Jonstrupdal Zoro och Doggside´s Poppy L Fanny The Future 2020-12-11

 

 

Som vanligt börjar det med liten romantisk date. Jag fick hålla ihop dom men inte ovanligt att inte hanen fastnar när det är första gången för tiken. Huvudsaken han kommer in och levererar det som behövs. Fanny växte och växte så man var väldigt nyfiken på hur många hon bar på.

På dag 61 på em började hon stöka ,bädda,dricka ,kräka och kissa nu tryckte det på. Hela natten var hon igång så jag trodde att nu kommer dom säkert på morgonen men nä det tog sin tid. Dag 62 Kl 14.40 kom första en tik på 203g,nästa 15.50 en tik på 177g. 16,05 var det en hanes tur 185g vägde han,nästa var 16:45 en hane 207g som kom med rumpan först och satt duktigt fast men vi lyckades få ut honom.Efter den var Fanny lite chockad tror jag och det kom en hel del blod. Kl 17:30 kom en tik 201g och nästan direkt efter kom en liten död hane som fosterhinnan satt fast i huvudet så det var skönt den var död för det var ju inte normalt. Hon hade alltså 6 stora valpar i sig med den döda så vi är glada för 5 fina valpar som hon bara älskar.Det kan vara så att hanarna är svarta men det ser vi om några dagar. Håller inte på och stökar så mycket med valparna när dom är så små.En film innan första valpen kommer och en film på nr 3 har jag för mig.

Första veckan har gått väldigt fort. Fanny är en väldigt duktig mamma som sköter om sina små. Är inte så mycket att skriva när går som det ska och det är så skönt. Hanarna ser ut att bli svarta precis som sin pappa och tikarna röda som mamma. En film på mammas omvårdnad <3.

2 veckor har gått sedan dom kom till världen. Först ut att öppna ögonen på dag 12 var en svart hane. I dag har nästan alla öppnat dom. Det är nu dom börjar bli lite mer personliga. Avmaskade första gången är oxå gjort och i dag blev klorna klippta. Fortfarande är det bara mat och sömn som gäller. Det är väldigt svårt att få bra bilder på dom svarta men man börjar se dom röda tantecknen nu.  En liten film på ätandet.

 

Nu är dom tre veckor och denna veckan har dom blivit avmaskade igen och fått klorna klippta. Nu börjar dom även vara lite medvetna om varandra ock leker lite. Tultar omkring lite och gör sina behov på tidningen fast mamma är väldigt duktig på att städa. Detta plus att hon dricker och äter mycket just nu gör att hon vill ut ofta tom mitt i natten. Hon kallar och håller på tills man går upp och ut med henne. Lite film på diande.Film på  lite lek. Film på mera diande. Ljusetgör att det både är svårt att filma och att få bra foton.

Då var dom 4 veckor och börjat äta riktig mat och leker lite med varandra och intresserade av att gosa med oss människor. Klorna klippta och avmaskade igen. börjar oxå att gå utanför hagen för att upptäcka lite. Tyvärr finns inte orken att ta huvud bilder på alla så bara två får agera modeller denna gång. En film börjar bli piggaEn i matskålen.

5 veckor och nu är det små busungar. Fått halsband så man ser skillnad på dom på filmer och bilder Röd och Gul är hanar och Blå, Lila och Rosa tikar .Film bus innan halsband. Med halsbandFilm på mera lek.

Lite bus. Kollar Stellas valpar.

 

6veckor och nu händer mycket i deras liv. Pgr av min operation fick dom vänta att komma ut men dom älskade det från första stund. Vi har haft ganska fina dagar och bara vi slipper blåst  och regn så är vi nöjda. Det har varit både frost och lite snö .Film 1,film2,film 3 och 4. Film nästa dag med höns, och lövälskare och film inne med damsugaren.

Klicka på bilderna för att se hela som vanligt!!

7 veckor och alla valparna har haft besök och deras nya familjer är utvalda. Det är ju mina pälsbarn så viktigt att blir rätt från början och känns bra för alla. Här lite bilder på valparna en och en.

8veckor går fort så nu var det dax för bad, chip och veterinär besök. Så här kommer veckans badbrudar och och killar.

Lite blandade bilder sista dagarna tillsammans. Film på lite dom får med sig härifrån.

Då blev det dax för flytt och fyra av fem åkte samma dag. Storebror stannar några dagar till så det känns bra för mamma Fanny´s skull.

Några filmer på Storebror som fick prova på koppel nu när han var ensam kvar. Han var sååå duktig. Film 1. Film 2. Film 3.

Några bilder sista dagen med mamma sen flyttar även röd.

Så blev även röd hämtad och kommer kallas Zack. Vi pratade så mycket så jag glömde ta foto men jag pysslade ihopa ett ändå. han flyttar till Fam Lindberg i Ödåkra. Tack för bubbel och choklad. Klicka på bilderna för att se hela.

Några bilder på valparna i sina nya hem.

Lilla Tora i Alingsås fick vara med på Instagram då dom blev fotade när dom var och blev vaccinerade på Alingsås djursjukhus. Kul med reklam för taxen.

Tora,rosa halsband hos oss