat och besiktigat så allt är i sin ordning.

En liten film när hanarna går förbi valphagen. Alla vill hälsa.

Först ut att flytta blev Doggside´s  Popala Penny Pepparot som flyttar till Emma Wickman i Malmö. Emmas vänner hade ordnat en puppy shower för henne, så himla kul. Det får vi införa tycker jag. Tusen tack för den fina tomatplantan och underbara kortet du gjort förställande vår katt Ruben.

Några timmar senare var det Doggside´s Popala Majken Myntas tur att flytta till Mats och Camilla Ståhl i Ystad. Här finns sedan tidigare Ester och Doris oxå från Doggside´s. Tusen tack för presenter,speciellt för taxen som jag inte hade i min samling.

Nästa dag var det Doggside´s Popala Inez Ingefäras tur att åka till Lund och bo hos Peter och Helena som äntligen fått ihopa livspusslet så en ny tax kunde flytta in. Förra taxen oxå från mig blev nästan 17 år. Tack för presenter med skojigt tema ang Ingefära.

Hanen ensam kvar några dagar till.

Då blev det även dax för Kutte kummin att flytta hemifrån. Han flyttar till Annika Olovsson och Ragnar Jonzon i Vattholma, Uppsala så väldigt långt bort. Lycka till med honom och hoppas han kommer att visa upp sig på några utställningar framöver. Tusen tack för blommor och den fina teckningen.

En glad och nöjd familj på väg hem till dom andra.

Fina blommor och en härlig teckning