K9 Biathlon Ljusglimtsloppet

Jag blir så glad och stolt som uppfödare när mina valpköpare aktiverar och gör saker med sina hundar😍. Här en liten berättelse från matte Malin Rosdahl som i påskas var med i detta lopp. Kopierar hennes berättelse.
Ljusglimtsloppet på H.stens gård Årröd Tollarp.
Jag o min Bailey gillar att röra på oss o hitta på saker som sök, balansövningar, skogspromenader mm. När jag såg att detta lopp skulle komma tänkte jag ”klart att vi ska göra detta, eller vad säger du Bailey?” Sagt o gjort .. Men vad är det egentligen för ngt vi har anmält oss till?
K9 biathlon lopp🐾 en lagsport för dig och din hund. Du och din fyrbenta kompis skall ta er genom en hinderbana där tillit och samarbete utmanas.
3,5 km i skogen.. över stock o sten, genom kärr o snår, under hinder o grenar.
”Ska du verkligen springa med Bailey? Hon är en tax…”
”Hon har lika korta ben som jag så vi fixar detta tillsammans” svarade jag tillbaka 🤪
Det var sörjigt o blött i skogen o segt att springa men Baileys humör peppade mej! Trotts att vi inte vann tidsmässigt så var vi ett oslagbart team i samarbete o tillit. Vi balanserade över bildäck o lastpallar, klättrade på stenar o stockar. Sprang och ålade i dynga. Uppdrag under loppet kunde vara att hunden skulle markera på utvalda ställen, springa över presenning o madrass. Sitta tålmodigt att vänta när jag sköt med pilbåge. Åka skottkärra och springa på vippbräda mm . En dag att minnas och vi gör det igen… snart….