Josa ( Lobbengårdens Elricka) och Poppellundens Alex valpar 2017-03-07

Vi börjar med bild från parningen och sedan lite magbilder.

Josas valpar hade bråttom ut. Redan på dag 60 men ändå inom ramen för vad som är normalt  (58-63).Vi gick ut och kissade och hon hade inte visat några tecken men när vi kom ut så började hon krysta så det blev bråttom in igen. Fina kraftiga värkar och den första tittade ut kl 11:00 en hane på 166g sedan dröjde det till 13:50 innan nästa hane kom på 182g och sist en hane kl 14:30 och han vägde 181g. Väldigt fina och jämna och alla röda. Tyvärr inga tikar alls denna gången. Här kommer två filmer, en på förarbetet och en på valp 2 som pluppar ut.

Då har valparna snart blivit en vecka och det händer inte så mycket den första tiden utan dom bara äter ,sover och växer. Börjar bli riktiga små tjockisar. Josa kunde gott haft några till för hon älskar verkligen sina små och har gott om mat till dom. Här en film när hon myser med dom små. Lite bilder får ni ju också ha.

Här är vi en vecka precis.

7 dagar

7 dagar

En vecka går fort så nu är dom redan 2 veckor. Fortfarande är det mest mat och sömn som gäller. I går flyttade dom ut från vårt sovrum och mamma fick lite större plats. Hon ligger inte så mycket hos dom utan går mest dit och matar. Klorna blev också klippta i går. I dag har två av dom börjat öppna ögonen så då börjar dom bli lite mer personliga. En film med fredagsmys och en film när dom precis flyttat ut från sovrummet. Katten Ivar är med och kollar som vanligt.

Ytterligare en vecka har gått i taxvalparnas liv och denna veckan har vi klippt klor, blivit vägda och avmaskade . Lite drygt 600g väger dom nu. En är lite mindre och mörkare och dom andra två är som tvillingar. Dom har också börjat ta sig ur korgen och katten Ivar tycker det är bra för då kan han sova där och taxarna på filten. Fungerar väldigt bra med Ivar och denna valpkullen med. Snart kan han börja leka lite med dom. Film 1valp på rymmen och Film 2 lugnt i familjen.

Nu så är valparna fyra veckor och dom börjar bli lite mera försigkomna. Går på tidningen för att göra sina behov och har börjat intressera sig för mat även om mammas fortfarande är bäst. Vi kan också leka lite och tugga på varandra. Film 1 börjar röra på sig och Film 2 leker med råttan.

Så då har en vecka passerat igen och valparna börjar nu leka en hel del. Klorna klippta igen och även blivit avmaskade. Denna gången var där mask så då ser man det gör nytta med medlet. Fler gånger kommer dom att få. jag har även skickat in deras registrering men det kommer nog inte tillbaka förrän efter påsk. Valparna kommer att få sina tilltänkta köpare på besök nu till helgen och även efter. Det är först i dag som dom velat gå utanför hagen på upptäcktsfärd och benen styr dom också lite bättre nu. Mat är dom duktiga på att äta. Lite filmer blir det också men inte fått upp alla på Youtube ännu, ibland är det så trögt att ladda upp men nu är det klart. Film med två pigga en trött.   Film mamma ute.    Katten vill ha hundmat också film.  Livet utanför hagen börjar film. Film Ivar och Josa gosar .

Nu är valparna redan 6 veckor och vad som hänt den gångna veckan är avmaskning, kloklipp och sen så har två valpar haft besök av sina nya familjer. Registreringen är inskickad men pgr påsken så har SKK jobbat ovanligt långsamt  så ännu inga stamtavlor att hämta ut men jag ser att dom blivit registrerade i dag på webben. Dom är också försäkrade i Agria. Valparna fick halsband förra veckan så nu har lille mörke fått rött, lille ljuse har fått gult och den store ljuse har fått lila. Film med katten Ivar och film med morgon mys.

Äntligen blev det lite vettigt väder så att dom små kunde komma ut. Dom njöt verkligen av att springa omkring i gräset. En liten film när dom kommer ut. Här film nr två. ja och så lite bilder.

Vips så var valparna 7 veckor och hur fort gick inte det!! Försöker få ut dom lite varje dag men vissa dagar när det varit regn hela dagen så har det fått bli bus inne i stället . jag har också dragits med en förkylning så energin har inte riktigt funnits där. Hur som helst så har stamtavlorna äntligen kommit, tekniska problem på SKK att skriva ut. Namnen är Doggside´s  Power of  Aramis, Doggside´s Power of Porthos och Doggside´s Power of Athos. I dag har jag badat dom och i morgon blir det nog chippning för planerna är veterinären på Fredag. Det har inte blivit så många bilder och filmer denna veckan men  en film där dom är kompis med dammsugaren och en film  när dom var ute i dag. Bilder från en regndag i går och från en solig dag ute i dag får ni nöja er med. Först bilderna på hur man gör en regnig dag.

Här kommer bilderna från en solig dag i dag.

Helt otroligt så fort 8 veckor går. I Fredags var veterinären här och vaccinerade och besiktiga valparna. Jättefina killar sa han men det visste jag ju redan. Dagarna går så fort här och dom har fått klorna klippta och i dag en sista avmaskning. Vi är ute så mycket som möjligt när vädret tillåter. Här kommer i alla fall lite utebilder och en film när dom gräver lite ,en film från valborg och en när bröderna ska försöka dra en reflex från löplinan. En film från lite bus inne också.

 

Här kommer några misslyckade bilder på alla killarna tillsammans sista kvällen. Från vänster är det röd, Athos i  mitten gul, Portos och till höger lila, Aramis.

 

Först ut att lämna boet blev lille röd ,Athos som flyttar till Ture och Aina i Kävlinge. Du kommer att bli väldigt ompysslad då barn och barnbarn också är engagerade i detta köp. Det har tidigare funnits tax i familjen som jag skött om så jag vet han får det bra. Lycka till lille vän.

 

Nu när det bara är två kvar får dom börja anpassa sig till att vara med mina andra hundar och även att vara ute lite mer . Vi har haft ett par fina soliga dagar så då blev det lite bilder. Porthos flyttar först  om en månad ungefär. Det finns även några nya filmer. Busar med Rulle i hundhuset,   på promenad första gången,  valpar katt och höns och på promenad igen.

 

Det kom en liten bild och hälsning från Athos, numera Morris att han trivs bra i sitt nya hem. Busig och gillar att bita i tårna.

Athos,Morris i nya hemmet 9v

Här kommer även ett par filmer på bröderna som är kvar dels när mamma Josa leker med dom och Rulle ute i hunderiet och sen när vi försöker gå fot i koppel.

Nu är killarna 11 veckor och dom växer så det knakar. Dom tillbringar nu hela dagarna med mina andra hundar i hundhuset och kan vara ute så mycket dom vill. På kvällen får man komma in och vila upp sig.Dom älskar verkligen vara ute och busa med Rulle bla. Tog några bilder i dag och så finns det en film från tidigare i veckan.

Här kommer lite bilder från veckan som gått. Dom är nu 12veckor och veterinären var här och vaccinerade dom och besiktigade Porthos som  nu flyttat till sin familj. En liten film på när dom väntar i hallen med katten Alf och en film när dom ,ja Porthos drar mamma Josa i svansen.

Athos ,numera Morris kom för att få klorna klippta. Fortfarande den minsta i kullen.