Reddys valpar

Reddys valpar

Tidigt i morse den 18 Juni födde Reddy sin första kull valpar.Det blev 1 hane och 2 tikar.Lagom många för en först föderska.Hon sköter sina små exemlariskt.Födelsevikten låg mellan 119g och 129g.Troligt vis blir valparna kanintaxar precis som sin far.Vi får se hur det hela utvecklar sig.

Reddys valpar har nu blivit 1 vecka gamla och har vuxit till några små tjockisar.Hon har väldigt gott om mat så det går ingen nöd på dom små.En tik är nu säkert tingad och den andre har det också varit förfrågningar på men inga säkra besked ännu.Hanen är också ledig.

Tiden knallar i väg och valparna är nu 2 veckor och har öppnat ögonen.Lite mer liv och rörelse börjar det också att bli.Dom har även hunnit bli avmaskade för 1a gången.

Reddys valpar har  blivit en vecka äldre och är nu 3 veckor.Klorna har blivit klippta för första gången.Avmaskade blev dom i går igen.

Nu är vi inne på valparnas 4e levnadsvecka och nu så börjar dom bli lite mer vakna.Intresset för mat har också komit igång.Busar gör vi så gott vi kan.Det är inte så lätt att hålla koll på sin kropp och försöka brotta ner sina syskon.Vi är fortfarande i det stadiet då det går fortare baklänges än framåt.

I dag är valparna 5 veckor och båda tikarna har blivit tingade.Det är bara lille killen som ev är till salu.Valparna har börjat busa lite mer och uppskattar att kolla in leksakskorgen.Maten slinker nu ner ganska bra och detta underlättar ju för mamma Reddy.

Valparna fick i går en premiär utevistelse så i dag tyckte dom det var riktigt kul att beta gräs,jaga löv och tugga på diverse små saker man kan hitta.Dom är nu 6 veckor och snart är det dax att lämna boet.Tyvärr går den här tiden alldeles för fort.

Ja, då har en vecka till passerat och valparna är nu 7 veckor.Jag försöker ha dom ute minst 2 gånger om dagen men i Måndags fick  det bara bli bus inomhus.Vädret var ju inte det bästa och man vill ju inte dom små skall blåsa bort.Till helgen blir det nog både bad och id-märkning.Veterinären kommer nästa vecka och gör valparna flyttklara.Det är bara killen kvar och jag har bestämt att han får stå på tillväxt så länge.

Hanen heter Doggside´s  P Hot Red Chili Killer och tikarna Doggside´s P Hot Red Chili Chaser & Doggside´s P Hot Red Chili Catcher.Om ni undrar vad P:et står för så är det Pepper  efter mamma men SKK:s regler tar inte så långa namn.

Ja ,då var det dax för första valpen att lämna boet.Det är inte klokt vad 8a veckor går fort.Man tycker nästan att det var i går dom föddes.Jag önskar Chaser lycka till i sitt nya hem.

Då var det Söndag och nästa tik flyttar till sitt nya hem.Det blir tomt för lill killen utan syskon,bara mamma att busa med,fast man kan ju alltid terra husfolkets fötter tex.

Tiden går och lille Chili som är 10 veckor har nu ochså fått lov att flytta så nu har alla Reddys valpar lämnat boet.