Showies Valpar

Doggside´s Panos Showdancer och Jonstrupdal Zoro´s valpar

I dag kom äntligen en kull valpar utan komplikationer och det blev hela 6st fina valpar.Showie valpade lätt men var så stor om magen så hon inte nådde bak i rumpan så där fick jag hjälpa till när dom kom ut. Först kom en tik på 196g, en tik på171g, en hane på218g, en hane på198g,en tik på181g och sist en hane på135g.Så man får säga en en jämn kull.Prick på dag 63 efter 1:a parningen blev det oxå och först valpen kom 11:10 och sista 14:00.

Nu har det gått en vecka och dom små liven växer så det knakar.Ännu så äts det och sovs mest så inte så mycket att skriva om ännu. Några av bilderna från tidigare i veckan.

Nu är valparna 2 veckor och har blivit avmaskade för första gången.Ögonen öppnade den första på dag 10 och nu kan alla se.Fortfarande äter och sover dom mest och kryper omkring både i och utanför korgen.

Nu är valparna 3 veckor och har blivit avmaskade igen och fått klippt sina klor som var långa och vassa mot mammas bröst.Dom har börjat gå omkring lite och går från sin sovplats för att uträtta sina behov.I dag har dom fått smaka lite uppblötat torrfoder men bara en glufsade i sig men det brukar ta någon dag innan alla är igång.

En vecka går så fort och nu är valparna 4:a veckor.Börjar hända lite mera nu och dom äter bra och är lite stadigare på sina ben.I dag provade några på att gå utanför komposthagen så snart är det full rulle på dom kan jag tro.Blir svårare att få städa bort tidningarna i lugn och ro.

Ja nu går det undan,5 veckor och busar runt för fullt och i Måndags fick dom komma ut för första gången och i dag har hagen kommit upp ute så dom kan vara ute lite mer.Tyvärr kan jag inte lägga filmerna här på sidan utan ni får titta på arkiv sidan för att hitta länkarna till You tube. har mest filmat så inte så många bilder att lägga in denna veckan.

Nu är valparna 6 veckor och jag försöker ha dom ute så mycket som möjligt för dom gillar verkligen att vara ute.Vi har klippt lite klor och fått lite avmaskning igen.Det börjar även komma besök till dom små nu så dom ska kunna flytta till egna familjer så småningom.Troligen bara en hane ledig. Stamtavlorna har kommit och namnen blirDoggside´s Panos Show Ellegance,Handsome,Gorgeos,Beauty,Pretty och Sweet.Dom är även försäkrade i Agria.

En vecka till som bara sprang iväg så nu är dom helt plötsligt 7 veckor.Dena veckan har det varit mycket besök både personligen till valparna och många som kommit med hundar till pensionatet som tvunget måste kela med godingarna när dom varit ute i hagen.Ja ute har dom varit mycket för vädret har trots allt varit bra.Super duktiga att göra ute med men så klart inne gör man oxå fortfarande men det brukar komma av sig själv.Det ser oxå ut som alla valparna är tingade vilket är otroligt skönt .I morgon kväll blir det nog ett bad så det är gjort innan chippning och vet besöket.

Eftersom det var svårt att få alla tre bra på en bild så får ni några stycken att titta på och jämföra.

Uppdateringen är lite försenad på grund av mycket besök och en hundutställning som kom emellan men nu kommer 8 veckors bilderna som jag fick hjälp med av lillan Lobben så tusen tack för dom.Här kommer även bilder från dom två som nu flyttat till sina nya hem.Övriga stannar ett par veckor till ungefär.

Brukar sluta lägga in bilder när valparna är 8 veckor och har börjat flytta men jag hade en vännina på besök som tog så fina kort så dom kommer oxå med här nu och så har två valpar till flyttat till sina familjer så bara lilla lila och röd kvar.

Här kommer bilder på sista flytten av lilla röd till Markaryd. Lila stannar kvar här.

Det får bli några bilder till då min vännina kom förbi och tog några fina bilder som jag vill dela med mig av. Bea på alla så klart.